• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Rad HRS-a

Autor 9A3TY, 06. Travanj 2016, 10:40:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6WW

Mala digresija na ovaj chat koji pomalo izlazi iz teme, ali moje pitanje je garant unutar teme...

Ono što mene interesira (iako i dosada iznešene priče nisu neinteresantne, da se netko ne uvrijedi), jeste:

Tko je hrs ukv manager?

Stari? Ima novi? Oprostite na mojem neznanju ako sam nešto propustio, ali kome mogu mailom uputiti neko pitanje u svezi vhf i bandova plus?

73

9A8A

Citat: 9A6WW  u 27. Siječanj 2017, 18:38:04
Mala digresija na ovaj chat koji pomalo izlazi iz teme, ali moje pitanje je garant unutar teme...

Ono što mene interesira (iako i dosada iznešene priče nisu neinteresantne, da se netko ne uvrijedi), jeste:

Tko je hrs ukv manager?

Stari? Ima novi? Oprostite na mojem neznanju ako sam nešto propustio, ali kome mogu mailom uputiti neko pitanje u svezi vhf i bandova plus?

73

Bok !

Imas sanse biti i ti ako se javis:

http://www.hamradio.hr/download/Radna_tijela_HRS_natjecaj_2017.pdf

73
Mark

9A3TY

Neke stvari rade se polako. Naglasak je na neke.

14.01.2017.     Zimski KV kup 2017

Neslužbeni rezultati objavljuju se najkasnije 30 dana nakon održanog natjecanja.

Danas, 15.02.2017. je 32-gi dan nakon održanog natjecanja a na HFrobotu i dalje stoji Prijavljeni rezultati

Toliko o "U tijeku je elektronička obrada pristiglih natjecateljskih dnevnika i vrlo brzo ćemo objaviti neslužbene rezultate. "

73 de Ivo, 9A3TY

9A3TY

"Na greškama se uči" ili "Teatar apsurda"  ?

Nakon što je Gradski ured za opću upravu proveo inspekcijski nadzor i izdao naređenje HRS-u da u roku od 90 dana ispravi utvrđene nepravilnosti (na koje smo mi "crne ovce" dulje vrijeme upozoravali odgovorne ali su se oni jednostavno oglušili na to) Izvršni odbor formira radnu skupinu za izmjene i dopune Statuta, izmjene postojećih i izradu do sada nepostojećih Poslovnika u koju imenuje - pazi sad - bivšeg predsjednika i dopredsjednika (sadašnjeg predsjednika) dakle osobe koje su cijelo vrijeme bile upoznate s problemom ali kao ni stručna služba nisu htjeli apsolutno ništa poduzeti po tom pitanju.

Naravno da o svemu šira radioamaterska javnost nije informirana. Naravno da se neće provesti javna rasprava koja bi mogla uroditi još nekim promjenama Statuta već će se po starom dobrom običaju ponovno zastupnicima na Skupštini u zadnji čas gurnuti pod nos novi Statut koji se "mora donijeti jer istječe rok".

100 dana novog rukovodstva je iza nas.
Da li je netko primjetio neku promjenu nabolje?
(Pri tom, naravno, mislim na promjene nabolje za članice Saveza i radioamaterizam u HR a ne na promjene nabolje za neke pojedince).

Možda je promjena na bolje što u Callbooku piše
đAKOVO , FranjevaČka, I. G. KovaČiĆa i sl. ??
A dičimo se promidžbom TEHNIČKE kulture !!!

73 de Ivo, 9A3TY

9A6WW

Pozdrav svima,

Pretpostavljam da je pitanje unutar topic.  Ako nije, molim Ivu da ga prebaci negdje drugdje. Nisam baš upučen u problematiku, ali, pošto sam ipak prvenstveno VHF+ op, tada me interesira:

- tko je trenutni ukv manager?
- kako i kada će se odabrati novi?
- jel za to ima neki rok i kakva je procedura?

73

9A4QV

Ivo, nepravilnosti u HRS-u, ma ne vjerujem ja tebi. Ne vjerujem ni inspekcijskom nadzoru. Ajde dokaži da ne što ne štima u savezu.... vidiš da ne možeš ništa dokazati.... zašto.... pa zato jer je sve u redu.

