Skip to main content

Dozvola za uporabu RF spektra u amaterskoj službi

By 24.08.2023.Iz saveza, Vijesti

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) u srpnju je pustila u rad nadograđenu aplikaciju e-Dozvole.

Osim već postojećih funkcionalnosti (e-Mikrovalna, e-Plovila i e-Radiodifuzija) sada je omogućeno i podnošenje zahtjeva za izdavanje, produljenje i/ili poništenje dozvola za uporabu RF spektra u amaterskoj službi e-Amaterska.

Nadograđena aplikacija e-Dozvole donosi niz poboljšanja i novih značajki koje će olakšati i ubrzati proces izdavanja dozvola za uporabu RF spektra. Sada možete ne samo podnijeti nove zahtjeve, već i produljiti i/ili poništiti postojeće dozvole ako je to potrebno.

Da biste podnijeli zahtjeve, prvo se registrirajte na web stranici HAKOM-a (https://app.hakom.hr/registracija.aspx).

Nakon uspješne registracije podnesite zahtjeve, na način da se prijavite u aplikaciju e-Dozvole koristeći Vaš korisnički račun i odabranu lozinku.

U web formi zahtjeva upišite OIB nositelja dozvole i odaberite željenu opciju (zahtjev za izdavanje, zahtjev za produljenje i/ili zahtjev za poništenje). Popunite formu zahtjeva sa svim obaveznim podacima i pošaljite zahtjev HAKOM-u na obradu.

Navedena nadogradnja e-Dozvole olakšava korisnicima podnošenje zahtjeva i ubrzava sam postupak izdavanja dozvola te unaprjeđuje poslovanje i uslugu HAKOM-a prema svojim korisnicima.

Stoga Vas molimo da buduće zahtjeve podnosite putem aplikacije e-Dozvole koristeći neku od ponuđenih opcija: izdavanje, produljenje i/ili poništenje dozvola.

Naknadno će biti omogućena opcija izmjene podataka o prijavljenim amaterskim radijskim postajama u već postojećoj dozvoli, o čemu ćete biti pravovremeno obavješteni.

Molimo Vas da ovu informaciju proslijedite radioamaterima i radioamaterskim klubovima.

Za više informacija i pitanja o korištenju aplikacije e-Dozvole, stojimo Vam na raspolaganju.

S poštovanjem,

Vaš HAKOM

23. kolovoza 2023.