• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Rad HRS-a

Autor 9A3TY, 06. Travanj 2016, 10:40:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TY

Citat: 9A6AA  u 02. Travanj 2017, 14:57:53
(Možda nemaš dobar Lacijev mail.)

Imam. S obzirom da sam ostale članove NO stavio u CC: kad sam slao zahtjev prema savezu kako bi bili upućeni, oba su poslali odgovor iz kojeg je vidljivo da su ga zaprimili.

Citat: 9A6AA  u 02. Travanj 2017, 14:57:53
Kao što negdje napisah, čini se da HRS neće reagirati na tvoje dopise koje šalješ kao član NO. Nadzorni odbor je kolektivno tijelo sa svojim predsjednikom, koji potpisuje vaše dopise poslane stručnoj službi, Izvršnom odboru ili Skupštini.

Jedino što ti preostaje je iznijeti problem na skupštini. Jedino njoj si odgovoran, ona vas je izabrala pa tako može i razriješiti predsjednika NO ako ne radi svoj posao.

Ne čini se nego je tako. No, čak i da nisam u pravu zar ne bi na svaki službeni dopis trebao biti i službeni odgovor? Ako nisam u pravu onda se treba navesti da po članu tom i tom dokumenta tog i tog nemam pravo na to i to. Naravno, ako tog odgovora nema onda nema ni dokaznog materijala da je netko nešto prekršio ako se ustanovi da sam ipak u pravu.

Ako bi išli tvojom logikom onda, po članku 50. stavak 3. nisam ja odgovoran Skupštini nego Nadzorni odbor kao kolektivno tijelo, zar ne?
A ako ćemo manipulirati riječima onda je, po Statut, NO odgovoran "za svoj rad" ali nije odgovoran "za svoj nerad" jer se to nigdje ne spominje ;D

Bilo kako bilo, što dublje ulazim u ovu problematiku to vidim više rupa u svemu. Npr, za tumačenje Statuta mjerodavna je Skupština. No, tekst tumačenja sastavlja Izvršni odbor. Dakle, ako Izvršnom odboru nešto ne odgovara, jednostavno će sastaviti tumačenje koje njemu odgovara i Skupština ne može dati drugačije tumačenje ?!?!

Da se sve naštimava kako bi stvari bile što manje "problematične" za stručnu službu i IO te da dokumenti umjesto transparentni budu tajni vidi se i iz prijedologa promjena Statuta.
Npr, u članku 13. u kojem se osigurava javnost rada predlaže se izbacivanje teksta "omogućivanjem članovima uvid u spise".
Mislim da se iz toga kristalno jasno vidi koje su (zle) namjere predlagatelja promjena.

Naravno, računa se da većina zastupnika neće ni pročitati dostavljene materijale i da će kao roboti dizati ruke, jer se "mora" ?!?

73 de Ivo, 9A3TY

9A6AA

Naravno da će IO davati tumačenje Statuta kad je Izvršni odbor izvršno tijelo Skupštine Saveza pa predsjednik (pogrešno) smatra da su to ovlasti IO HRS-a.

U stvari, sve mi se više čini da Nadzorni odbor postoji zato - jer mora.
Ne očekuje se da to tijelo ispuni zadaću zbog koje je utemeljen (ovdje ne prozivam nikoga posebno ni osobno).
Potreban je samo predsjedniku kako bi njime opravdao svoj rad.
Jer, kad Nadzorni odbor kaže da je sve u redu, pa, MORA biti u redu. Šta tu mi imamo išta propitivati.
Sve dok je to tako, postojati će: Mi i ONI, ma koliko god Martin tvrdio da smo svi mi HRS.
"DX never sleeps..."

9A6WW

Citat:Sve dok je to tako, postojati će: Mi i ONI, ma koliko god Martin tvrdio da smo svi mi HRS

Emire, ovo su populističke bezvezarije. Kao da si zaboravio da smo MI izabrali ONE. A pogotovo je to zaboravio Ivo (jel on MI ili ONI?).

A statut je samo jedan, a tumačenje daje onaj koga smo ovlastili.