Skupština je rekla da je sve u redu  ;D

Crne ovce su upozoravale na nepravilnosti ? Ne vjerujem ti. Ne ma crnih ovaca od kad je na Tele-2 ona ovca nestala sa reklame. Nema ni nepravilnosti.

Nismo informirani, kako nismo? Pa informirani smo, ne znamo ništa i to je za savez najbolje.

Nego Ivo, pusti savez, reci ti meni imaš li ti koju sliku tastera (ne tostera) za zakačiti ovdje na web, lako ćemo za savez  ;D ;D ;D

9A6XX

Ivo, kad već iznosiš informacije, onda bi bilo u redu da ih potpuno iznosiš. Bilo bi lijepo reći o kojim se nepravilnostima radi - da ljudi ne misle da će se zapečatirati vrata saveza i staviti traka kriminalistička obrada... da li je izrečena kakva kazna za odgovorne, da li je došlo do poništenja kakvih odluka?

73,
Hrle - 9A6XX

9A1AA

Ja bih vas samo još jednom molio da uz ime napišete i pozivnu oznaku ili barem njen dio, hi
Nekako se uvijek štrecnem kada u postu vidim Ivo ovo....Ivo ono......
Hvala!

Ivo, 9A1AA
73, Ivo 9A1AA

9A3TY

Hrle, da li sam ja spomenuo išta od toga što TI navodiš? Nisam. Napad je najbolja obrana? Pa i nije baš.
Ne zaboravi da postoji i "nad popom pop". To što je nadzor bio popustljiv pa nije primjenio odredbe iz članka 54. Zakona o udrugama znači samo da su bili fer i da nisu htjeli "ići đonom na HRS" a ne znači da netko nije trebao biti kažnjen.
Ali ako baš inzistiraš da je to dokaz da nitko nije ništa kažnjivo napravio mogu ja poslati i na višu instancu prijavu da nije odrađeno po slovu zakona.

Ako se ne varam informiranje članstva je na popisu obveza tajnice HRS-a.
Ako se ne varam tajnica je direktno odgovorna IO.
Ako se ne varam ti si u IO.
Pa naredi lijepo tajnici da odradi svoj posao i informira članstvo. U potpunosti ! Ja nemam što tajiti. Imate li vi ?

Ali, nažalost, i vi, kao i vaši prethodnici radite na dobro isprobani način. Što se manje zna manje su šanse da netko vidi nepravilnosti. A ako su te nepravilnosti benigne zašto je problem da ih ljudi vide, skrenu vam pozornost na njih i vi to ispravite? Svi bi bili sretni i zadovoljni. Na kraju krajeva, svi smo mi ljudi i svi mi griješimo. Ali onda zaista budimo ljudi a ne vukovi (mislim na danas uobičajeno značenje izreke : homo homini lupus) !

No najlakše je reći da je Ivo neradnik i da ništa nije napravio već je samo kamen smutnje.
Kao Marinko koji me izvrijeđa i poziva da odem iz saveza jer sam se usudio reći da više od desetljeća nije ništa napisao na službenoj stranici http://www.hamradio.hr/index.php/rad-hrs-a-novi-meni-587/qsl-sluba-novi-meni-592 nakon što nas je sve proglasio nesposobnjakovićima koji ne slušamo njegove mudre savjete a sve samo zato jer sam kao tajnik kluba zamolio stručnu službu da provjeri zašto jedan naš član ne dobiva QSLke već cca 2 godine a stižu nam qslke za ljude koji već godinama nisu naši članovi.

Što se nisi oglasio po pitanju rezultata 100 dana rada novog rukovodstva?
Zašto se redovno ne objavljuju odluke IO ?
Zašto se taji na kojim se projektima radi? Da ih ne bi odradio CB savez? Ili zato jer će netko osobno (iz zatvorenog kruga ljudi) profitirati na ovaj ili onaj način? A klubovi i radioamaterizam u HR nek se zadovolje mrvicama (ako ih bude).
Gdje je tu uključivanje što većeg broja radioamatera? Gdje je tu cjeloživotno obrazovanje?

Odgovornost? Kazne? Pih, pa ovo je samo hobby. Zar bi trebalo novčano kazniti novog KV managera jer nije na vrijeme objavio rezultate natjecanja i tako prekršio pravilnik? Ali da je isti trebao reći sorry dečki zaista nisam mogao prije, bilo bi više nego korektno. Kao što bi bilo korektno da se jednom za sva vremena kaže koje se to velike operacije na podacima rade 30 dana pa da se konačno skine veo tajne i sruše sve teorije zavjere.

