Skip to main content

Redovna skupština HRS-a 2023.

By 19.04.2023.Iz saveza, Vijesti

Poštovani zastupnici, kolege radioamateri !

Redovna Skupština HRS-a će se održati 22. travnja 2023. s početkom u 12 sati u Dalmatinskoj 12 Zagreb.

Imamo priliku ponovo se naći uživo na Skupštini i razmotriti izvješće o radu i financijsko izvješće za godinu 2022. koje je pripremila Stručna služba. Moguće je da su neke stvari napravljene, a nisu navedene u izvješću o radu što je u svakom slučaju bolje nego da su navedene, a da nisu napravljene.

Iako nismo do današnjeg dana (7.4.2023) dobili ni jednu tranšu uplata od strane HZTK za programe u 2023., djelatnost Saveza se nesmetano odvija zahvaljujući vlastitim sredstvima, poglavito onima preostalima nakon YOTA kampa.

Prvo polugodište ove godine će obilježiti promjene u Stručnoj službi. Dugogodišnja tajnica Marina Sirovica 9A3AYM će ostvariti uvjete za mirovinu 26.06.2023. Da bi promjene u Stručnoj službi prošle što bezbolnije, IO HRS-a je, u skladu sa statutarnim ovlaštenjima, raspisao natječaj za novog tajnika/cu HRS-a. Ne bi se htio skrivati iza pravnih fraza, moja, a i želja svih članova IO-a je bila da dužnost tajnice preuzme Marija Sorić 9A6PAX. Marija je pokazala htijenje i predanost poslu te je njeno iskustvo prikupljeno proteklih godina garancija da će promjena na čelu Stručne službe proći najbezbolnije za HRS.

Ove godine je sudjelovanje u natjecanju mladih tehničara bilo najmasovnije do sada, bilo je prijavljeno više od 160 natjecatelja. Zamijećeni su neki problemi, poglavito nedostatak materijala za praktične radove na županijskom nivou, a to će se ispraviti u narednom natjecanju. Ova djelatnost nam je jako važna jer promiče radioamaterizam prema van, poglavito pedagozima tehničke kulture.

Isto tako je primjetna povećana aktivnost mladih operatora. HRS će aktivno promovirati i podržavati sve aktivnosti usmjerene na rad mladih i s mladima, u skladu s točkom 10. statuta HRS-a.

Za dodatna pitanja stojim na raspolaganju uživo na Skupštini. Veselim se ponovnom susretu.

Do tada, 73 ES GD DX

Rolando Milin 9A3MR