Nije pitanje što HRS može učiniti za tebe, nego je
pravo pitanje što ti možeš učiniti za HRS.
73
Martin 9A2JK
Ma koliko ova JFK teza i danas zvuči scrderapateljno, ne mislim da imam ikakvu obavezu uraditi išta za HRS. S druge strane, posve mi je nelogično da moram platiti članarinu i nakon toga još imati obavezu u to ime nešto i uraditi? Ne kažem da neću, ali obavezu a priori ne prihvaćam. Osobito ako se ima u vidu izrazito nipodaštavajući odnos i HRS i Stručne službe prema članstvu, od neispunjavanja elementarnih obaveza i nepružanja obećanih usluga.
Sorry, možda djelujem destruktivno, a za nekog i drugačije, obzirom na svojedobno obavljanje nekih poslova u ime HRS, ali zbilja tako mislim.
U sustavu u kakvom jesmo imamo premalo oruđa za drastične izmjene, a ruku na srce ljudi koje se volonterski i s nekim JFK ambicijama uhvate određenih poslova na određeno vrijeme nemaju ni volje za rezove jedino rješenje koje nam preostaje je na prvi pogled daleko dramatičnije, ali dugoročno gledano propulzivnije - ostaviti ovakakv HRS sa svom imovinom i ljudstvom HZTK pa nek radi s njim što hoće, a osnovati novi izvorno radioamaterski savez na posve drugim i vremenu primjerenim osnovama.
Što se, naravno, neće dogoditi, jer smo previše inertni i nerado se izlažemo, a rado iz zavjetrine dijelimo savjete, prognoze, mišljenja i sudove.
Pa ćemo do daljnjeg biti CBradioamateri i taj oksimoron neće nikog smetati, jer bi suprotno značilo dosta truda se državnoj administraciji pojasni u čemu je zabluda, razlika i ako ćemo pošteno - prijevara.
Po mom skromnom sudu, onaj tko u svoj program rada za naredne četiri godine ovu stvar ne istakne na prvo mjesto, bolje da se ne gura na poziciju predsjednika HRS.
A imajući u vidu listu potencijalnih kandidata i njhova dosadašnja dostignuća imam dojam da će jedan po običaju odustati prije starta, a druga dvojica će bez imalo ambicija pokušati izlobirati skupštinsku većinu, pri čemu će dokazani nesposobnjaković biti na žalost uspješniji pa će svojoj niski funkcija na kojima se dokazao i još manje iskazao dodati još jednu koja će mu pružiti priliku da svoju nesposobnost podigne na još višu potenciju.
BTW - ne mislim da će se radioamaterizam urušiti ili ugasiti bez saveza, ali da nam savez treba - TREBA. Samo ne u ovakvom karikaturalnom obliku. Nije ni počeo sa savezom, pa snjim neće ni završiti.