Skip to main content

Na Osmim Danima tehničke kulture Grada Zagreba, u organizaciji Zagrebačke zajednice tehničke kulture (ZZTK), koji će se održati 18. i 19. listopada 2019., biti će predstavljene i radioamaterske aktivnosti. Pozivu Zagrebačkog radioamaterskog saveza odazvali su se članovi Radiokluba Hrvatska Flora Fauna (HFF) i Hrvatskog DX kluba koji će imati priliku posjetiteljima predstaviti svoje udruge i aktivnost njihovih članova.

Tom prigodom će u Narodnom sveučilištu Dubrava, u subotu 19.10.2019. u 11.00 sati, Radioklubu HFF biti uručena Nagrada Otona Kučere koju dodjeljuje ZZTK!

Podsjetimo, Nagrada Otona Kučere dodjeljuje se za izuzetan doprinos razvoju i unapređivanju tehničke kulture posebno djece i mladeži, putem izvanškolskih i izvannastavnih aktivnosti u prirodoslovnim, tehničkim i drugim znanstvenim područjima tehničke kulture, kojima se razvijaju sposobnosti, znanja i vještine za znanstveno-tehničko stvaralaštvo i ostvaruje tehničko opismenjavanje, osposobljavanje i usmjeravanje na izbor tehničkih zanimanja. Vrednuju se i iznimna postignuća u promidžbi inventivnog rada i tehničkog stvaralaštva u Gradu Zagrebu te izuzetan doprinos međunarodnoj promidžbi tehničke kulture.

(Emir, 9A6AA)