• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Rad HRS-a

Autor 9A3TY, 06. Travanj 2016, 10:40:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6C

Nije to nepoznanica, ali...kolika je motivacija državnih tijela da se upuste u sitne muljaže ovog tipa i neodgovaranje na pisma čitalaca, to je drugo pitanje...

Recimo, imaš klub s 40 K kn prihoda i 13 K kn troškova za kancelarijski materijal...aj pogodi čim se bavi firma predsjednika? I je li nešto nabavljeno van nje? Prođe to ispod radara moj Ivane...

Ovo je samo hipoteza, naravno, nema veze sa stvarnim ljudima i događajima... A kad se  kilometri idnevnice, aj ti posle godinu dana dokazuj di si bija i šta si radija...ko te more demantirat...sve važni susreti, hamfesti i događanja ham naroda...

Ali da im treba zagorčat život - treba...eto skoro skupštine pa im ne dajte mira, i ja bi da mogu, ali ne mogu. Malo zadovoljstvo je samo obaranje pravilnika o godišnjoj nagradi koja je trebala biti u kn...

Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A2NO

Bok!

Evo još malo začina o radu HRS-a.

Aktuelan je 9ACW contest. Rezultati!!??
Dostupni su samo 2014, 2015 na HF robotu, ali ne na KV rezultatima. Zašto nisu dostupni rezultati svih prijašnjih contesta. Odgovor. "Na tko zna kojim su serverima".
HRS nije u stanju objediniti rezultate jedinog hrvatsko takmičenja. Samo zaključak koliko HRS drži do svojih datoteka i ažuriranja.

Htio sam pogledati jednu sliku u galeriji i dobio sam:

Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 15564752 bytes) in /home/hamradi1/public_html/libraries/joomla/cache/storage/file.php on line 135

Opet, slab server, dijelimo ga sa drugima i kojekakvi izgovori. I ovo što se ima se ne održava pregledno. Pitanje odgovornima "Zar i doma, na svom računalu imate isto takav nered"?. Sumnjam. Ako vam ne daju raditi kako treba, dajte ostavku.

Stranica HRS-a se već duže vrijeme vrlo sporo otvara... odgovor u prethodnom pasusu.

73, Dino

PS. Čestit Božići i Sretna nova 2017.

9A8MM

Citat: 9A2NO  u 20. Prosinac 2016, 09:52:56
Opet, slab server, dijelimo ga sa drugima i kojekakvi izgovori. I ovo što se ima se ne održava pregledno. Pitanje odgovornima "Zar i doma, na svom računalu imate isto takav nered"?. Sumnjam. Ako vam ne daju raditi kako treba, dajte ostavku.

Stranica HRS-a se već duže vrijeme vrlo sporo otvara... odgovor u prethodnom pasusu.

Pozdrav Dino.

S ciljem da se stranica brže otvara, aktivirao sam cache. Imali smo već raspravu o tome, pod drugom temom. Okvirne ponude koje sam do sad uspio skupiti (za prelazak na VPS) su oko 5 puta veće od onoga što plaćamo sada. Ako treba, možemo ići i u tom smjeru. Ako se slažeš, nastavak rasprave po ovoj temi bi prebacio tamo gdje smo već započeli: http://www.hamradio.hr/index.php/forum-smf/index.php?topic=8123.msg68092#msg68092.

Marko, 9A8MM

9A6XX

Pozdrav Dino i ostali,

ima jako puno tema na koje pokušavamo reagirati, jako je puno novih tema i izazova pa samo u kratko da javim da sam primijetio da se objavilo:
- novi pravilnik o dodjeli pozivnih oznaka
- odluku o članarinama za 2017. godinu

Dobrim djelom se smanjila i ujednačila naknada za pozivne oznake. Neke kategorije su bile i po 500 kn, sada je sve svedeno na 200 kn, odnosno 300 kn za one koji ne plaćaju članske doprinose (što uključuje i strance).

73,
Hrle - 9A6XX

9A1AA

73, Ivo 9A1AA

9A6AA

Citat: 9A6XX  u 21. Prosinac 2016, 15:56:19
...
Dobrim djelom se smanjila i ujednačila naknada za pozivne oznake. Neke kategorije su bile i po 500 kn, sada je sve svedeno na 200 kn, odnosno 300 kn za one koji ne plaćaju članske doprinose (što uključuje i strance).

Pozdrav Hrle,
Fino je to da su smanjene.

