HR KUP 2020 – službeni rezultati

Nakon isteka roka za žalbe i pregleda istih KV povjerenstvo proglasilo je rezultate Hrvatskog radioamaterskog kupa 2020 službenim i mogu se pronaći na 9A KV robotu. Na robotu se mogu skinuti i elektroničke diplome s naznakom plasmana

Povjerenstvo je primilo 3 žalbe. Žalbe od 9A2R i 9A8A su pozitivno riješene, a žalba 9A5R (operator 9A5M) odbačena je.

KV povjerenstvo detaljnim je pregledom pristiglih natjecateljskih dnevnika ustanovilo naznake favoriziranja pojedinih postaja u nekoliko natjecateljskih dnevnika. Povjerenstvo ovaj puta neće poništavati veze nego samo upozoravamo sve natjecatelje da rade u duhu HAM SPIRITA i da rade sve što čuju a ne da imaju neke posebne popise s postajama koje smiju ili ne smiju raditi i sl. Natjecanja radimo zbog vlastitog zadovoljstva a neka pobijede najbolji nakon fair i sportske borbe bez pokušaja namještanja rezultata nedozvoljenim sredstvima. Pregledom dnevnika ustanovili smo da pojedini natjecatelji (ne)namjerno daju pogrešne brojeve. Pojedinci koji vjerojatno rade programom N1MM+ ne pritisnu tipku za razmak iza pozivne oznake i u prozoru im ostane broj od prethodne veze i tako korespondentu daju broj manje od stvarnog broja nakon logiranja iste pritiskom na tipku Enter. Molimo natjecatelje da posvete pažnju ovom problemu kako ne bi (ne)namjerno oštetili pojedine postaje.

Ujedno molimo sve natjecatelje na poštivanje preporuke o QRP segmentu koji je od 3560 do 3580 kHz. Mole se postaje koje rade malom i velikom snagom da ne zovu CQ u ovom segmentu nego samo do  zaključno 3560 kHz.

73 de Zlatko, 9A2EU