Skip to main content

Od 1. prosinca pa sve do kraja 2018. godine mladi radio-operatori iz 34 zemlje članice IARU će i ove godine provesti aktivnost „December YOTA Month“ koju već nekoliko godina vrlo uspješno provodi IARU I Region.

Tijekom prosinca biti će aktivne 43 postaje na kojima će će raditi mladi operatori. I ove godine iz Hrvatske aktivne će biti dvije postaje: 9A18YOTA i 9A0YOTA na kojima će raditi operatori iz radioklubova: Hrvatski DX klub, Đakovo, Ozalj, Pazin, Kaštilac, Novi Bokanjac, Vidova Gora i Marjan iz Splita.

Ove godine je organizator, promjenom pravila za osvajanje 4 dipolome, unio dodatnu živost na bandove. Ranijih godina za diplome se priznavala samo jedna veza s istom YOTA postajom. Ove godine istu YOTA postaju možete raditi na različitim opsezima i različitim vrstama rada. Za brončanu diplomu potrebno je 15 bodova (tzv. slotova), za srebrnu 35, za zlatnu 65 dok je za platinastu diplomu potrebno sakupiti 105 bodova.

Pravila za osvajanje diploma, dnevnike veza YOTA postaja i sve ostale informacije o ovoj aktivnosti možete pronaći na web stranici https://events.ham-yota.com/

 

Mladi operatori Hrvatskog DX kluba koji su 2017. godine radili pod pozivnom oznakom 9A17YOTA.

S lijeva na desno: 9A7QQ, 9A5MA, 9A7ROR, 9A5AEV, 9A7RA, 9A3WW, 9A5GTX, 9A5CDS, 9A5AEU