za sada je za strance i one koji nemaju plaćen članski doprinos prijedlog pozivne oznake 300kn. Očito je uzeta pretpostavka da u velikoj većini stranci žele pozivnu oznaku, a ne žele platiti članski doprinos. Kada bi izjednačili cijenu za strance i domaće, onda bi defakto stranac sa neplaćenim članskim doprinosom platio manje od domaćeg radioamatera s neplaćenim članskim doprinosom. Ja to osobno ne želim.
Ova je naknada (ako se ne varam) jedina u kojoj HRS razlikuje radioamatere s plaćenim članskim doprinosom i zato sam glasao da se razlikuju te dvije kategorije. Ima mnogo toga gdje HRS ne uzima u obzir plaćene članske doprinose - od QSL biro-a, korištenja repetitorske infrastrukture, do korištenja svih web resursa HRS-a, a sve to se financira isključivo kroz članske doprinose.
BTW, ja iznosim svoje stavove i razmišljanja kao jedan od članova IO. Svatko od nas radi i komunicira kako smatra da je najbolje.
73,
Hrle - 9A6XX
Ja mislim da su pozivne oznake resurs čiji vlasnik nije HRS. To je resurs RH kojim upravlja HAKOM. Korištenje tog resursa se naplaćuje i to ne ide HAKOM-u u džep nego direktno u proračun RH kroz 100kn državnih biljega koje priložimo. Ako si HAKOM ne uzima za pravo haračiti radioamatere, kako si takvo pravo može uzeti jedan HRS ? Naravno, to je samo jedan od načina kako se financira rad HRS-a na jako čudan način.
Zamisli da dođeš na kiosk kupiti prepaid karticu za mobilini telefon i odabereš jednu i onda ti prodavačica kaže e sad ćeš baš za taj broj koji si odabrao platiti extra 300kn ili se učlani u Tisak klub i plaćaj 100kn godišnje

.
A to da se QSL promet, repetitori financiraju
isključivo kroz članski doprinos kako si naveo nije istina, ili nisi upoznat kako stvari funkcioniraju zadnjih desetak godina. Hrle, ti kao da ne znaš ništa dalje od WRTC-a što se radioamaterizam tiče. Pogledaj, na primjer HRVHF forum i uradak 9A4WW koji je popisao i mapirao skoro sve repetitore i beacone u Hrvatskoj. Kao prvo, to je odavno trebao napraviti UKV menadžer. Kao drugo, pogledaj tu kartu i zbroji koliko je repetitora , beacona podignuto, financirano, održavano i napravljeno od strane pojedinaca, klubova a da HRS nije niti prstom maknuo. Uostalom, kako HRS može finacirati repetitorsku mrežu kad nije izdvojio niti kunice za održavanje za 2017. ?
QSL promet, osim posla koji obavlja QSL menadžer, polovicu ako ne i više dostava se vrši iz ruke u ruku ili jednom do dva puta godišnje na adresu kluba. Znači pojedinci koji plaćaju doprinos ili članarinu, ne konzumiraju tu uslugu onako kako je ti prikazuješ. konzumiraju je klubovi ali ni oni u skladu sa odlukama skupštine.
Klubovi i pojedinci bi trebali dobiti i časopis, međutim ni to pravo ne konzumiraju sukladno odlukama skupštine.
itd...
itd...