Skip to main content

U rujnu 2017. godine Radio klub “Tehničar”  – 9A1CAH u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Brezovica organizirao je prvi tečaj za radioamatere “P” razreda. Tečaj je organiziran u svečanoj dvorani mjesnog odbora Brezovica u vremenu od rujna do 30. studenog 2017. godine.

Uvažavajući i razumijevajući društveni osjećaj, osjećaj zajedništva i duh bratstva u lokalnoj zajednici, ciljana skupina su bili članice i članovi operativnih snaga sustava civilne zaštite, dok idući tečaj za radioamatere u 2018. godini, planiramo za potencijalne radioamatere-učenike osnovne škole Brezovica i druge bez obzira na vrste aktivnosti koje obavljaju.

Tečaj je pohađalo 23 polaznika pod vodstvom Zdenka – 9A2HI. Dana 30. studenog 2017. godine u 16.00 sati organiziran je ispit kojem su pristupili 16 kandidata i jedna kandidatkinja. Od toga broja dva kandidata za “A” i 15 za “P” razred. Testiranje njihovog znanja na ispitu za radioamatere obavili su Nikola – 9A5W, Željko – 9A2R i Zdenko – 9A2HI. Svi kandidati ispit su uspješno položili.

Novake ćemo “ubaciti” na opsege uz pomoć starijih i iskusnih radioamatera iz prostora kluba. Poželimo im srdačnu dobrodošlicu u svijet radioamatera.

Zdravko, 9A6ADU