Skip to main content

9A22Y u YOTA 2022 natjecanju – 2. dio

By 02.06.2022.Rad s mladima, Vijesti

Multi-op natjecanje zahtjeva puno rada u pripremi, strategiji, planiranju i sl., posebno kad se natjecanje radi preko daljinski upravljane radijske postaje. Planirali smo ovo natjecanje puno ranije. William F5SNJ i Karl KA4RLL dobrovoljno su nadgledali pripremu i upravljanje timom. Ja, 9A1TT, sam ponudio pomoć tamo gdje su to dopuštale moja obitelj i poslovne aktivnosti. U najboljem planiranju postoje faktori na koje ne možemo utjecati. Nadali smo se dobrim propagacijama, posebno na 10 i 15 m, ali baš za vrijeme natjecanja propagacije su bile jako loše. Neki od prijavljenih članova ekipe (Connor W4IPC i Ryan EI8KW) morali su odustati iz osobnih razloga, tako da nam se ekipa, od planiranih 6, smanjila na samo 4 mlada operatera koji su sudjelovali u natjecanju: Sven 9A5MX, Karl KA4RLL, Ben VA4BEN i Tom F4HWS.

Propagacije su bile loše, a dodatne poteškoće na CW uzrokovalo je istovremeno odvijanje The King of Spani i UN DX natjecanja u kojima se razmjenjivao serijski broj, za razliku od YOTA gdje se razmjenjivao broj godina. Karl KA4RLL i Sven 9A5MX borili su se veći dio natjecanja. Po neslužbenim rezultatima zauzeli smo čvrsto drugo mjesto, odmah iza SP8R, impresivne postaje s više antenskih stupova i, prema slikama s Interneta, ruskim snažnim linearnim pojačalima, dakle s ”malo” više snage od nas.

Hvala svima koi su nas zvali i mom timu predanih mladih operatera koji nisu odustajali unatoč gubitku članova tima, te vrlo lošim uvjetima.

Bravo za SP8R i sve ostale koji su sudjelovali. Čini se da je ove godine bilo manje sudionika (možda i zbog loših propagacija), pa tko zna gdje smo završili!

Tekst i slike: Richard Riley, 9A1TT

Karl KA4RLL