Skip to main content

Državna liga u ARG-u

By 25.03.2024.ARG, Vijesti

Tijekom vikenda, od 23. do 24.ožujka, u Ozlju je održana druga utrka Državne lige HRS-a u amaterskoj radiogoniometriji – utrka za mrkog medvjeda. U trci je sudjelovalo preko 20 sudionika od čega su većinu činili mladi trkači. Sudionici ove utrke na mrkog medvjeda su došli iz 6 hrvatskih klubova: RK Međimurje, RK Ludbreg, RK NT Bjelovar, RK Dubrava(Zagreb), RK Ozalj, RK Kaštilac te iz RK Ajdovščina iz Slovenije.

Održane su tri utrke: klasična utrka na 80m u subotu ujutro, foxoring u subotu popodne, te se nakon snježne noći u nedjelju ujutro trčala klasična utrka na 2m.

Stazu za sve tri trke tijekom ova dva dana postavio je Krunoslav Stupić 9A3SK iz RK Ozalj. Grad domaćin pripremio je prigodne darove za svaki klub koji je došao na ovu trku.

Koncept Državne lige je osmislio ARG menadžer Stipe Predanić 9A5SP, gdje se od proljeća do jeseni diljem Hrvatske jednom mjesečno održi više utrka u vikendu. Ideja je povećanje interesa za ARG natjecanja i poboljšanje nužnih vještina kod natjecatelja, a istovremeno se žele smanjiti financijska i organizacijska opterećenja klubovima koji sudjeluju i organiziraju.