Marko Češić, 9A6NCM, dobitnik “Fausta” za 2016. godinu

Dana 7. ožujka 2018. godine u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja održana je dodjela Državne nagrade tehničke kulture “Faust Vrančić” za 2016. godinu. Na svečanosti su dodijeljene nagrade za životno djelo, deset godišnjih nagrada pojedincima te tri godišnje nagrade udrugama tehničke kulture.

Odlukom Odbora za dodjelu Državne nagrade tehničke kulture “Faust Vrančić” za 2016. godinu Godišnjom državnom nagradom nagrađen je Marko Češić. 9A6NCM, predsjednik Radiokluba “Pazin”.

U obrazloženju odluke stoji: “Godišnjom državnom nagradom tehničke kulture “Faust Vrančić” nagrađuje se Marko Češić, ing.el., za izniman doprinos razvoju tehničkog odgoja i obrazovanju građana u Republici Hrvatskoj, posebno mladih. U svom radu s učenicima postigao je značajne uspjehe na područjima radiogonometrije i amaterske radio-orijentacije. Aktivan je u brojnim izvanškolskim i izvannastavnim aktivnostima iz navedenih područja. Predsjednik je Radiokluba Pazin. U 2016. organizirao je prvi Pazinski radioamaterski kamp koji je okupio mlade radioamatere. Organizator je brojnih projekata (Istarska lisica, Istarska ARG ljetna liga i dr.) koji potiču zanimanje mladih za radiogonometriju i radio-orijentaciju i tako na najbolji mogući način radi na popularizaciji navedenih područja djelovanja.”

Čestitamo Marko!