Liga potapanja brodova prvi je uzbudljivi projekt Mladih u eteru namijenjen svim mladim (radioamaterima) iz Hrvatske. Poseban naglasak stavljen je na ekipe sastavljene od osnovnoškolaca i srednjoškolaca predvođene radioklubom. Kroz tjedne bitke između ekipa iz radioklubova diljem Hrvatske cilj je da se mladi (radioamateri) upoznaju s radom na radiostanici, izradom i postavljanjem antenskih sustava, da steknu znanja i vještine o načinu funkcioniranja radiostanica i pripadajuća opreme te da postanu samostalni u radu. Uz stjecanje tehničkih znanja i vještina želimo da se mladi radioamateri iz Hrvatske međusobno upoznaju i povežu u aktivnu zajednicu.

Stoga pozivamo zainteresirane mlade, posebice osnovnoškolce i srednjoškolce da se jave svojim radio klubovima i oforme timove. Pozivamo i radio klubove koji su voljni utrošiti malo vremena da slože svoj tim mladih koji bi voljeli sudjelovati i prijave se za sudjelovanje. Aktivnost je otvorena i za zainteresirane mlade koji još nisu radioamateri i oni se mogu javiti nastavniku tehničke kulture, obližnjem radioklubu ili nama (Mladi u eteru) ako žele sudjelovati.

Kako bi svi bili upoznati s pravilima lige pripremljena su pravila koja su dostupna na linku i niže na stranici.

Prijave za ligu vrše se putem prijavnice te se šalju na email mladi.u.eteru@hamradio.hr najkasnije do 5. svibnja 2023. godine.

Početak lige očekuje se početkom svibnja 2023. godine, a svaka ekipa igra jednom tjednom, sve informacije bit će pravovremeno dostupne na ovoj web stranici i poslane sudionicima na kontakt mail naveden u prijavi.

Za sva pitanja dostupni smo na mail mladi.u.eteru@hamradio.hr, kao i na Facebook i Instagram stranici.

Prijavljene ekipe:

Radioklub:
1. RK Ludbreg, 9A1EZA
2. RK Kutina, 9A1FAB
3. RK Nova Gradiška, 9A1AAY
4. RK Duga Resa, 9A1CEP