Zar bi trebalo novčano kazniti članove IO jer nisu reagirali na prijavu da tajnica krši Statut?
Kad bolje razmislim možda i bi.  ;D Onda bi se oni, koji bi bili dovoljno hrabri prihvatiti se te odgovorne funkcije, zaista i trudili raditi kako treba i u skladu sa Statutom i zakonima. Ovako, kad znaju da im nitko ništa ne može boli ih briga.
Ili im nešto ipak može? Stručnjaci kažu : Follow the money. Eh da bar možemo pročitati obračune i izvješća uz putne naloge. Da ste face vi bi ih sve stavili online pa nek se ljudi uvjere kako je sve čisto. A i konačno bi mogli pročitati u priloženim izvješćima što je tko radio i postigao na "službenom" putu.

No, kad netko tko prima plaću ne odradi svoj posao to je već druga priča. Ako već nudite mrkvu s jedne strane mora biti i batina s druge. (Za one koji ne kuže moj način pisanja spominjanjem batine ne pozivam na fizičko kažnjavanje već na financijsko).

Sve dok ruka ruku mije ništa od napretka.

P.S. Može li se log 9A0HRS staviti na web da bude dostupan svima na pregled?
73 de Ivo, 9A3TY

9A4QV

Ajojjj Ivo (3TY), pa šaraj malo....  ;D ;D

9A6XX

Neću raširit priču... pitao sam te da budeš konkretan - od inspekcije na KV natjecanja, rad s mladima i sl. Radi se dosta (ja sam siguran više nego prije), neke stvari su pri završetku, treba uložiti još energije i sl. Netko očekuje rezultate u 100 dana, netko u 2 dana, netko u 5 minuta. No...

Citat:Nakon što je Gradski ured za opću upravu proveo inspekcijski nadzor i izdao naređenje HRS-u da u roku od 90 dana ispravi utvrđene nepravilnosti (na koje smo mi "crne ovce" dulje vrijeme upozoravali odgovorne ali su se oni jednostavno oglušili na to)

Ti si samouvjereno HRS tužio inspekciji tvrdnjom da je "u najmanju ruku upitna legalnost donesenih odluka" (odnosi se na elektroničke skupštine). Vrlo ozbiljna optužba! U svom rješenju inspekcija smatra da treba dalje razraditi neke definicije, ali nisam vidio da smatraju da su te skupštine bile nelegalne, a odluke donesene na tim skupštinama trebaju poništiti, ponoviti ili bilo što slično. A to je trebalo biti u najmanju ruku...  ali izgleda da je Ivo (3TY) sad zadovoljan i sa malo...

Ne branim nikoga, znam da HRS može i mora bolje od ovoga... ali pretjerivanje u bilo kojem smjeru ne donosi ništa dobroga, a najviše što se ljudi umaraju od svega toga.

73,
Hrle - 9A6XX

9A3TY

E moj Hrle,

možeš ti sad prikazivati stvari kako hoćeš i svoditi to na "razradu nekih definicija" no (gorke) činjenice ostaju.

1. Tajnica je na moj upit o popisu članova odgovorila da je "u izradi" o čemu postoji službena prepiska a tek kasnije izradila isti (koji btw nije u skladu sa odredbama Statuta) i dostavila ga u sklopu očitanja Uredu za upravu. Ako je to tebi OK onda OK.

2. Tajnica se u jednom dijelu branila mišljenjem  Agencije za zaštitu osobnih podatka od PAZI SAD -->  09.04.2010. dakle debelo prije nego li se kreirao i usvojio novi Statut. Čija je greška što to mišljenje nije poštovano i Statut napisan u skladu s tim? Moja? Ili njena? No, ako je to tebi OK onda OK.

3. Ako tebi tekst u rješenju koji kaže "...za pravovaljano održavanje sjednica Skupštine odnosno donošenje odluka potrebna nazočnost članova Skupštine na samoj sjednici Skupštine u vrijeme i na mjestu na kojoj se predmetna sjednica Skupštine održava" ne znači da one koje nisu tako održane nisu pravovaljane onda OK.

