Skip to main content

Održana redovna Skupština HRS-a

By 24.04.2022.Iz saveza, Vijesti

U subotu, 23. travnja 2022. održana je redovna Skupština Hrvatskog radioamaterskog saveza, u dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture u Zagrebu, Dalmatinska 12.

Na skupštini su prihvaćeni svi izvještaji prema dnevnom redu. U živoj, ali tolerantnoj raspravi, predsjednik HRS-a, Rolando 9A3MR, podsjetio je da se HRS uglavnom financira iz sredstava Ministarstva znanosti i obrazovanja koja dobiva posredstvom HZTK, da se sredstva mogu trošiti namjenski po programima odobrenima od HZTK, te da se neke aktivnosti Saveza (QSL biro, repetitori) moraju financirati iz režijskih margina odobrenih programa, ali da će QSL biro i repetitori i dalje raditi.

Naglasak diskusije bio je kako privući djecu i mlade za bavljenje radioamaterizmom.
Stručni i iskusni članovi Saveza istakli su da kod djece, posebno petih razreda osnovne škole postoji interes. Klubovi u svojim sredinama trebaju se povezati s nastavnicima tehničke kulture radi održavanja tečajeva i pripreme učenika za Natjecanja mladih tehničara u području radijskih komunikacija, a HRS će besplatno ustupiti goniometre, kitove za izradu jednostavnih elektroničkih sklopova i sl.

Po završetku skupštine, nismo se odmah rastali, nego smo se nastavili družiti u obližnjem kafiću.