Eh. Ovo sigurno nije pitanje za čitaoce foruma.
Eh. Zavisi na koje to "čitaoce foruma" misliš. Ja sam pitanje uputio predsjedniku i članovima IO koji su također "čitaoci foruma" a neki od njih i "pisci na forumu". Nažalost, kao što se vidi nikakvog odgovora od njih. Dodao bih, kao i obično kad se postavi konkretno pitanje.
Prvo si bio žestok kritičar io (svaka čast). Onda si izabran u nadzorni pa si naglo na neko vrijeme ušutio. Nije li možda pravi trenutak da kao član n.o. počneš djelovati a ne i dalje tjerati jalove chat prepiske?
Eto, za tvoju informaciju, a i za druge, ja sam počeo djelovati kao član NO e-mail prepiskom sa članovima IO i stručnom službom. Nažalost, bio ja ili ne bio član NO ništa se nije promijenilo. Kad zatražim nešto to ne dobijem. Sada je obrazloženje da Ivo 9A3TY nije NO i da NO treba najprije donijeti odluku kojom se traži neki dokument na uvid da bi se to i dogodilo. S obzirom da NO osim kao gost na proširenom sastanku IO i na domjenku nije imao nikakav sastanak a na moje prijedloge drugi članovi NO nisu odgovorili ne znam kako bih to trebao djelovati. Vrlo rado ću poslušati tvoj savjet.
U nedostatku poslovnika rada NO i nedostatku bilo kakvih pisanih pravila te uz odredbe Statuta po kojima IO može a ne mora prihvatiti mišljenje NO postavlja se pitanje čemu uopće NO.
Evo kako to u stvarnosti izgleda. IO predloži nove tarife za izdavanje famozne Potvrde o prijedlogu pozivne oznake, ja napomenem sljedeće :
Vrlo je upitno i dijeljenje na domaće i strance. Trebalo bi provjeriti da li se takva odredba smatra prekršajem iz Zakona o uslugama temeljem kojeg se na primatelja usluga ne smiju primjenjivati diskriminirajući zahtjevi uvjetovani državljanstvom te mjestom prebivališta ili boravišta i nakon toga muk i tišina. To je naime uobičajena praksa HRS-a. Ne reagiraj i sve će otići u zaborav.
I što je meni sad preostalo? Da iz svog džepa angažiram odvjetnika za konzultacije i/ili prijevim DORHu?
A da, kako ih ti zoveš "jalove chat prepiske", nisu jalove se vidi i po tome što su uspjele izazvati kakvu takvu reakciju. Barem kod tebe.
Ja se još uvijek nadam da će se i predsjednik i IO uključiti u raspravu kako su i obećali na izbornoj Skupštini i za što im je većina dala podršku. Ako to ne naprave znači da nisu ljudi od riječi.
P.S. E moj "Ronaldo" u što ti mene uvali ....