Hrle, da li sam ja spomenuo išta od toga što TI navodiš? Nisam. Napad je najbolja obrana? Pa i nije baš.
Ne zaboravi da postoji i "nad popom pop". To što je nadzor bio popustljiv pa nije primjenio odredbe iz članka 54. Zakona o udrugama znači samo da su bili fer i da nisu htjeli "ići đonom na HRS" a ne znači da netko nije trebao biti kažnjen.
Ali ako baš inzistiraš da je to dokaz da nitko nije ništa kažnjivo napravio mogu ja poslati i na višu instancu prijavu da nije odrađeno po slovu zakona.
Ako se ne varam informiranje članstva je na popisu obveza tajnice HRS-a.
Ako se ne varam tajnica je direktno odgovorna IO.
Ako se ne varam ti si u IO.
Pa naredi lijepo tajnici da odradi svoj posao i informira članstvo. U potpunosti ! Ja nemam što tajiti. Imate li vi ?
Ali, nažalost, i vi, kao i vaši prethodnici radite na dobro isprobani način. to se manje zna manje su šanse da netko vidi nepravilnosti. A ako su te nepravilnosti benigne zašto je problem da ih ljudi vide, skrenu vam pozornost na njih i vi to ispravite? Svi bi bili sretni i zadovoljni. Na kraju krajeva, svi smo mi ljudi i svi mi griješimo. Ali onda zaista budimo ljudi a ne vukovi (mislim na danas uobičajeno značenje izreke : homo homini lupus) !
No najlakše je reći da je Ivo neradnik i da ništa nije napravio već je samo kamen smutnje.
Kao Marinko koji me izvrijeđa i poziva da odem iz saveza jer sam se usudio reći da više od desetljeća nije ništa napisao na službenoj stranici
http://www.hamradio.hr/index.php/rad-hrs-a-novi-meni-587/qsl-sluba-novi-meni-592 nakon što nas je sve proglasio nesposobnjakovićima koji ne slušamo njegove mudre savjete a sve samo zato jer sam kao tajnik kluba zamolio stručnu službu da provjeri zašto jedan naš član ne dobiva QSLke već cca 2 godine a stižu nam qslke za ljude koji već godinama nisu naši članovi.
to se nisi oglasio po pitanju rezultata 100 dana rada novog rukovodstva?
Zašto se redovno ne objavljuju odluke IO ?
Zašto se taji na kojim se projektima radi? Da ih ne bi odradio CB savez? Ili zato jer će netko osobno (iz zatvorenog kruga ljudi) profitirati na ovaj ili onaj način? A klubovi i radioamaterizam u HR nek se zadovolje mrvicama (ako ih bude).
Gdje je tu uključivanje što većeg broja radioamatera? Gdje je tu cjeloživotno obrazovanje?
Odgovornost? Kazne? Pih, pa ovo je samo hobby. Zar bi trebalo novčano kazniti novog KV managera jer nije na vrijeme objavio rezultate natjecanja i tako prekršio pravilnik? Ali da je isti trebao reći sorry dečki zaista nisam mogao prije, bilo bi više nego korektno. Kao što bi bilo korektno da se jednom za sva vremena kaže koje se to velike operacije na podacima rade 30 dana pa da se konačno skine veo tajne i sruše sve teorije zavjere.
Zar bi trebalo novčano kazniti članove IO jer nisu reagirali na prijavu da tajnica krši Statut?
Kad bolje razmislim možda i bi.

Onda bi se oni, koji bi bili dovoljno hrabri prihvatiti se te odgovorne funkcije, zaista i trudili raditi kako treba i u skladu sa Statutom i zakonima. Ovako, kad znaju da im nitko ništa ne može boli ih briga.
Ili im nešto ipak može? Stručnjaci kažu : Follow the money. Eh da bar možemo pročitati obračune i izvješća uz putne naloge. Da ste face vi bi ih sve stavili online pa nek se ljudi uvjere kako je sve čisto. A i konačno bi mogli pročitati u priloženim izvješćima što je tko radio i postigao na "službenom" putu.
No, kad netko tko prima plaću ne odradi svoj posao to je već druga priča. Ako već nudite mrkvu s jedne strane mora biti i batina s druge. (Za one koji ne kuže moj način pisanja spominjanjem batine ne pozivam na fizičko kažnjavanje već na financijsko).
Sve dok ruka ruku mije ništa od napretka.
P.S. Može li se log 9A0HRS staviti na web da bude dostupan svima na pregled?