Skip to main content

13. ljetni radioamaterski kamp ZSM

By 30.08.2021.Rad s mladima, Vijesti

U nedjelju, 29.08. završio je sa radom ovogodišnji Ljetni radioamaterski kamp Zvjezdano selo Mosor. Zbog zdravstvenih problema Željka Vidovića 9A3DVI došlo je do promjene u organizaciji kampa kojeg je ponovo organizirao Radio klub “Kaštilac” iz Kaštel Gomilice. Voditelj kampa je bio Branko Martinčić 9A3ST a mentori prof. Natalija Kapović, Toni Pučo 9A3RPT i Roko Listeš 9A3AHQ.

Kampu je nazočilo 18 polaznika, a najbolje rezultate su ostvarili Iva Smoljo koja je imala najbolji rezultat na ispitu za P razred, Mislav Slačanac kao najbolji konstruktor te Pjero Pivalica koji je po izboru mentora pokazao najveći napredak u radu na KV postaji 9A0HRS.

Tijekom rada Kampa, njegovi stariji polaznici su bili aktivni s postaje 9A0HRS. Načinjeno je ukupno oko 450 veza, i to na kratkovalnim frekvencijama. Pored toga, iskusniji među polaznicima su napravili nekoliko veza preko satelita. Također je odslušan i razgovor koji je posada međunarodne svemirske postaje ISS imala sa jednom školom u Njemačkoj. Starijim polaznicima je demonstriran i SOTA portabl rad.
Posebno veseli sudjelovanje prvoplasiranog na ovogodišnjem Državnom natjecanju KMT u radiokomunikacijama Mislava Slačanca iz Zagreba i drugoplasirane u istom natjecanju Mie Barišić iz Solina.

Kamp je medijski popraćen od strane HRT i više lokalnih glasila.

Tekst i slike: Rolando Milin, 9A3MR