Skip to main content

Proslava Teslinog rođendana!

Povodom Teslinog rođendana, 10. srpnja, u Nikola Tesla Experience centru u Karlovcu održao se trodnevni program. Hrvatski radioamaterski savez sa svojim programom za mlade, Mladi u eteru predstavio je svoje aktivnosti u subotu i nedjelju, 8 i 9. srpnja. Kroz dva dana preko 50 djece, mladih i starijih upoznalo se s radiokomunikacijama i aktivnostima ovog hobija. 

Sudionici su se okušali u potrazi za blagom kroz amatersku radiogoniometriju, tj. ARG i uživali tražeći skrivene odašiljače. Održana je i radionica “Teslin trafo i kugla” u kojoj je sudionicima objašnjeno kako oboje funkcionira preko pokaznih vježbi. Za vrijeme održavanja proslave bila je aktivna i radio stanica sa posebnom pozivnom oznakom, 9A150TESLA te su zainteresirani mogli vidjeti i isprobati kako je to ostvariti vezu s ljudima iz cijelog svijeta. Radionice i aktivnosti su vodili Kruno 9A3SK, Nenad 9A7KNB i Ivan 9A2ZI iz Rk Ozalj, 9A1CEU uz potporu tajnice saveza, Marije 9A6PAX.

Nadamo se da je sudionicima bilo zabavno i zanimljivo sudjelovati u našim aktivnostima i možda nam se pridruže i čujemo ih u eteru kroz koju godinu. Hvala Nikola Tesla Experience centru na gostoprimstvu i prilici da pokažemo svoj hobi velikom broju ljudi.