Skip to main content

ODRŽAN BILOGORSKI ARG FESTIVAL 2023.

By 18.04.2023.ARG, Vijesti

Svake godine u travnju Bilogorskim ARG festivalom počinje nova sezona ARG natjecanja u Hrvatskoj. Tako je i ove godine. Ovo tradicionalno natjecanje, koje organizira bjelovarski Radio klub “Nikola Tesla”, okupilo je u subotu i nedjelju, 15. i 16. travnja 19 natjecatelja iz 5 klubova iz Hrvatske: “Nikola Tesla“ Bjelovar, “Kaštilac“ Kaštel Gomilica, “Međimurje” Mursko Središće, Ludbreg i Ozalj, te iz mađarskog Radiokluba Zalaegerszeg.

Na šumovitim terenima Mišulinovca i Kamenitovca nadomak Bjelovaru natjecatelji su odmjerili snage u sprint ARG natjecanju na 3,5 MHz i u radioamaterskoj goniometriji na 3,5 i 144 MHz iako im vrijeme nije bilo naklonjeno, posebno prvoga dana kada je pljuštala kiša i puhao jak vjetar. Staze su postavili Željko Belaj 9A2QU i Stipe Predanić 9A5SP.

Ekipno je prvi Radio klub Kaštilac, drugi RK Međimurje, a treći su Zalaegerszeg Rádióklub i RK “Nikola Tesla“. Po kategorijama pojedinačno ukupno su bili najbolji Luka Kokeza (M16), Roko Listeš (M19), Luka Anđelić (M21), Vladimir Vinko (M60), Branimir Vinko (M70), Josipa Vincetić (Ž21), Alida Sokolović (Ž55) i Piroska Lászlóné Hornyai (Ž65).

Rezultati:

Ukupni poredak OVDJE
Klupski poredak OVDJE
144 MHz OVDJE
3,5 MHz OVDJE
SPRINT 3,5 MHz OVDJE

Tekst i slike: Seida Obarčanin Bukvić