Skip to main content

Održan 15. ARG kamp Bjelovar

U Sportsko-rekreacijskom centru “Kukavica” u općini Veliki Grđevac od 8. do 10. ožujka 2024. održan je ARG kamp za mlade, koji su po 15. put organizirali Hrvatski radioamaterski savez i suorganizator RK “Nikola Tesla” Bjelovar.

Ovaj je kamp okupio 21 mladog polaznika iz radioklubova Međimurje, “Jan Hus“ Daruvar, “Tehničar“ Zagreb, “Nikola Tesla“ Bjelovar i Kluba tehnike Ludbreg. Voditelj kampa bio je Stipe Predanić s asistentom Željkom Belajem.

U ovom kampu većina polaznika bili su početnici, pa su prvoga dana naučili kako koristiti orijentacijsku kartu i orijentirati se u prirodi pomoću nje. Vježbali su određivanje frekvencije, primanje signala, prepoznavanje koji odašiljač odašilje i određivanje položaja odašiljača goniometrom. Poslijepodne su naučeno provjerili na skraćenoj stazi foxoringa. Iako je padala kiša, svi su prošli stazu.

S obzirom na to da su skoro svi polaznici kampa bili početnici, u nedjelju je održana skraćena klasična 80-metarska utrka.

U Lovrakovom centru u Velikom Grđevcu ispred vlaka u kojem je sniman kultni dječji film “Vlak u snijegu“, predsjednik RK “Nikola Tesla“ Željko Bukvić i voditelj kampa Stipe Predanić zahvalili su polaznicima na sudjelovanju u 15. kampu i pozvali ih da dođu i sljedeće godine.

Tekst i slike: Seida Obarčanin-Bukvić