Skip to main content

Liga potapanja brodova prvi je uzbudljivi projekt Mladih u eteru namijenjen svim mladim (radioamaterima) iz Hrvatske. Poseban naglasak stavljen je na ekipe sastavljene od osnovnoškolaca i srednjoškolaca predvođene radioklubom. Kroz tjedne bitke između ekipa iz radioklubova diljem Hrvatske cilj je da se mladi (radioamateri) upoznaju s radom na radiostanici, izradom i postavljanjem antenskih sustava, da steknu znanja i vještine o načinu funkcioniranja radiostanica i pripadajuća opreme te da postanu samostalni u radu. Uz stjecanje tehničkih znanja i vještina želimo da se mladi radioamateri iz Hrvatske međusobno upoznaju i povežu u aktivnu zajednicu.

Stoga pozivamo zainteresirane mlade, posebice osnovnoškolce i srednjoškolce da se jave svojim radio klubovima i oforme timove. Pozivamo i radio klubove koji su voljni utrošiti malo vremena da slože svoj tim mladih koji bi voljeli sudjelovati i prijave se za sudjelovanje. Aktivnost je otvorena i za zainteresirane mlade koji još nisu radioamateri i oni se mogu javiti nastavniku tehničke kulture, obližnjem radioklubu ili nama (Mladi u eteru) ako žele sudjelovati.

Kako bi svi bili upoznati s pravilima lige pripremljena su pravila koja su dostupna na linku i niže na stranici.

Prijavnica za ligu brodova nalazi se na linku.

Prijave za ligu su otvorene do 2. veljače 2024. do ponoći, ispunjenu prijavnicu potrebno je poslati na mail mladi.u.eteru@hamradio.hr.

Početak lige očekuje se 5. veljače 2024.

Za sva pitanja dostupni smo na mail mladi.u.eteru@hamradio.hr, kao i na Facebook i Instagram stranici.

Vijesti

Liga brodova 2024. – prijave

| Liga brodova, Rad s mladima, Vijesti | No Comments
Započele su prijave za novu sezonu lige potapanja brodova. Pozivamo sve zainteresirane radioklubove, sekcije radioklubova po školama kao i zainteresirane…

Liga potapanja brodova – pobjednik

| Liga brodova, Rad s mladima, Vijesti | No Comments
Završena je ljetna liga potapanja brodova te imamo pobjednika! Pobjednik je Jakov iz tima 9A1CEP, dok je drugo mjesto osvojio…

Novosti iz lige potapanja brodova

| Iz saveza, KV, Liga brodova, Rad s mladima, Vijesti | No Comments
Uspješno je završena faza skupina prve lige potapanja brodova. Šest ekipa natjecalo se u 2 skupine i po dvije najbolje…