Iz pera Predsjednika HRS-a

Poštovani kolege radioamateri, zastupnici Skupštine HRS-a

Prošlo je dosta vremena od zadnjih novost pa evo ukratko:

-zbog nepogodnih epidemioloških uvjeta neke od planiranih programskih aktivnosti su prolongirane: YOTA kamp, ARG kamp Bilogora i kamp Orahovica. YOTA kamp je prolongiran za iduću godinu pa će se sredstva dobivena od HZTK za tu namjenu prebaciti za iduću godinu. ARG kamp Bilogora i kamp Orahovica će se pokušati organizirati do kraja godine.

– od programskih aktivnosti je odrađen kamp na Zvjezdanom selu Mosor i sudjelovanje juniorske ARG reprezentacije na EU prvenstvu.

-vanredno je upućena juniorska HST ekipa na svjetsko QRQ natjecanje početkom rujna, sredstva će biti preraspodijeljena na račun aktivnosti sa mladima koje nisu održane.

-Stručna služba je poslala prijedlog programskih aktivnosti u kojima ima nekih noviteta, još jedan kamp na području sjeverne Hrvatske i HST za mlade. O programima ćemo raspravljati na predstojećoj Skupštini koju ćemo, nadam se, održati u živo.

– nakon preuređenja prostorija Stručna služba se uselila u dvije kancelarije na drugom katu zgrade u Dalmatinskoj 12. Iskorišten je stari namještaj koji je, nažalost, u jako lošem stanju zbog nekoliko seljenja u razdoblju nakon potresa. HZTK je raspisala poseban natječaj za namješta saveza (množ) te je HRS-u odobreno cca 70000 HRK koji će se iskoristiti za izradu novog namještaja u kancelarijama na katu te skladištu i QSL-birou koji se nalaze u prizemlju te nabavu nove informatičke opreme.

– podsjećam vas da je idealno vrijeme za kontakt sa nastavnicima tehničke kulture sa vašeg područja i da ih pripremite za predstojeće natjecanje mladih tehničara u području radiokomunikacija te da eventualno pokušate organizirati tečaj za P razred. Za pomoć prilikom organizacije možete se obratiti Stručnoj službi, poglavito Mariji Sorić.

73,
Rolando Milin 9A3MR