Nije mi jasno ovo "što uključuje i strance".
Je li se to odnosi i na stranca koji je član nekog našeg radiokluba? Dakle, plati 300 kn za pozivnu oznaku a nakon toga uredno plaća članski doprinos. Zbog čega su oni izjednačeni s "radioamaterima koji ne plaćaju članski doprinos"? Koji su to?

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Citat: 9A6AA  u 21. Prosinac 2016, 23:45:58
Pozdrav Hrle,
Fino je to da su smanjene.

Nije mi jasno ovo "što uključuje i strance".
Je li se to odnosi i na stranca koji je član nekog našeg radiokluba? Dakle, plati 300 kn za pozivnu oznaku a nakon toga uredno plaća članski doprinos. Zbog čega su oni izjednačeni s "radioamaterima koji ne plaćaju članski doprinos"? Koji su to?

9A6AA

Zanima me je li stav novog IO HRS-a da se ne odgovara na dobronamjerna pitanja upućena njegovim članovima?
Malo mi je ovakvo jednosmjerno komuniciranje bez veze...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3TY

Vjerojatno su se prebacili u SWL amatere ...  ;D

Meni su rekli Ako ce svaki clan NO-a pitati za sve sto ga zanima gdje ce nam biti kraj?
73 de Ivo, 9A3TY

9A4QV

Ja bih upitao u čemu je razlika između članskog doprinosa i članarine ?

9A6XX

Pozdrav Emir,

za sada je za strance i one koji nemaju plaćen članski doprinos prijedlog pozivne oznake 300kn. Očito je uzeta pretpostavka da u velikoj većini stranci žele pozivnu oznaku, a ne žele platiti članski doprinos. Kada bi izjednačili cijenu za strance i domaće, onda bi defakto stranac sa neplaćenim članskim doprinosom platio manje od domaćeg radioamatera s neplaćenim članskim doprinosom. Ja to osobno ne želim.

Ova je naknada (ako se ne varam) jedina u kojoj HRS razlikuje radioamatere s plaćenim članskim doprinosom i zato sam glasao da se razlikuju te dvije kategorije. Ima mnogo toga gdje HRS ne uzima u obzir plaćene članske doprinose - od QSL biro-a, korištenja repetitorske infrastrukture, do korištenja svih web resursa HRS-a, a sve to se financira isključivo kroz članske doprinose.

BTW, ja iznosim svoje stavove i razmišljanja kao jedan od članova IO. Svatko od nas radi i komunicira kako smatra da je najbolje.

73,
Hrle - 9A6XX

9A6WW

Citat:
Ja bih upitao u čemu je razlika između članskog doprinosa i članarine ?

I mene interesira odgovor na Adamovo pitanje. Mislim da pojam doprinosa i članarine nije samo semantičko pitanje.

Možda je problem u definiciji člana hrs? Pa su malo klubovi, pa malo pojedinci... al za svaki slučaj uzet lovu i jednima i drugima. A da se učlanim i DARC možda ću proć jeftinije?

Ako hrs ne zna definirati što je njegov član svojim aktima, to je ozbiljan problem koji dovodi pravno u pitanje legimitet cijele organizacije.

73

9A6XX

Pravilnik o članarinama, doprinosima i naknadama ima pune 3 stranice, objavljen je na stranicama HRS-a i treba 10 minuta da se prouči i shvati razlika.

73,
Hrle - 9A6XX

9A6WW

Hrle,

Zahvaljujem ti na procjeni intelektualnih kognitivnih sposobnosti članova hrs na 10 minuta prežvakavanja teksta.

Ajd da pojednostavnimo pitanje do absurda: da li pojedinac može koristiti usluge hrs (ili biti član?) ili samo klubovi? I jel stvarno jeftinije ako to zatražim ko član darc?

I na kraju, ako je moj klub član hrs i uplatio je članarinu, što bi to ja dadatno trebao platiti hrs?

To su pitanja na koja hrs treba odgovoriti i uskladiti svoju organizaciju, jer u protivnom nema osnova za postojanje.

Daklem, ima li ko jasan odgovor na pitanje tko je (može biti) član hrs na temelju postojećih akata? I odakle prizlazi pravo hrs da sakuplja lovu od pojedinaca-članova klubova?

Dok me bude adekvatnog odgovora na to pitanje u pravnim hrs aktima, hrs je organizacija na klimavim nogama koja bi vjerojatno izgubila svaki sudski spor vezan uz ovako (ne)definirano članstvo.

Uostalom, pustimo teoretiziranje...

