• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Rad HRS-a

Autor 9A3TY, 06. Travanj 2016, 10:40:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6XX

Adame, znam ja koliko je HRS dobio, ali ti i Emir znate koliko i za sto je dobio CB savez. Na to sam mislio.

73,
Hrle - 9A6XX

9A4QV

A to te zanima, sorry nisam shvatio pitanje.
Tu sam brojku čuo na CB kanalu 20.  ;D

pozz i sve najbolje u novoj,
QV

9A6AA

Citat: 9A6XX  u 02. Siječanj 2017, 21:23:28
... ti i Emir znate koliko i za sto je dobio CB savez...

Nikakvih kontakata s CB-om nemam. Prije 49 godina sam krenuo klasičnim radioamaterskim putem: C klasa, B klasa, A klasa.
Protiv CB-aša nemam ništa osim što sam ljut jer su nam oteli radioamaterizam.
Pojma nemam koliku su lovu dobili a do njihovih programa sam došao - analitikom.

Odgovor i Martinu (prije nego mu pošaljem e-mail):
Htio sam samo ukazati na propuste sa Zapisnikom... Za mene je to završeno.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3TY

S obzirom da je u zapisniku navedeno da Radio klub Jadera iz Zadra nije glasovao moram istaknuti ispravak netočnog navoda.

Nakon konzultacija s članovima našeg kluba osobno sam kao zastupnik glasovao PROTIV.
Za razliku od većine to mogu potkrijepiti i dokaznicom Googla o zaprimljenoj pošti :

Dec 28 16:58:13 kate postfix/qmgr[1416]: D678E4C2074: from=<9a3ty@zadar.net>, size=592303, nrcpt=1 (queue active)
Dec 28 16:58:14 kate postfix/smtp[2031]: D678E4C2074: to=<9a0hrs@hamradio.hr>, relay=ASPMX.l.google.com[108.177.96.26]:25, delay=8.3, delays=7.4/0.01/0.11/0.85, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 OK 1482940696 ha4si54507385wjc.295 - gsmtp)

Suzdržat ću se od bilo kakvog komentara.
73 de Ivo, 9A3TY

9A1AA

Moja primjedba kao zastupnika u startu je bila da iz Ureda HRS-a MORAŠ dobiti potvrdu da li je tvoj glasački listić stigao. Pa to bar nije problem....."Poštovani, Vaš glasački listić je zaprimljen"......

Da je tako rađeno do ovoga o čemu piše imenjak 3TY ne bi došlo.
73, Ivo 9A1AA

9A4QV

Po svemu sudeći, samo još jedna u nizu neregularnih skupština sa mnoštvo propusta i nepravilnosti koji se samo guraju pod tepih.
Što bi rekao moj prijatelj Hrle, citiram: "Transparentnost koju samo poželjeti možemo." Definitivno je u pravu.

QV

9A6XX

Valjda će Ivo sa primjedbom postupati i na nekakav službeniji način.

Adame, ja smatram da je objava zapisnika o glasanju na način da se vidi tko (ni)je i što glasao itekako transparentno. Ti ne misliš?
Možda se javi još ljudi sa sličnim problemom, za sada je to Ivo - možda se pretvori u niz.

Kome bi i zašto bilo u interesu i logici da na bilo koji način namjerno ignorira 1 glas (pa i da je 10 i 20 glasova Protiv), a onda to javno objavi, ja stvarno ne znam.

73,
Hrle - 9A6XX

9A6AA

Zadnjoj tablici nedostaje još jedan stupac: broj članova koji su uplatili članski doprinos.
Uz pretpostavku da su objavljeni rezultati glasovanja (osim te jedne primjedbe) ispravni, sve je pregledno i čitko.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4QV

Hrle, nadam se da si pročitao Emirovu primjedbu. Isto mislim kao i Emir u konkretnom slučaju.

Uopće se ne opterećujem mislima kome bi i šta nekome bilo u interesu.
Poučen dosadašnjom praksom i "svinjarijama" pri ranijem elektronskom glasovanju gdje se pojavio veći broj ovlaštenih zastupnika nego to statut dopušta imam pravo sumnjati na ispravnost ovog zadnjeg glasovanja, samim time što se oglasio član NO koji tvrdi da njegov glas, kakav god bio nije uvršten u rezultate.

Kad si već kod razmišljanja, razmisli da li je lakše popuniti već krearinu tablicu ranijeg elektronskog glasovanja ili modificirati istu bez broja plaćenih članarina ? U čemu je problem znati koliko je plaćenih članarina, ako je sve tako transparentno ?

