Skip to main content

WYAC 2023 @Mađarska

By 05.07.2023.Vijesti

Od 26. do 30. lipnja 2023. godine održano je  5. svjetsko prvenstvo mladih u amaterskoj radiogoniometriji (5th World Youth ARDF Championship) u mjestu Városlőd u Mađarskoj. Hrvatsku su na natjecanju predstavljali Karlo Vuksan 9A3BYI i Mihael Hrastov 9A3BWP, a s njima u pratnji kao njihov team leader bio je Željko Pilat 9A2R.

Na natjecanju je sudjelovalo preko 90 mladih iz Hrvatske, Češke, Ukrajine, Kine, Poljske, Slovačke, Slovenije, Rumunjske, Moldavije, Mađarske  i SAD-a. Raspoređeni u 4 kategorije, M14, W14, M16 i W16, naši dečki natjecali su se u kategoriji M16.  Natjecanje je otvoreno utrkom u  disciplini Classic 2m. Na staza od 5,2 km dečki su morali pronaći svih 5 skrivenih odašiljača. Mihael je uspješno pronašao 3 odašiljača i zauzeo 21. od ukupno 29. mjesta. Karlo, nažalost, nije zauzeo niti jedno mjesto zbog kvara uređaja.

Drugog dana održana je utrka u novijoj disciplini Sprint. I u toj disciplini dečki su morali pronaći svih 11 sakrivenih odašiljača (10 + međufar) za što bolji rezultat. U dinamičnoj trci Karlo je s pronađenih 8 odašiljača zauzeo 27. mjesto, a Mihael je uspješno pronašao svih 11 odašiljača te s 12 minuta zaostatka za prvim mjestom zauzeo 12. mjesto.

Posljednji dan natjecanja bio je rezerviran za disciplinu Classic 80m. Dečki su u svojoj kategoriji morali na stazi od 5 km morali pronaći 5 skrivenih odašiljača. Karlo je zauzeo 21., a Mihael 26. od 28 natjecatelja. Nakon završetka natjecanja održana je svečana dodjela nagrada onim najboljima. Nakon zatvaranja natjecanja svi sudionici nastavili su zajedničko druženje u dobroj atmosferi uz razne igre, pjesmu i ples. Druženje je nastavljeno dugo u noć, a sljedećeg jutra uslijedio je rastanak i polazak kućama.

Kako su se dečki proveli možete provjeriti u našoj galeriji, a i na videima za prvi, drugi i treći dan.