Molim da mi netko iz hrs veli konkretno i decidirano jesam li ja član hrs ili ne ? Ako da, na temelju čega? Ili je član samo moj klub a ja onda automatski ?

Hrs se mora odlučiti jel krovna udruga klubova ili pojedinaca. Il nekom akrobacijom spojit jedno i drugo. Ovako postaje pravno upitna.

9A6XX

Pozdrav,

mislim da je prilično jasno što je HRS i tko su članovi HRS-a. To piše odmah u prvom članku tog istog dokumenta.

Što se tiče članarina i članskih doprinosa, klubovi plaćaju članarinu (fiksno) i članske doprinose (varijabilno ovisno o prijavljenim članovima kluba). Ono što ja vidim je da se time između ostalog postiže da klub od 5 članova ne plaća isto kao i klub od 100 članova. Nigdje ne piše da si ti taj koji mora platiti članski doprinos. Dakle, ako tvoj klub ima novaca, ne vidim zašto taj klub ne bi platio članske doprinose za sve svoje članove.

73,
Hrle - 9A6XX

9A4QV

Citat: 9A6XX  u 27. Prosinac 2016, 18:20:45
za sada je za strance i one koji nemaju plaćen članski doprinos prijedlog pozivne oznake 300kn. Očito je uzeta pretpostavka da u velikoj većini stranci žele pozivnu oznaku, a ne žele platiti članski doprinos. Kada bi izjednačili cijenu za strance i domaće, onda bi defakto stranac sa neplaćenim članskim doprinosom platio manje od domaćeg radioamatera s neplaćenim članskim doprinosom. Ja to osobno ne želim.

Ova je naknada (ako se ne varam) jedina u kojoj HRS razlikuje radioamatere s plaćenim članskim doprinosom i zato sam glasao da se razlikuju te dvije kategorije. Ima mnogo toga gdje HRS ne uzima u obzir plaćene članske doprinose - od QSL biro-a, korištenja repetitorske infrastrukture, do korištenja svih web resursa HRS-a, a sve to se financira isključivo kroz članske doprinose.

BTW, ja iznosim svoje stavove i razmišljanja kao jedan od članova IO. Svatko od nas radi i komunicira kako smatra da je najbolje.

73,
Hrle - 9A6XX

Ja mislim da su pozivne oznake resurs čiji vlasnik nije HRS. To je resurs RH kojim upravlja HAKOM. Korištenje tog resursa se naplaćuje i to ne ide HAKOM-u u džep nego direktno u proračun RH kroz 100kn državnih biljega koje priložimo. Ako si HAKOM ne uzima za pravo haračiti radioamatere, kako si takvo pravo može uzeti jedan HRS ? Naravno, to je samo jedan od načina kako se financira rad HRS-a na jako čudan način.

Zamisli da dođeš na kiosk kupiti prepaid karticu za mobilini telefon i odabereš jednu i onda ti prodavačica kaže e sad ćeš baš za taj broj koji si odabrao platiti extra 300kn ili se učlani u Tisak klub i plaćaj 100kn godišnje  ;D.

A to da se QSL promet, repetitori financiraju isključivo kroz članski doprinos kako si naveo nije istina, ili nisi upoznat kako stvari funkcioniraju zadnjih desetak godina. Hrle, ti kao da ne znaš ništa dalje od WRTC-a što se radioamaterizam tiče. Pogledaj, na primjer HRVHF forum i uradak 9A4WW koji je popisao i mapirao skoro sve repetitore i beacone u Hrvatskoj. Kao prvo, to je odavno trebao napraviti UKV menadžer. Kao drugo, pogledaj tu kartu i zbroji koliko je repetitora , beacona podignuto, financirano, održavano i napravljeno od strane pojedinaca, klubova a da HRS nije niti prstom maknuo. Uostalom, kako HRS može finacirati repetitorsku mrežu kad nije izdvojio niti kunice za održavanje za 2017. ?

QSL promet, osim posla koji obavlja QSL menadžer, polovicu ako ne i više dostava se vrši iz ruke u ruku ili jednom do dva puta godišnje na adresu kluba. Znači pojedinci koji plaćaju doprinos ili članarinu, ne konzumiraju tu uslugu onako kako je ti prikazuješ. konzumiraju je klubovi ali ni oni u skladu sa odlukama skupštine.

Klubovi i pojedinci bi trebali dobiti i časopis, međutim ni to pravo ne konzumiraju sukladno odlukama skupštine.

itd...
itd...