• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Rad HRS-a

Autor 9A3TY, 06. Travanj 2016, 10:40:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2M

Citat: 9A3IV  u 21. Ožujak 2020, 09:07:26
Biti ću off topic ali možda i ne. Negdje u pravilima foruma piše da je sve što se napiše na forumu ide u trajnu arhivu. Znači, ni Perin post nije trajno obrisan.

GDJE SE NALAZI? ŽELIM GA PROČITATI.

sve što tražim je uvid u trajnu arhivu. Ako tog posta nema, pod hitno smijeniti administratora zbog kršenja pravila.

Administrator, ti si na redu

Perin prvi post se i dalje nalazi u smeću na 9A UKV portalu:

https://www.hrvhf.net/index.php/smfforum/index.php?topic=3154.msg28691#msg28691

Ali njegov drugi post je trajno obrisan i sa 9A UKV portala i sa HRS foruma.

9A2Y

Čitajte  "inkriminirani" post do  mile volje na Kokojevom forumu(helifor forum).

9A2Y

Eto vratio se na ovaj Forum u rubrici  Popis aktivnih  repetitora

9A2M

FALI Perin drugi post koji je bio ispod ovoga posta, kao i Perin post koji je bio prije ovoga! U postu prije Emirovog Pero je najavio radove na Ugljanu, a u drugom je napisao podugačak odgovor Emiru.

9A6AA

Realno, Pero se riješio velikih obveza a HRS je upao u nemale probleme. Ne rješava se sve putnim nalogom.

Ma, sve je to nebitno.
Problemi vezani uz ovu boleštinu tek nastupaju i promijenit će poglede na život mnogima od nas. Sačuvajte živce i zdrav razum.
Slobodno vrijeme iskoristite za dobrobit sebe i svojih. Po mojoj skromnoj procjeni to bi bilo do konca svibnja a već za 6 dana evo nas na brojci od 1000!

73
9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4WW

Pozdrav svima.

Žao mi je što je 9A6A smijenjen zbog "verbalnog" delikta.

Imao sam dojam da se konačno nešto pokrenulo kad je preuzeo mjesto VHF managera.

Iako shvačam da Predsjednik HRS-a mora štititi interese HRS-a, bit će interesantno vidjeti hoće li se oglasiti itko drugi iz IO ili

je Predsjednik proglasio "silenzio stampa".

Lp

Alen, 9A4WW

9A7YY

Rekao bi jedan moj bivši prijatelj "zaustavite Reuters".  :P

9A6WW

O razriješenju na stranicama HRS ni bu ni be. Molim IO da ovjavi odluku.

Posljedni objavljeni zapisnik je ovaj:

Zapisnik s  1.  /  2020.  redovne  sjednice  Izvršnog  odbora  Hrvatskoga  radioamaterskog  saveza,  koja se  održala  u  subotu,  15.  veljače  2020.  godine,  u  Zagrebu,  Dalmatinska  12,  u  9,00  sati.   

Sjednica  je  započela s  radom  u  9  sati,  a završila s  radom u  14  sa

Ad  6  Povjerenstvo  za  UKV  -  stanje  repetitorske  radioamaterske  mreže  HRS-a  i prijedlog  optimizacije.

Uvodna riječ: Željko  Pilat,  9A2R Izvjestitelji:  Petar  Miličić  9A6A,  Zdravko  Varzić  9A6ADU U raspravi  su  sudjelovali   Željko  Pilat  9A2R,  Jerko  Grenc.
...
...
Željko  Pilat  naglasio  je  da  nije  zadovoljan  radom  UKV  povjerenstva  te  je  zatražio razrješenja  Povjerenika  za  UKV.

Jerko  Grenc  je  napomenuo  da  ne  misli  prihvatiti  takav prijedlog  jer  smatra  da  9a6a  izvrsno  obavlja dužnost predsjednika tog  povjerenstva.

Sastanak završio bez razrješenja...
Ali tko čeka, dočeka... samo treba biti dovoljno uporan i ne predati se prvi puta..

73 Zvonko

9A6WW

Citat:O razriješenju na stranicama HRS ni bu ni be. Molim IO da ovjavi odluku.

Bu i be
se pojavilo. Željko prepričao svoj forumski post na HRS naslovnici. No ponovo, Molim IO da objavi odluku, t.j. da se objavi zapisnik sjednice IO na stranicama HRS gdje su i ostali zapisnici IO u pdf formatu. Molim, iako mislim da bi (kao i svaki član HRS) imao pravo i zahtijevati. Ili možda još zapisnik nije gotov? Tek se priprema?