Uostalom ako ste izabrali pogrešne ONE, to znači da vi niste MI koji su ipak birali većinom glasova. Naravno, može ispasti i da su MI pogriješili, ali to je rizik demokracije.

Možemo se sporiti oko ispravnosti odluka io ali ne osporavati im legimitet ako mislimo drugačije.

I smeta me kad sve diskusije na ovu ili slične teme zaglibe u istoj močvari.

73
P.S. ja nisam MI, da ne bude zabune, a niti ONI, ja sam JA. Post je isključivo principjelne naravi i bez namjere da polemiziram s iznešenim stavovima.

9A6AA

"DX never sleeps..."

9A6XX

Samo kratka informacija: zbog nedostatka kvoruma Skupština je odgođena.

73,
Hrle - 9A6XX

9A6TT

A zato nije bilo live streama.
73

9A6TT

9A6AA

Kažu, bit će bolje sljedeći puta...

"Gdje je nestao (jedan!) čovjek
gdje se skrivao...
Samo živi, samo budi
svi odgovori doći će sami
samo stoj na svjetlu
i doći će kraj tami..."
(Goran Bare)
"DX never sleeps..."

9A6WW

Lakše je lupetati na forumu nego odraditi skupštinu. Ajd, navali ekipo... Ne trebaju nam ONI.

9A6WW

Zlatko,

Iskrene čestitke.
Bez obzira na kvorum (slika tnx to 9a1z).

Zvonko

9A3TY

Danas je 11.05. a na webu još uvijek nije objavljen niti jedan zapisnik sastanaka IO u 2018. godini.
Da ih tražimo po hotmailu?
73 de Ivo, 9A3TY

9A3TY

Kad je već krenulo s"pohvalama" na forumu evo da i ja pohvalim stručnu službu što je nakon SAMO 50tak dana objavila zapisnik IO (održan 1.9.)

Odlično vam ide, samo tako nastavite !
73 de Ivo, 9A3TY

9A3TY

Dobio sam pitanje od kolega iz kluba a ne znam što im na njega odgovoriti.

Evo copy-paste pitanja :

"zašto nismo obavješteni o ovom http://www.hztk.hr/clanci/najave-radionica-i-drugih-aktivnosti/strucno-usavrsavanje-u-podrucju-radiokomunikacija-9-11-11-2018/ "

Interesira me da li je netko dobio službenu obavijest o ovome poštom, e-mailom, ...  ili možda vidio najavu u vijestima na hamradio.hr ?
Ja upravo pregledao sve od navedenog i ne vidjeh ništa.

Ja ne bih bio ja kad ne bih dodatno i komentirao  :

smještaj u hotelu u dvokrevetnim sobama .... Maksimalan broj polaznika: 15 
Ako se matematika od mog završetka školovanja nije promijenila 15 nije djeljivo s 2.

Edukacija je predviđena i za škole i za udruge. Samo u HRS-u je 87 klubova od kojih bi mnogi sigurno htjeli nešto naučiti o ovoj tematici a Maksimalan broj polaznika: 15
HZTK nema love za više? Ili je HRS dostavio procjenu broja?

Osnovni preduvjet za sudjelovanje u stručnom usavršavanju je interes i dosadašnje provođenje radionica u području radiokomunikacija u školi/udruzi u kojoj učitelj/ mentor djeluje te organizacija natjecanja u području radiokomunikacija.

U prijevodu - onaj koji nije održao niti jednu radionicu i organizirao natjecanje ne može niti naučiti kako se to radi ??
Što je prije - kokoš ili jaje? Kako će oni (da ne kažem ludi) koji još uvijek imaju volje i želje educirati mlade naučiti kako se to treba raditi?

Zdravi mi i veseli bili !!
73 de Ivo, 9A3TY

9A6WW

Meni neupućenom radioamateru ovo više izgleda ko pitanje pod topic Rad HZTK
Možda HZTK ima forum ? U tom slučaju pitanje je za tamo.  Koliko vidim, na HZTK stranicama oglas je od 17.10. o.g..

