Skip to main content

U proteklom razdoblju pripremljene su nove web stranice Hrvatskog radioamaterskog saveza. Radilo se na vizualnom identitetu, modernizaciji, te povećavanju kvalitete prezentacijskog sadržaja za posjetitelje, kako za postojeće radioamatere (domaće i strane), tako i za sve koji traže informacije o radioamaterizmu, te projektima i radu HRS-a i hrvatskih radioamatera.

Što se mijenja:
– platforma za uređivanje i prikaz sadržaja
– sustav malih oglasa (pravila ostaju ista)

Što ostaje isto:
– jedinstveno korisničko ime i lozinka za pristup portalu i forumu
– sva pravila koja su vrijedila i do sada (pravila korištenja web stranica, pravila korištenja foruma, pravila korištenja malih oglasa)

Što se zadržava:
– sadržaj objavljen na postojećim web stranicama (zapisnici, odluke, pravila, rezultati, upute, …)
– vijesti objavljene unatrag mjesec dana (ostalo će biti dostupno na arhivskoj verziji weba)
– korisničke imena i lozinke

Što se gubi (seli na arhivski web)
– vijesti starije od mjesec dana
– svi mali oglasi trenutno prijavljeni u sustavu

Na što ove promjene ne utječu:
– korisničke web stranice (sve što je na web.hamradio.hr)
– @hamradio.hr email adrese (i sve što je vezano za vaš Google @hamradio.hr profil)

U prijelaznom razdoblju moguće su poteškoće u radu u obliku prijave ili korištenja stranica na bilo koji način. Iako smo sustav testirali više puta u više različitih primjena, molimo vas da sve promjene šaljete na webmaster@hamradio.hr i da imate razumijevanja u takvim situacijama. Namjera je da web stranice budu korisnije svima, sa više sadržaja i s modernijim izgledom, pa su i vaši komentari dobrodošli.

Radovi na prijelazu iz postojećeg na novi web planirani su noći iz nedjelje 26. ožujka na ponedjeljak 27. ožujka. Procjena je da će u to vrijeme web biti nedostupan 20tak minuta. Potpuna funkcionalnost (logiranje, objava novih vijesti) bit će nedostupna nekoliko sati.

Pri prvom logiranju na novi web, potrebno se logirati preko foruma. Trenutno nema načina za automatsku sinkronizaciju korisničkih profila između foruma i novog sustava (zbog različitih autorizacija na ova dva mjesta).