Skip to main content

     Kako se reaktivirati?

Nekada ste bili radioamater?

Postoji mnogo radioamatera koji su svoji radioamaterski ispit polagali u raznim uvjetima i u raznim državama. Neki od njih dobili su i svoje pozivne oznake, dok su neki ostali samo na položenom radioamaterskom ispitu i eventualnoj aktivnosti iz svojih radioklubova.

 

Želite se ponovo aktivirati?

Super! Najbolje bi bilo potražiti diplomu o polaganju radioamaterskog ispita. Ili barem neki dokument kojim možete potvrditi da ste nekada bili radioamater (uvjerenje, dozvola, iskaznica s datumom polaganje ispita, …). Pripremite kopiju tog dokumenta i javite se u HRS-ovu stručnu službu koja će vam, nakon provjere, izdati prijedlog pozivne oznake s obzirom na radioamaterski razred koji ste polagali i trenutnim zakonskim propisima.

 

Što ako nemam nikakav dokument?

Nema problema. I dalje je potrebno javiti se u stručnu službu HRS-a koja će temeljem podataka koje imate i možete dostaviti, potražiti u arhivama dokumentacije koje postoje i pokušati pronaći zapisnik s polaganja ispita odnosno bilo kakav drugi dokaz da ste uspješno položili radioamaterski ispit. Od tog trenutka dalje, procedura je ista kao da ste dostavili uvjerenje ili potvrdu.

 

Dodatne informacije i kontakt

Za sve informacije vezane uz ovu temu možete se obratiti i u stručnu službu Hrvatskog radioamaterskog saveza koja će vam rado pomoći u bilo kojem od ovih koraka. Najjednostavnije je da ih kontaktirate putem e-maila radioamateri@hamradio.hr , a sve kontakt podatke možete pronaći u izborniku KONTAKT.

Mnogo radioamaterskog znanja može se steći u kampovima za mlade
Saznaj više