"Hrvatska zajednica tehničke kulture organizira usavršavanja učitelja i mentora tehničke kulture iz škola i udruga tehničke kulture..." mi zvuči malo previše prifesionalno za radioamatere ... Dobro je pitat ljude iz mentorskih krugova dal je tko dobio mail iz nekih drugih izvora, ali nadam se da ne kriviš HRS zato što nije prenio poziv sa HZTK stranica. Uostalom, kako se uopće postaje mentor ?

73's

9A4OE

Ivo, mnogo puta si u pravu, ali u ovom slučaju si u krivu.
Dobro pročitaj što piše u obavijesti:
"Osnovni preduvjet za sudjelovanje u stručnom usavršavanju je interes i dosadašnje provođenje radionica u području radiokomunikacija u školi/udruzi u kojoj učitelj/ mentor djeluje te organizacija natjecanja u području radiokomunikacija. Prednost će imati učitelji koji su sudjelovali na posljednja dva Natjecanja mladih tehničara u područjima Radiokomunikacije i Orijentacija i komunikacija na školskoj/klupskoj razini te oni koji nikada nisu sudjelovali u stručnom usavršavanju u radiokomunikacijama u Nacionalnom centru tehničke kulture."
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A3TY

Citat: 9A6WW  u 12. Studeni 2018, 17:56:51
Meni neupućenom radioamateru ovo više izgleda ko pitanje pod topic Rad HZTK
Možda HZTK ima forum ? U tom slučaju pitanje je za tamo.  Koliko vidim, na HZTK stranicama oglas je od 17.10. o.g..

Onda si mogao vidjeti i da su edukaciju vodili Jelena Tuksar i  Željko Ulip, istaknuti ljudi HRS-a a educiranje edukatora je (po meni) jedno vrlo bitno pitanje za HRS pa ne vidim zašto bi se propustila šansa za napredak i o tome direktno informairali klubovi a vijest o tome objavila na HRSovom portalu. Mislim da je puno bitnija od rada RMZO u Kubi.
Svijetli primjer takvog informiranja je npr. mail koji smo dobili 31.10. u svezi YOTA December Month 2018.

Inače, kad su u pitanju neka događanja na kojima bi netko od članova članica HRS-a mogao sudjelovati ili nazočiti, djeluje mi puno bitnije unaprijed najaviti informaciju o održavanju a ne naknadno objavljivati informaciju da je nešto (interesantno) održano.   

Citat: 9A4OE  u 12. Studeni 2018, 19:56:34
Ivo, mnogo puta si u pravu, ali u ovom slučaju si u krivu.
Dobro pročitaj što piše u obavijesti:
"Osnovni preduvjet za sudjelovanje u stručnom usavršavanju je interes i dosadašnje provođenje radionica u području radiokomunikacija u školi/udruzi u kojoj učitelj/ mentor djeluje te organizacija natjecanja u području radiokomunikacija. Prednost će imati učitelji koji su sudjelovali na posljednja dva Natjecanja mladih tehničara u područjima Radiokomunikacije i Orijentacija i komunikacija na školskoj/klupskoj razini te oni koji nikada nisu sudjelovali u stručnom usavršavanju u radiokomunikacijama u Nacionalnom centru tehničke kulture."

Ja to vidim ovako :
Osnovni preduvjet za sudjelovanje u stručnom usavršavanju je interes i dosadašnje provođenje radionica u području radiokomunikacija u školi/udruzi u kojoj učitelj/ mentor djeluje te organizacija natjecanja u području radiokomunikacija.

Mene su učili da je
0 i 1 = 0
1 i 0 = 0
1 i 1 = 1

Dakle, tek ako je zadovoljeno da a) postoji interes i b) do sada si proveo radionice i c) organizirao si natjecanja onda zadovoljavaš preduvjet.
Ako su htjeli tako kako si ti shvatio onda su trebali napisati ILI a ne I. Bavimo li se egzaktnim stvarima (elektrotehnikom) gdje je 2+2 uvijek =4 ili pravom, filozofijom, umjetnošću, ... gdje i nešto bijelo može biti crno ?!?  ;D

No, zaista, ta moja dodatna zapažanja se ne tiču HRS-a ali vjerujem da su barem malo šaljiva i barem malo intrigantna.
73 de Ivo, 9A3TY