Skip to main content

Dan radija

By 31.01.2023.Rad s mladima, Vijesti

Ove godine, 13. veljače, XII. gimnazija obilježava Dan radija.
Potaknuti velikom željom o osnivanju vlastite radijske postaje, srednjoškolci su zatražili našu pomoć. Mi kao “veliki” mali radioamateri, u suradnji s Hrvatskim radioamaterskim savezom, odazvali smo se.
Naime, u iščekivanju njihove radiodifuzijske postaje, srednjoškolci su u uzbuđenju odlučili proslaviti svoj prvi Dan radija.

Kako bismo im pomogli u zamišljenom planu, Radioklub Veza će, uz vašu pomoć i pomoć Hrvatskog radioamaterskog saveza, osigurati interaktivna predavanja, radionice i aktivnosti.

Program Dana radija, ovisit će o školi, dok ćemo mi, radioamateri, zauzeti mali dio dostupnog “spektra” kako bi se predstavili u što boljem svjetlu, kako učenicima, tako i uzvanicima. Ovim putem pozivamo sve radioamatere koji žele ispričati svoju priču ili priču svojeg radiokluba da nam pomognu. Na Danu radija, od kolega očekujemo donošenje i predstavljanje povijesti operatera ili radiokluba, opreme, nekadašnje i sadašnje, kao i dobrog ozračja koje treba vladati između radioamatera. Želimo vas podsjetiti, kako smo mi radioamateri uvijek jedni za druge. Zato vas molimo, pomognite nam u osvjetljavanju obraza radioamaterske zajednice i pokažimo da smo mi itekako prisutni.

Molimo sve zainteresirane da nas kontaktiraju na 9a1crt@hamradio.hr.

Napominjemo, da je organizirani prostor ograničen te Vas molimo na pravovremenu prijavu. Ispričavamo se unaprijed ako nećemo moći primiti sve zainteresirane.

Hvala vam, veselimo se vašem odazivu.

Radioklub ”Veza” 9A1CRT