73 Zvonko

9A3TY

Koliko ja iščitavam OiV je tražio da se ograde od posta. Nije spomenuto da su tražili da se post ukloni niti da se Pero smijeni. No, čak i da jesu tko je ovdje najviše tijelo upravljanja OiV iil Skupština HRS-a ??

No, što očekivati kad većina "članova" apsolutno ne reagira na ništa.

Najnoviji biser mi je (ponovno) HRSVKS. Nakon pustih slanja formulara, preuzimanja obveza, dodjeljivanja zapovjednih mjesta evo opet krećemo od nule. Godinama se plaćaju domene a na webu samo logo i tajni planovi rada. Sada se opet traže popisi, što tko ima od opreme, ... Jad i čemer. A sustav bi trebao poslužiti kad padnu komunikacije. Vjerojatno bi trebali preko DMR repetitora (kojima je isto pao internet) dojavljivati? Megabitni modemi na radioamaterskim frekvencijama su nam ispod časti? Bolje da ide sve preko telekom operatera. Lakše je, a lova - pa nije neka kad se usporedi s OiVom  ;D
A "PLAN RADA" je točno jedna jedina rečenica : " Također vas molimo da se uključite u rad Stožera civilne zaštite na županijskim, gradskim i općinskim razinama kako bismo uspostavili komunikacijski sustav za operativne snage CZ."  Zemljo otvori se !!

73 de Ivo, 9A3TY

9A8A

Citat: 9A6WW  u 23. Ožujak 2020, 12:06:31
Citat:O razriješenju na stranicama HRS ni bu ni be. Molim IO da ovjavi odluku.

Bu i be
se pojavilo. Željko prepričao svoj forumski post na HRS naslovnici. No ponovo, Molim IO da objavi odluku, t.j. da se objavi zapisnik sjednice IO na stranicama HRS gdje su i ostali zapisnici IO u pdf formatu. Molim, iako mislim da bi (kao i svaki član HRS) imao pravo i zahtijevati. Ili možda još zapisnik nije gotov? Tek se priprema?

73 Zvonko

https://www.hamradio.hr/download/Zapisnik_IO_1_2020.pdf

73
Mark

9A6WW

Mark, to sam vidio, zapisnik s datumom  27.2, sjednica io 15.2. Tu piše:

Većinom  glasova  IO  nije  prihvatio  prijedlog    predsjednika  o  razrješenju  UKV  povjerenika HRS-a.

73 Zvonko

9A6JRZ

Skoro sam se dao nagovoriti da se ponovno aktiviram.
Već sam pitao koji je najbolju DMR uređaj za kupiti, za ljeto planiram uvesti optiku, nije više problem potrošiti 5000 kn na gluposti koje osobno neću baš previše koristit, ali ako treba nešto u KC-KŽ pokrenuti, da se pokrene.
Pročitao sam Perin post i napokon da netko nešto konkretno napiše i onda klasika ... pokopaj to dok se nije razvilo do razine da se pokaže da neki tamo ne znaju s time baratati.

Da li se Peru smatra stručnom osobom ?
Da li je on smijenjen samo zbog iznošenja osobnog mišljenja ?

Ako je stručna osoba, onda je Savez (predsjednik i IO) trebao braniti Peru i sve to okrenuti u korist Saveza (pa ako bilo i štete za Savez, treba struku i stručnost braniti). Ovako ispada da se ponašate kao većina političara (kao neki žetončići).

Čekam ja neka druga vremena da se ponovno aktiviram (a članski doprinos ću plaćati i dalje)
73 de 9a6jrz

9A2Y

Meni je sada jako žao  što sam davno platio HRS-a doživotnu  članarinu. Usput sam nagovorio još  jednog 9A6JOZ da to isto napravi.

9A8A

Citat: 9A6WW  u 23. Ožujak 2020, 15:15:56
Mark, to sam vidio, zapisnik s datumom  27.2, sjednica io 15.2. Tu piše:

Većinom  glasova  IO  nije  prihvatio  prijedlog    predsjednika  o  razrješenju  UKV  povjerenika HRS-a.

73 Zvonko

Zvonko,
ove je godine bio sam jedan sastanak IO-a i to je taj zapisnik ?
A sto se tice odluke oko UKV managera, ona je donesena elektronski, a te se odluke onda potvrde (ili odbiju) na prvom slijedecem sastanku IO-a !

73
Mark