Skip to main content

Kamp YOTA (Youngsters On The Air), najznačajniji projekt HRS-a unazad nekoliko godina, bit će održan od 8. do 15. kolovoza 2020. u Karlovcu.

Pripreme su službeno započele 20. siječnja sastankom u Karlovcu Koordinacijskog odbora u sastavu Marija Sorić, Mihaela Šišul i Zdravko Balen s voditeljima radionica i ostalim suradnicima u projektu, kojemu je prisustvovao i Željko Pilat, predsjednik HRS-a. Sudionici sastanka imali su priliku razgledati Hostel Bedem u Studentskom centru u Karlovcu i uvjeriti se u visoki komfor koji ovaj objekt nudi. Očekuje se da će na YOTA kampu sudjelovati osamdesetak mladih u dobi od 14 – 26 godina iz Europe, Sjeverne Afrike i s Bliskog Istoka, koji će biti smješteni u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.

Tijekom boravka bit će organizirano 9 radionica: konstruktorstvo, ARG, izrada antena, ispitivanje antena, telegrafija, programiranje, SRVKS, satelitske i digitalne komunikacije. Voditelji radionica trebaju do kraja mjeseca definirati programe i popis potrebnih materijala i opreme za provedbu radionica.

Na platou ispred hostela bit će postavljena dva šatora za PPS u kojima će se moći 24 sata raditi na KV-u i UKV-u.

Predviđena su i dva izleta: jedan na otok Krk i u Rijeku, koja je ove godine europska prijestolnica kulture, i drugi u Zagreb s posjetom Tehničkom muzeju, razgledavanjem grada i odlaskom na Sljeme.

Željko, 9A4FB