A ja još nisam dobio odgovor na jedno ranije postavljeno pitanje, a to je: koliko članova broji HRS ? Evo po broju plaćenih članarina za prošlu godinu? Barem bi to trebao biti jednostavan podatak za podastrijeti.

QV

edit: ispravio IO u NO

9A3TY

Citat: 9A6XX  u 03. Siječanj 2017, 14:53:45
Valjda će Ivo sa primjedbom postupati i na nekakav službeniji način.

Službeniji? Da prijavim Nadzornom odboru? Na koji e-mail ili poštnsku adresu? O apsurda.

Članak 19. st.2 Statuta navodi :

Popis članica vodi se elektronički i sadrži podatke :
...
Broj pojedinaca - članova članice koji plaćaju članski doprinos Savezu,
...

A u st.3 istog članka se navodi :

Popis iz prvog stavka ovog članka Savez objavljuje i na svojim internetskim stranicama

Dakle, netko (tajnica) krši Statut. I to svjesno jer sam je na to upozorio kad nakon godinu i po dana od usvajanja ovog Statuta još nije objavljen NIKAKAV popis a ona mi je odgovorila da je U IZRADI.

Za kršenje Statuta su propisane sankcije, zar ne?

Ajmo IO. Ne možete reći da vam informacija nije servirana tj. da niste znali. Postupite službeno. Da i to doživimo.

Ponovno pitam : Predsjednik je u svom kandidatsko-promidžbenom izlaganju naveo uvođenje službenog dijela foruma gdje će svi koji obnašaju bilo kakvu funkciju u HRSu morati aktivno sudjelovati i odgovarati na pitanja. Za aktivaciju tog dijela foruma je Marku potrebno 5 min.
ZAŠTO TO JOŠ NIJE NAPRAVLJENO?

73 de Ivo, 9A3TY

9A6WW

Citat:ZAŠTO TO JOŠ NIJE NAPRAVLJENO?

Eh. Ovo sigurno nije pitanje za čitaoce foruma. Prvo si bio žestok kritičar io (svaka čast). Onda si izabran u nadzorni pa si naglo na neko vrijeme ušutio. Nije li možda pravi trenutak da kao član n.o. počneš djelovati a ne i dalje tjerati jalove chat prepiske?

Izvod iz statuta:

Članak  49. Nadzorni  odbor  u  svom  radu  poglavito  obavlja  sljedeće: •  prati  provedbu  Statuta  i  drugih  općih  akata, •  analizira  provođenje  odluka,  zaključaka  i  smjernica  Skupštine,  Izvršnog  odbora  i  radnih  tijela, •  kontrolira  financijsko  i  materijalno  poslovanje  i  namjensko  raspolaganje  sredstvima, •  o svojim nalazima  upoznaje  predsjednika,  Izvršni  odbor  i  Skupštinu, •  podnosi  Skupštini  izvještaj  o  svom  radu  i  nalazima, •  saziva  Skupštinu  odlukom  većine  svojih  članova  ako  je  predsjedniku  Saveza  istekao  mandat  i  kada predsjednik  iz  drugih  razloga  nije  u  mogućnosti  sazvati  sjednicu  Skupštine. Tijelo  kojem  je  izvještaj  upućen  obvezno  ga  je  razmotriti,  zauzeti  stajalište  i  poduzeti  mjere  za  koje  je  ovlašteno radi  uklanjanja  uočenih  nedostataka,  ili  predložiti  poduzimanje  takvih  mjera.

9A3TY

Citat: 9A6WW  u 04. Siječanj 2017, 18:45:15
Eh. Ovo sigurno nije pitanje za čitaoce foruma.

Eh. Zavisi na koje to "čitaoce foruma" misliš. Ja sam pitanje uputio predsjedniku i članovima IO koji su također "čitaoci foruma" a neki od njih i "pisci na forumu". Nažalost, kao što se vidi nikakvog odgovora od njih. Dodao bih, kao i obično kad se postavi konkretno pitanje.

Citat: 9A6WW  u 04. Siječanj 2017, 18:45:15
Prvo si bio žestok kritičar io (svaka čast). Onda si izabran u nadzorni pa si naglo na neko vrijeme ušutio. Nije li možda pravi trenutak da kao član n.o. počneš djelovati a ne i dalje tjerati jalove chat prepiske?

