• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Logotip HRS-a

Autor 9A2JK, 11. Listopad 2016, 19:28:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3AL

Sada je gotovo, bio bi mi logičniji raspored teksta, da ne opisujem, kao iz priloga. Međutim, niti postojeći "baner", kao takav, nije problem. Drugi puta će biti bolje. Što se tiče postojećeg logotipa, pokazao se je kao jako žilava tvorevina.

Ognjen, 9A3AL

9A6C

Ako ćemo pravo - zbog ovog banera nije nastala ni materijalna, ni financijska, ni reputacijska šteta po Savez. Ako je zbog njega bar jedna postaja viška radila u Zimskom kupu, pomogao je.
S druge strane, odgovorne osobe kojima je na dušu predan segment KV aktivnosti Saveza imaju par tjedana radnog staža i premda nisu operatori od jučer, vjerujem da im treba ipak malo vremena da uz svoj život poslože i ovaj dio obaveza.
A koliko vidim i anketa vezana za logotip Saveza pokazala je da je ljudima malo stalo do toga, a i glasovi su podijeljeni.

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A3XV

Pozdrav svima,

baner je napravljen ad-hoc i amaterski kako bi bio na mjestu da potakne aktivnost (nisam ja autor :)). Ekipa koja je sudjelovala u organizaciji i najavi, sad vidimo  kontesta s povećanom aktivnošću, nema više vremena i resursa za profesionalnije grafičke uratke.

Ima li dragovoljac za slijedeći put da pripremi, volonterski, bolji baner za npr. HRK? Ako da neka se javi ovdje, pa ćemo ga uključiti.

73
Sale, 9A3XV

9A2JK

Sale, po mojem mišljenju baner je odličan i ništa mu ne fali.
Ne znam tko je autor ali od mene ima pohvale.

Važnije od banera je logotip HRS-a. Molim primijeti da je naslov
teme ''Logotip HRS-a''.

Logotip ne valja i treba ga mijenjati i onda će se uklapati u
svaki moderni dizajn.

Za promjenu logotipa imamo odličnih, gotovih, prijedloga.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6C

Logotip je ovdje ispao kolateralna žrtva banera, a budi mi dozvoljeno primijetiti da ni jedan ni drugi nisu baš naj, kak bi se reklo.
Naravno da uvijek i sve može bit bolje u svakom pogledu, ali šta da radimo.Ipak smo primarno radioamateri, a potom po potrebi i sve ostalo.
Da se mene pita ja bi u logotip saveza unutar arhaičnog pletera utrpao nešto što asocira na svijetlu i bolju budućnost pokreta, recimo FT8?

Možda nova metla bude radila bolje nego stara, vrijeme će pokazati.

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A3J

Joooj,

bi rekli kod nas, po ne znam koji put istu kozu deremo....

Martine, pa bio si na Skupštini u 6. mjesecu kada je jedna od točaka bila promjena logotipa HRS-a. Ako sam dobro izbrojao od 35 prisutnih 21 zastupnik je bio protiv promjene. Mislim da bi ti to trebalo biti dovoljno. Ako zbilja toliko želiš da se logo promjeni onda kreni sa lobiranjem kod zastupnika u Skupštini a ne ovdje na forumu jer je logo opisan u statutu i jedino ga Skupština može promijeniti.

NHF

73
Saša, 9A3J

9A6WW

Pozdrav Saša,

A zašto misliš da se na forumu ne bi smjelo lobirati (pa nije predizborna šutnja)?

U svakom slučaju (ovo je moj osobni stav: bez obzira na glasanje i izbor skupštine ili bilo koga) na moje dokumente (papirnate i web) ovaj diletantski neukus neće nikad. A vjerujem i klupske, dečki uglavnom imaju ukusa i smisla za lijepo.

73 i GD DX,
Zvonko

9A3TY

Citat: 9A6WW  u 14. Siječanj 2025, 20:45:16na moje dokumente (papirnate i web) ovaj diletantski neukus neće nikad

Citat : "ukus (latinski gustus), smisao za lijepo, sposobnost prosuđivanja estetskih predmeta, općenito lijepoga"
Citat : "Ljepota je u oku promatrača."

Čemu onda tako uvredljivi komentar ?
73 de Ivo, 9A3TY

9A6WW

Ivo,

Citat:Čemu onda tako uvredljivi komentar ?

Ja nisam upotrijebio niti jednu nepristojnu ili uvrijedljivu riječ, pa ne vidim zašto bi moj komentar bio uvredljiv. Osim toga, kog bi to trebao uvrijediti? Jel logo HRS?

Ja sam iznio svoje negativno mišljene o ovome što se naziva službeni znak HRS.
Iskreno, tko je autor nemam pojma, niti me ne interesira. Ako pak se osjeća uvrijeđenim ili on ili štovaoci njegova uradka, to nije moj problem...

Da parafrazim tebe, gdje veliš "Ljepota je u oku promatrača.", pa ću ti odgovoriti da je onda ovo uvreda samo u oku i uhu sujetna čovjeka.

Toliko, više ne namjeravam ovdje s tobom polemizirati o etici i estetici, jer ovo nije mjesto za to. A o ružnoći znaka ću nastaviti pisati i dalje, sve dok nalazim da to ima svrhe i može nešto poboljšati.

73 Zvonko

9A3J

Citat: 9A6WW  u 14. Siječanj 2025, 20:45:16Pozdrav Saša,

A zašto misliš da se na forumu ne bi smjelo lobirati (pa nije predizborna šutnja)?

Bok Zvonko, ne vidim da sam napisao da se nešto ne bi smjelo, nego sam samo napisao što bi trebalo poduzeti ako se zbilja toliko želi promijeniti logotip. Ako malo pogledaš, ova tema je otvorena 2016. Od onda naovamo, bilo je barem 9 Skupština na kojima se to moglo promijeniti....A ne, sad budemo mi opet pisali dva mjeseca o tome kako bi trebalo promijeniti logotip a kad dođe Skupština ti isti ne dođu dobro pripremljeni. Postoji popis zastupnika u tablici glasanja iz 12 mjeseca i treba po tom popisu kontaktirati zastupnike i probati ih uvjeriti da je potrebna promjena logotipa i da glasaju za nju... to nije posao niti za IO niti za stručnu službu jer koliko vidim nisu oni ti koji gorljivo zagovaraju promjenu... eto, toliko od mene na ovu temu...

73,
Saša, 9A3J

9A6WW

Bok Saša,

Nisam ni mislio nešto loše, ja sam samo reagirao na ovo:

Citat:Ako zbilja toliko želiš da se logo promjeni onda kreni sa lobiranjem kod zastupnika u Skupštini a ne ovdje na forumu

Na forumu svatko ima pravo iznjeti svoj stav, bilo makar to bilo lobiranje. Ne ulazim u to koliko je to svrsishodno i produktivno. Forum služi da se na njemu piše pa makar to bilo i gubljenje vremena uzalud.

73 Zvonko

9A2JK

Na forumu mogu slobodno pisati svi prijavljeni članovi foruma pridržavajući
se jednostavnih Pravila ponašanja. Najvažnije je pridržavati se teme rasprave
i nastojati ne objavljivati neprovjerene informacije. Ponekad, u najboljoj
vjeri, objavimo pogrešnu informaciju i kad me netko argumentirano ispravi
nikako mi nije neprijatelj. Zapravo, učinio mi je uslugu jer mi je skrenuo
pažnju na nešto što sam mislio da je točno, a u stvari nije bilo točno.

73
Martin 9A2JK
moderator
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.