Skip to main content

5. dan radioamaterskog kampa ”Ljeto na Sljemenu”

By 15.07.2022.Rad s mladima, Vijesti

Već je 5. dan, uh kako vrijeme leti i kako se brzo približio kraj ovog našeg ljepog druženja gdje smo puno toga naučili. Ali mi smo još uvijek puni želje za upijanjem novih znanja i vještina, pa smo tako odmah prionuli poslu. Neki su se uhvatili lemilica, a neki učenja i priprema za radioamaterski ispit koji slijedi. Završili smo sve elektroničke sklopove i potrošili sve dijelove koje smo imali na raspolaganju pa na kraju moramo konstatirati da smo napravili puno više od planiranog.

Vrijeme do ručka nam je proletjelo doslovno za sekundu, a nakon ručka još smo samostalno ponavljali za ispit. I došlo je famozno vrijeme ispita od kojeg nas je svih pomalo strah. Ispitna komisija u sastavu: Branko 9A3ST, Ivica 9A2HW i Ivan 9A6TT djeluje strogo, ali mi smo dobro naučili sve pa nam to ne stvara problem. Uh ti propisi pa operatorska pravila i postupci pa tehnički dio, a valjda će biti dobro.

Nakon ispita imamo slobodno vrijeme koje provodimo u druženju na bazenu dok s nestrpljenjem očekujemo rezultate. Napokon saznajemo rezultate ispita. Svi smo položili tako da je Hrvatska radioamaterska obitelj bogatija za 20 novih radioamatera. Svima čestitamo i nadamo se da će svi ostati baviti se i dalje radioamaterizmom kroz klubove u svojim sredinama gdje žive.

Slijedi večera pa podjela diploma, druženje uz grickalice do dugo u noć. Ipak nam je ovo zadnja noć tu i pomalo smo tužni što se moramo rastati. Ali kada zbrojimo sve, bilo je lijepo i nadamo se da se opet vidimo.

Tekst i slike: Ivan 9A6TT