Skip to main content

Vijesti iz Saveza

By 01.02.2021.Vijesti

Od 2. do 5.02.2021. održava se 63. natjecanje mladih tehničara na školskoj razini.
Ako ste zakasnili uključiti se, planirajte za iduće, 64. natjecanje. Korist koju imamo od toga je povezivanje sa nastavnicima tehničkog odgoja u vašim sredinama i suradnja na planu odgoja budućih radioamatera. Nemojmo zaboraviti da su i većinu nas nekada davno u radio klub poslali naši nastavnici tehničkog.

Po svemu sudeći, od 1.veljače 2021. račun HRS-a će biti blokiran. Razlog tomu je što banka, gdje nam je račun otvoren, traži listu potpisnika osvježenih sa novim podacima, a Ured za udruge je tek 25.01. uzeo u razmatranje zapisnike sa održanih Skupština, a koje je Stručna služba HRS dostavila na vrijeme. Nadamo se da će riešenje biti izdano ubrzo i po dostavljanju podataka račun biti deblokiran.

Prisutni su određeni pritisci za upotrebom našeg QSL biroa od strane raznih “managera” koji bi za iznos jednog članskog doprinosa slali i primali QSL karte za nepoznat broj stranih postaja. Prijašnji IO je donio odluke kojima se zabranjuje korištenje 9A biroa određenim postajama i sadašnji IO je suglasan s tim odlukama. Ne zaboravimo da se QSL biro isključivo financira iz članskog doprinosa i kao takav isključivo treba služiti našim članovima. Rad QSL biroa regulirat će Pravilnik o radu QSL biroa koji je u izradi.

HRS je trenutno bez službenih prostorija, odustali smo od podstanarstva u RK Zagreb gdje nam traže 1000 HRK mjesečno za režijske troškove, te smo u potrazi za privremenim rješenjem. QSL biro je trenutno u RK Brdovec, a djelatnice Stručne službe rade od kuće. HZTK tvrdi da će zgrada u Dalmatinskoj 12 biti osposobljena do ljeta, tako da će odluka o privremenom smještaju Saveza ovisiti o dinamici radova u Dalmatinskoj, deblokadi računa i mjerama Stožera CZ za sprječavanje širenja COVID zaraze.

Predsjednik HRS-a
Rolando Milin 9A3MR