Skip to main content

     Zvjezdano selo Mosor

Hrvatski Radioamaterski Savez pokrenuo je 2009. godine projekt ljetnog kampa za mlade radioamatere pod nazivom “Zvjezdano selo Mosor”. Ljetni kamp se održava u Centru Tehničke kulture Zvjezdano selo na Mosoru, svake godine u kolovozu. Kamp je namijenjen mladima do 17 godina koji žele upoznati radioamaterizam i položiti P razred, te onima koji već imaju iskustva i žele proširiti svoja znanja.

U sklopu kampa svake se godine organiziraju razni radioamaterski tečajevi, od tečaja za P razred, preko škole elektronike, amaterske radiogoniometrije do škole telegrafije za one mlade operatore koji dođu u kamp s već položenim operatorskim razredom. Za vrijeme trajanja kampa, aktivna je postaja 9A0HRS.

Centar Tehničke kulture Zvjezdano selo Mosor je prostran objekt koji na “puni pansion” može primiti 30-ak polaznika. Opremljen je prikladnim radionicama, učionicama i klimatiziranim spavaonicama. Za sudionike su predviđena tri obroka dnevno. Redovito se, osim navedenih aktivnosti, organiziraju i aktivnosti za opuštanje, od izleta i astronomskih promatranja do odlaska na kupanje.

O sudionicima kampa brine se nekoliko voditelja koji su redom uskusni radioamateri i iza sebe imaju rezultate u svim područjima koja su pokrivena tečajevima. Detaljan program kampa definira se svake godine, na temelju prijavljenih polaznika.