Skip to main content

HRS je i ove godine sudjelovao na najvećem radioamaterskom sajmu u Europi – HAMRADIO u Friedrichshafenu od 1. do 3. lipnja. HRS su na sajmu predstavljali: Željko Pilat, 9A2R (predsjednik), Stjepan Đurin, 9A8A (dopredsjednik) i Zlatko Matičić, 9A2EU (član IO).

Na našem štandu predstavili smo radioamaterizam u Hrvatskoj brojnim posjetiteljima iz cijelog svijeta. Za vrijeme trajanja sajma održan je sastanak s Peterom Ess, DB7MJ o razvoju D-Star tehnologije u 9A. Održan je i konstruktivni sastanak s Lisom, PA2LS -voditeljicom radne grupe za mlade 1. regiona IARU na kojem je sudjelovao Alex, IV3KKW i Mihaela, 9A3WW. Prisustvovali smo na prijemu koji je predsjednik DARC-a priredio za predstavnike svih nazočnih saveza.

Za vrijeme trajanja sajma naš štand su obišli brojni radioamateri iz cijelog svijeta među kojima je bilo i dosta naših iseljenika. U subotu nas je posjetio predsjednik Saveza radioamatera Srbije Zoran Mladenović, YU1EW s kojim smo razmijenili iskustva o radu saveza i daljnjeg razvoja radioamaterizma. Sajam je završio u nedjelju zadnjim obilaskom buvljaka i komercijalnih štandova u nadi neke povoljnije kupovine. (Zlatko, 9A2EU)