Ali sve ovo nije uopće bitno.

Bitno je da ti i ostatak ekipe niste u stanju ljudski odgovoriti na najjednostavnija konkretno postavljena pitanja konkretnim odgovorom nego ili uopće ne odgovorite na pitanje ili odgovorite napadom.

Ako si se umorio od ovoga počni konkretno odgovarati na konkretna pitanja. Jedno po jedno.
Vidjet ćeš da ti neće oduzeti puno vremena i bit će puno manje glavobolje.

Eto, za početak odgovori čovjeku koji lijepo pita za UKV managera.
Rok za dostavu prijava na natječaj (15.02) je odavno prošao. Bilo bi uljudno da ste objavili barem popis kandidata koji su se prijavili.

Pita Šime Matu : "Zašto se razvojni planovi u kampanji zovu predizborna obećanja?"
"Pa zato jer je obećanje ludom radovanje. A ljudi se vole radovati."
73 de Ivo, 9A3TY

9A6XX

Jučer je održana sjednica IO, koja je trajala 4 sata, prošlo se jako puno točaka i s obzirom na obim posla i dodatne provjere koje čekaju našu stručnu službu (vjerojatno zapisnik neće biti baš u roku par dana), mislim da mogu u dvije rečenice neformalno istaknuti meni najbitnije.

Mislim da je najbitnije to da će uskoro ići svim zastupnicima u Skupštini prijedlog izmjena Statuta i Poslovnika skupštine. Sve se još usklađuje s mjerodavnim službama, ali glavna novina nije ta da će se ovim prijedlogom malo obogatiti evidencija članstva (za jedan ili dva podatka), te da će za one buduće skupštine biti dovoljno doći sa osobnim dokumentom, nego ta da će kako stvari stoje biti omogućeno direktno članstvo fizičkih osoba u HRSu. Na stranu toga što ja osobno mislim da bi to mogao bit čavao u lijes mnogih klubova - tako očito rezonira jedan veliki dio članstva.

Sve će ići na glasanje u Skupštinu, i sve će se morati znati kroz tjedan-dva, jer je Skupština na rasporedu početkom travnja.

Od drugih uzbudljivijih stvari, meni je najzanimljivija ta da je za novog UKV menadžera prihvaćen 9A6A, čime sam osobno jako zadovoljan i drago mi je da se Pero javio.

Ovo se sve treba uzeti s rezervom dok i službeno nije objavljeno, jer postoji mogućnost da se neke stvari promjene, ali osobno smatram da je dobro da se neke bitne informacije podjele makar i na ovaj način.

73,
Hrle - 9A6XX

9A6AA

Citat: 9A6XX  u 16. Ožujak 2017, 09:40:57
... nego ta da će kako stvari stoje biti omogućeno direktno članstvo fizičkih osoba u HRSu...

Tko će njih zastupati na budućim skupštinama?
Možda će odricanje od toga biti preduvjet za "izravno" članstvo u HRS-u?
Možda će se udružiti pa tako izabrati zastupnika? Dakle, eto ih opet u nekom klubu, a predsjednik će im biti predsjednik HRS-a.
A možda skupština donese Statut koji će klubove s manje od 3 člana (dakle, i spomenute pojedince) "osloboditi" zastupništva...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2JK

Hvala Hrle na prvim informacijama.
Nadam se da će uskoro biti otvoren dio na našoj stranici (ili forumu) gdje će članovi HRS-a
moći komentirati sve što se tiče HRS-a.
Pod pojmom ''član HRS-a'' smatram samo one koji su platili članarinu.

Citat: 9A6AA  u 16. Ožujak 2017, 15:51:22
Tko će njih zastupati na budućim skupštinama?
...

Kakvo sudjelovanje na skupštinama? Oni koji ne žele biti članovi niti jednog radiokluba,
to čine dobrovoljno i iz sebičnih razloga (da bi konzumirali usluge HRS-a). Zato oni i ne
trebaju na niti jedan način sudjelovati u radu skupština HRS-a. Niti ja, kad sam član
ARRL-a, ne mogu sudjelovati u njihovim izbornim procesima. (Za one koji ne znaju,
ARRL je savez radioamatera SAD-a, najdemokratskije zemlje na svijetu. LOL).

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.