Ispiti u tehničkoj školi ”Ruđer Bošković” Zagreb

Nova grupa učenika tehničke škole ”Ruđer Bošković” Zagreb položila ispit za radioamaterskog operatera P razreda

Unatoč pandemiji prouzročenoj virusom COVID-19, Hrvatski DX Klub je organizirao novi tečaj za radioamaterske operatere P razreda. Zbog pandemijske situacije tečaj je u potpunosti organiziran i proveden „on line“, tj. posredstvom interneta i drugih sredstava telekomunikacija. Polaznici tečaja su kao i svake godine do sada bili učenici drugih razreda i pohađao ga je 41 učenik. Tečaj je vodio g. Zdravko Balen, 9A9A, tajnik Hrvatskog DX Kluba.

Ispitu koji je organiziran 11. prosinca 2021. na lokaciji Doma Tehnike na Jarunu pristupila su 34 učenika i svi su ga uspješno položili. Ispitno povjerenstvo sačinjavali su Zdenko Blažičević, 9A2HI, predsjednik, Nikola Perčin, 9A5W, član i Zdravko Balen, 9A9A, član. Pri tome su poštovane sve mjere koje su propisane kao zaštita od širenja virusa. Bilo je obvezna dezifenkcija ruku i stalno nošenje zaštitnih maski. Kao dodatna mjera ispit je bio podijeljen u 3 dijela tj. održavan je od 10 do 13 sati na način da učenici bili podijeljeni u 3 grupe.

Kako dio učenika nije mogao doći na ispit, drugi ispitni rok će biti određen sukladno dogovoru s njima i biti će ponovo na istoj lokaciji.

Rad na amaterskoj radijskoj postaji će ovisiti o situaciji s pandemijom i ako će biti moguće, uz poštivanje svih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Na slici su sve učenici jednog od drugih razreda koji su uspješno položili ispit.

Tekst i slika: Nikola, 9A5W