Skip to main content

Tjedan tehničke kulture 2021. u Daruvaru

By 26.09.2021.Iz klubova, Vijesti

Nakon prošlogodišnje pauze, ove je godine opet HZTK Grada Daruvara u suradnji sa klubovima/udrugama tehničke kulture organizirala Tjedan tehničke kulture. (foto: plakat)

Uz zanimljiv i raznovrstan raspored aktivnosti Radio klub „Jan Hus” je dao svoj doprinos sudjelovanjem u nedjelju 19. 09. sa obližnjeg planinarskog izletišta na Petrovom vrhu sa 580 m nm kada je u sklopu 9A UKV Activity održano skoro 100 veza koje su uz nadzor i mentorstvo starijih članova većinom održali srednjoškolski članovi kluba. Ujedno to je ovogodišnji najbolji rezultat u zadnjih pet mjeseci koliko su aktivno sudjelovali. (foto: Petrov vrh) Prisutno je bilo 15-20 članova Kluba te nekoliko desetaka posjetitelja koji su pokazali barem formalni interes za ono što radimo.

U subotu, 25. rujna na središnjem gradskom trgu svima zainteresiranima građanima prezentiran je rad Kluba (foto: TTK 2021.) kao i upoznavanje sa radio postajama te je održana elektronička radionica. Brojne plakete i nagrade te raritetne QSL kartice ukrašavale su štand kojega je posjetio i gradonačelnik gosp. Damir Lneniček te je tom prigodom predsjedniku kluba Zvonimiru Karniku (9A3LG) uručio Priznanje za 50 godina postojanja i kontinuiranog uspješnog djelovanja.(foto: Priznanje)

Iako nije planirano, u sjeni događanja na natjecateljskoj lokaciji ju u tijeku borba za novi TOP plasman u popularnom CQ WW RTTY natjecanju.

Tekst i slike: Tomislav Sanić 9A9EE

 

Priznanje

TTK 2021.

Petrov vrh

 

Plakat