Skip to main content

Poštovani,

budući da se Hrvatski radioamaterski savez od školske godine 2017./2018. vraća u Program natjecanja mladih tehničara u osnovnim školama u Republici Hrvatskoj, pozivamo sve klubove koji su u mogućnosti pridonijeti svojim znanjem i vještinama da se uključe u ovaj Program.

Klubovi i/ili klupski članovi radioamateri se mogu uključiti tako da budu:
– vanjski mentori učenicima (uz nadzor nastavnika)
– podrška nastavnicima (znanjem, vještinama i opremom)
– podrška učenicima – budućim radioamaterima (naročito onima koji se odluče za sudjelovanje u Programu natjecanja mladih tehničara iz područja radiokomunikacija da se imaju kome javiti tko bi im bio od pomoći u svijetu radiokomunikacija i radioamaterizma)
– komunikacija na lokalnoj razini između kluba, zajednica tehničkih kultura, nastavnika te učenika – budućih radioamatera

Ovaj Program itekako može koristiti za privlačenje novih mladih članova – radioamatera. Program može biti i od velike koristi za klubove kroz bolju vidljivost na općinskom ili gradskom, županijskom, ali i na državnom nivou.

Povjerenica za natjecanje mladih tehničara iz područja radiokomunikacija je radioamaterka – goniometristica Jelena Tuksar. Za sve dodatne informacije budite slobodni javiti se ili Jeleni (098-186717, jelena.tuksar@gmail.com) ili u Savez.

Za ovaj Program posebno je napisan Priručnik koji se sastoji od dva dijela – za učenike i za nastavnike. Autor priručnika je Zoran Krnjaić 9A7IZX, a recenzenti su Nikola Perčin 9A5W i Željko Ulip 9A2EY.

U programe Saveza za 2018. g. uvrstili smo i edukacije za buduće mentore za rad s djecom i mladima. Budući da sredstva još uvijek nisu odobrena, ne možemo govoriti o detaljima provedbe programa.

HZTK je na svojim mrežnim stranicama objavila poziv za sudjelovanje u 60. državnom natjecanju mladih tehničara. Pozvani su svi mentori iz P kategorije natjecanja. U ovoj kategoriji je zastupljeno 12 područja iz tehničke kulture od kojih se jedno odnosi na radiokomunikacije.

Molimo sve mentore koji nisu sudjelovali u natjecanju mladih tehničara proteklih godina da pažljivo pročitaju Pravila natjecanja kao i Upute za provedbu natjecanja.