Eto, za tvoju informaciju, a i za druge, ja sam počeo djelovati kao član NO e-mail prepiskom sa članovima IO i stručnom službom. Nažalost, bio ja ili ne bio član NO ništa se nije promijenilo. Kad zatražim nešto to ne dobijem. Sada je obrazloženje da Ivo 9A3TY nije NO i da NO treba najprije donijeti odluku kojom se traži neki dokument na uvid da bi se to i dogodilo. S obzirom da NO osim kao gost na proširenom sastanku IO i na domjenku nije imao nikakav sastanak a na moje prijedloge drugi članovi NO nisu odgovorili ne znam kako bih to trebao djelovati. Vrlo rado ću poslušati tvoj savjet.
U nedostatku poslovnika rada NO i nedostatku bilo kakvih pisanih pravila te uz odredbe Statuta po kojima IO može a ne mora prihvatiti mišljenje NO postavlja se pitanje čemu uopće NO.
Evo kako to u stvarnosti izgleda. IO predloži nove tarife za izdavanje famozne Potvrde o prijedlogu pozivne oznake, ja napomenem sljedeće :
Vrlo je upitno i dijeljenje na domaće i strance. Trebalo bi provjeriti da li se takva odredba smatra prekršajem iz Zakona o uslugama temeljem kojeg  se na primatelja usluga ne smiju primjenjivati diskriminirajući zahtjevi uvjetovani državljanstvom te mjestom prebivališta ili boravišta
i nakon toga muk i tišina. To je naime uobičajena praksa HRS-a. Ne reagiraj i sve će otići u zaborav.
I što je meni sad preostalo? Da iz svog džepa angažiram odvjetnika za konzultacije i/ili prijevim DORHu?

A da, kako ih ti zoveš "jalove chat prepiske", nisu jalove se vidi i po tome što su uspjele izazvati kakvu takvu reakciju. Barem kod tebe.  ;D
Ja se još uvijek nadam da će se i predsjednik i IO uključiti u raspravu kako su i obećali na izbornoj Skupštini i za što im je većina dala podršku. Ako to ne naprave znači da nisu ljudi od riječi.

P.S. E moj "Ronaldo" u što ti mene uvali ....
73 de Ivo, 9A3TY

9A3TA

Ivo, sjetio si me davne situacije u pokojnom BQR klubu...

Kao član tadašnjeg predsjedništva kluba i šef PPS-a... podnio ostavku, jer se, eto, činilo nešto protiv svih mojih uvjerenja...

pa se tada na predsjedništvu glasalo o mojoj ostavci... i izglasalo 4:4, bez mog glasa... pa i ja tada glasah... 5:4 za moju ostavku...

jer me dodatno inspiriralo da me nisu podržali puno pismeniji ljudi od mene...

ili ovaj post u par riječi... il se bori il se makni il se pogni... svatko po svom obrazu...
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A3TY

Dado,
mislim da sam do sada jasno i glasno dao do znanja da se ne mislim pognuti ako sam uvjeren da postupam ispravno.

Glupo je da se moramo "boriti" za nešto što bi trebalo biti normalno, ljudski da ne kažem radioamaterski.
Glupo je da se sve svodi na obračun tipa "mi" protiv "njih" umjesto da svima bude jasno da trebamo imati zajednički cilj - bolje funkcioniranje HRS-a i napredak radioamaterizma u Hrvatskoj i da sva ova diskusija mora biti usmjerena samo u tom pravcu.

Maknuti se? Da, i to je opcija. Naime, ne volim biti nešto "na papiru". Ako mogu odraditi taj posao trudit ću se koliko mogu da ga što bolje odradim ali ako je nešto pro-forma (a sve mi se više čini da je NO u HRSu samo pro-forma) onda ne želim bez veze gubiti svoje dragocjeno vrijeme.
Ali ako se svi koji misle svojom glavom tako maknu što će ostati? Znam da bi nekima to odgovaralo. Ništa čudno.

73 de Ivo, 9A3TY

9A9R

Pozdrav
:D

Citat:Glupo je da se moramo "boriti" za nešto što bi trebalo biti normalno, ljudski da ne kažem radioamaterski.
Glupo je da se sve svodi na obračun tipa "mi" protiv "njih" umjesto da svima bude jasno da trebamo imati zajednički cilj - bolje funkcioniranje HRS-a i napredak radioamaterizma u Hrvatskoj i da sva ova diskusija mora biti usmjerena samo u tom pravcu.

Bravo Ivo, podržavam

GH
Vlatko 9A9R