Skip to main content

ZAVRŠENO 66. ŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA U GRADU ZAGREBU I ZAGREBAČKOJ ŽUPANIJI

By 26.03.2024.Iz klubova, Vijesti

U srijedu 20. ožujka 2024. godine, održana su županijska natjecanja Mladih tehničara, učenika osnovnih škola u svim županijama Republike Hrvatske u kojima je jedno od područja natjecanja bila i Radiokomunikacija. U Gradu Zagrebu je ove školske godine pripremanje za sudjelovanje na natjecanju mladih tehničara provedeno u 11 osnovnih škola s ciljem razvijanja podmlatka u radioamaterskoj zajednici.

Radio klub Hrvatska Flora Fauna – 9A1WFF iz Zagreba u proteklih sedam godina aktivno provodi pripreme za učenika u 8 osnovnih škola Grada Zagreba koje te ostvaruje izvrsnu suradnju s učiteljima Tehničke kulture iz tih škola.

Pripreme i rad sa učenicima za natjecanje u Radiokomunikacijama u šk. god. 2023/24. započele su prema dogovorima od listopada 2023., a u nekim školama tek u siječnju 2024. Svaki dan u tjednu, voditelj Ivica Vrbanović provodio je radionice i pripremanje učenika u dvije škole, dok je jedan dan u tjednu koristio za administrativne poslove i vođenje klub. Bilo je naporno u Zagrebu putovati do škola od istoka grada do zapada najčešće po velikim gužvama u prometu, ali motivirani velikim interesom učenika sve se je uspješno realiziralo.

Nakon Školskog natjecanja, a opisano u članku 9AFF kluba OVDJE nastavljeno je ubrzano učenje, predavanje i praktični rad sa učenicima što je polučilo izvrsne rezultate na 66. Županijskom natjecanju. Dobro bi došao koji sat više za pripreme i ponavljanje, ali smo s velikim nadama krenuli na Županijsko natjecanje.

Natjecanje u Radiokomunikacijama provodilo se kroz sljedeće oblike prezentiranja znanja i vještina: pisana provjera znanja, izrada uratka, ARG natjecanje, te obrana rada, što je pred sve natjecatelje i Ocjenjivačko povjerenstvo postavilo mnoge nove izazove. Prvi neslužbeni rezultati objavljeni su oko 15 sati, a neizvjesnost o konačnim rezultatima trajala je do 16:00 sati, kada su riješene sve žalbe natjecatelja. Kao i u svakom natjecanju, ne mogu svi osvojiti prvo mjesto, ali je rezultat od ostvarenih 6 prvih mjesta iz osnovnih škola u kojima je učenike uz mentore pripremao g. Ivica Vrbanović, više nego ostvarivanje sna. Uložen je veliki trud i vrijeme, ali isplatilo se!

Svim pažljivim, pristojnim i nadasve zainteresiranim učenicima, čestitke na uloženom trudu, aktivnosti i motiviranosti, te uspjehu koji su ostvarili. To su: Jan, Mario, Zvonimir, Lovro, Tina, Fran i Lovro.

Hvala i učiteljima Tehničke kulture iz osnovnih škola Grada Zagreba: Andrei Eberling Brkljačić, Ivanu Sunku, Dijani Karačić, Josipu Podoreškom, Velentini Dijačić, Sanji Kovačević, Vesni Galamboš i Luciji Antolković na suradnji u pripremi učenika za natjecanje.

Osim škola u Gradu Zagrebu, RK Hrvatska flora i fauna, tj. g. Ivica Vrbanović pripremo je i učenike iz osnovnih škola u Zagrebačkoj županiji. Nije se stišalo uzbuđenje u Zagrebu, a dolazi vijest iz Velike gorice, da je pobjednik u Zagrebačkoj županiji iz Radiokomunikacija: Josip, učenik OŠ Bogumil Toni iz Samobora, kojeg su za natjecanje pripremali Ivica Vrbanović i učiteljica Irena Franjić.

Čestitamo Josipu na fantastičnom rezultatu, a kolegici Ireni Franjić zahvaljujemo na strpljivosti.
Više o rezultatima OŠ Bogumil Toni na stranici škole OVDJE.

Opširniji dio priče slijedi na stranicama kluba OVDJE.

Tekst i slika: Ivica Vrbanović, 9A2HW