Skip to main content

Ispiti u tehničkoj školi ”Ruđer Bošković” Zagreb

By 12.04.2021.Rad s mladima, Vijesti

NOVA GRUPA UČENIKA TEHNIČKE ŠKOLE RUĐERA BOŠKOVIĆA POLOŽILA ISPIT ZA RADIOAMATERA „P“ RAZREDA

Unatoč pandemiji prouzročenoj virusom COVID-19 Hrvatski DX klub je u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića organizirao novi tečaj za radioamatere P razreda. Zbog pandemijske situacije tečaj je u potpunosti organiziran i proveden „on line“, tj posredstvom interneta i drugih sredstava telekomunikacija. Polaznici tečaja su kao i svake godine do sada bili učenici drugih razreda i pohađalo ga je 47 učenika. Tečaj je vodio g. Zdravko Balen, 9A9A, tajnik Hrvatskog DX kluba.

Ispitu koji je organiziran 10.travnja na lokaciji Doma Tehnike na Jarunu pristupila su 23 učenika i svi su ga uspješno položili. Pri tome su se poštovale sve mjere koje su propisane kao zaštita od širenja virusa. Bilo je obvezno mjerenje temperature, dezifenkcija ruku i stalno nošenje zaštitnih maski. Kao dodatna mjera ispit je bio podijeljen u 4 dijela tj. održavan je od 10 do 14 sati na način da učenici bili podijeljeni u 4 grupe. Naime učenici su bili iz 4 različita razreda te nije dolazilo do „miješanja“ učenika iz raznih razreda.

Kako dio učenika zbog opravdanih razloga nije mogao doći na ispit, drugi ispitni rok će biti određen sukladno dogovoru s njima i biti će na istoj lokaciji.

Praktični rad na amaterskoj radijskoj postaji uz mentoriranje starijih članova Kluba ovisiti će o situaciji s pandemijom i ako će biti moguće, a uz poštivanje svih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, organizirati će se iz prostorija Hrvatskog DX kluba.

Nikša, 9A5W