(Možda nemaš dobar Lacijev mail.)
Imam. S obzirom da sam ostale članove NO stavio u CC: kad sam slao zahtjev prema savezu kako bi bili upućeni, oba su poslali odgovor iz kojeg je vidljivo da su ga zaprimili.
Kao što negdje napisah, čini se da HRS neće reagirati na tvoje dopise koje šalješ kao član NO. Nadzorni odbor je kolektivno tijelo sa svojim predsjednikom, koji potpisuje vaše dopise poslane stručnoj službi, Izvršnom odboru ili Skupštini.
Jedino što ti preostaje je iznijeti problem na skupštini. Jedino njoj si odgovoran, ona vas je izabrala pa tako može i razriješiti predsjednika NO ako ne radi svoj posao.
Ne čini se nego je tako. No, čak i da nisam u pravu zar ne bi na svaki službeni dopis trebao biti i službeni odgovor? Ako nisam u pravu onda se treba navesti da po članu tom i tom dokumenta tog i tog nemam pravo na to i to. Naravno, ako tog odgovora nema onda nema ni dokaznog materijala da je netko nešto prekršio ako se ustanovi da sam ipak u pravu.
Ako bi išli tvojom logikom onda, po članku 50. stavak 3. nisam ja odgovoran Skupštini nego Nadzorni odbor kao kolektivno tijelo, zar ne?
A ako ćemo manipulirati riječima onda je, po Statut, NO odgovoran "za svoj rad" ali nije odgovoran "za svoj nerad" jer se to nigdje ne spominje

Bilo kako bilo, što dublje ulazim u ovu problematiku to vidim više rupa u svemu. Npr, za tumačenje Statuta mjerodavna je Skupština. No, tekst tumačenja sastavlja Izvršni odbor. Dakle, ako Izvršnom odboru nešto ne odgovara, jednostavno će sastaviti tumačenje koje njemu odgovara i Skupština ne može dati drugačije tumačenje ?!?!
Da se sve naštimava kako bi stvari bile što manje "problematične" za stručnu službu i IO te da dokumenti umjesto transparentni budu tajni vidi se i iz prijedologa promjena Statuta.
Npr, u članku 13. u kojem se osigurava javnost rada predlaže se izbacivanje teksta "omogućivanjem članovima uvid u spise".
Mislim da se iz toga kristalno jasno vidi koje su (zle) namjere predlagatelja promjena.
Naravno, računa se da većina zastupnika neće ni pročitati dostavljene materijale i da će kao roboti dizati ruke, jer se "mora" ?!?