• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Rad HRS-a

Autor 9A3TY, 06. Travanj 2016, 10:40:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3AG

Citat: 9A3TY  u 14. Studeni 2021, 20:48:37
Unaprijed se ispričavam svima jer sam se pozdravio s vama i rekao da više neću pisati na ovom forumu ali ipak što je previše je previše pa ću napraviti izuzetak.
I onda se pitajte zašto sve više ljudi ne želi raditi u domaćim natjecanjima ....

moja greška natipkanog teksta.... krivo sam gledao.

Saša, 9A3AG

9A2JK

A da malo ''stanemo na loptu''?

Kakve veze rezultati Kupa Jadrana 2021 imaju veze s radom HRS-a?
Osim toga, vrijeme za žalbe na rezultate je prošlo ili drugim riječima
nastupila je zastara.

Natjecateljski robot, kao i svaki drugi softver, može imati bugove.
Prijava primijećenih greški u radu robota uvijek je moguća i poželjna.
Sam autor softvera poziva da mu se jave primijećene greške.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3TY

Citat: 9A2JK  u 15. Studeni 2021, 16:00:02

Postoji jedan HRS-ov dokument koji je netko u HRS-u nazvao Opisno_izvjesce_o_radu_1_1_do_31_12_2020.pdf a možeš ga sklinuti sa linka https://www.hamradio.hr/download/Opisno_izvjesce_o_radu_1_1_do_31_12_2020.pdf u kojem se na 24. stranici spominje Kup Jadrana.
Jel onda Kup Jadrana ima ili nema veze s radom HRS-a?
No, ako ti se ne sviđa gdje se ove poruke nalaze, imaš ovlasti pa ih premjesti gdje god smatraš da spadaju.

nastupila je zastara.

Da, i ? Pa nisam poslao žalbu na rezultate KV povjerenstvu nego sam pokazao svekolikom pučanstvu kako to HRS organizira i provodi natjecanja.
Da svi vide svojim vlastitim očima.

Ajde molim te reci mi koji bi to trebao biti bug da program sam od sebe promjeni ono što je čovjek svojim rukama upisao u podatak o klubu prilikom uploada svog dnevnika ???
I taj podatak nije promjenjen tijekom obrade dnevnika jer su neslužbeni rezultati bili drugačiji nego li službeni što znači da je netko tek u tom trenutku promjenio podatak.
A na temelju čega kad je bila samo jedna žalba koja nije imala veze s tim? Ništa drugo se ne spominje u izvješću KV povjerenstva: "Povjerenstvo je primilo jednu žalbu, od 9A3DF, koja je nakon preslušavanja zvučnog zapisa pozitivno riješena." Ili je možda u tom zvučnom zapisu 9A3MA usred kontesta rekao da će poslati dnevnik na jedan klub ali da će se onda u žalbenom roku žaliti na svoj vlastiti dnevnik i tražiti da ga se prebaci pod drugi klub i onda se 9A3DF zbog toga žalio ?!?
Ma kakva bi to trebala uopće biti žalba da se promjeni ono što je jasno i glasno napisano u pravilima natjecanja "Pod klupskim postajama podrazumijevaju se radio klub ili
sekcije kluba ili osobne postaje koje prijavljuju pripadnost klubu prema vlastitom nahođenju."

Ili je odjednom postalo dozvoljeno proizvoljno mijenjati podatke nakon isteka roka za upload??

73 de Ivo, 9A3TY

9A2Z

A da malo ''stanemo na loptu''?

nastupila je zastara.

Prijava primijećenih greški u radu robota uvijek je moguća i poželjna.
Sam autor softvera poziva da mu se jave primijećene greške.

73
Martin 9A2JK

Kup Jadrana ima veze sa radom HRS-a. U natjecanju su radili: 9A2ZH, 9A2WB, 9A5BVT, BEZ VAŽEĆE DOZVOLE ILI TI LICENCE.
HRS je trebao provjeriti i obavijestiti komisiju da ti operatori koji su učestvovali u natjecanju nemaju važeće dozvole.
U propozicijama piše: "U natjecanju mogu sudjelovati licencirane radioamaterske postaje koje rade s teritorija
Republike Hrvatske." Znači da su narečene postaje trebale biti DISKVALIFICIRANE iz natjecanja. Robot je i tu zatajio. Nema osnovne
podatke o natjecateljima. I što sada Martine...??? U tim natjecanjima treba sve od "temelja mijenjati" jer tih raznih "bugova" ima previše.
Koja zastara ??? to su prevelike greške da ih taj takozvani robot ne može registrirati. Najbolje da se ovo natjecanje poništi bilo bi to najpoštenije.
Svaki puta ima sve manje natjecatelja, zbog čega? znamo svi a taj problem treba riješiti isključivo HRS. Promjene su bitne, po svim segmentima organizacije rada, nije jednostavno ali bez toga nema aktivnosti pogotovo u natjecanjima.

73 de 9A2Z

+++

9A8A

Pozdrav !

Samo se procitaju propozicije i sve je jasno?

A u propozicijama pise:

KUP JADRANA 2021
Natjecanje organizira Hrvatski radioamaterski savez s ciljem porasta aktivnosti 9A postaja u
KV natjecanjima.

U natjecanju mogu sudjelovati licencirane radioamaterske postaje koje rade s teritorija
Republike Hrvatske.
Natjecanje se održava svake godine drugu subotu u listopadu (2021 godine to je 9. listopad).

Periodi.....itd...

Znaci HRS je organizator i on odredjuje kako i gdje se radi i odlucuje o nepravilnostima...

73
Mark

9A3TY

Citat: 9A2Z  u 16. Studeni 2021, 00:40:01
Kup Jadrana ima veze sa radom HRS-a. U natjecanju su radili: 9A2ZH, 9A2WB, 9A5BVT, BEZ VAŽEĆE DOZVOLE ILI TI LICENCE.
HRS je trebao provjeriti i obavijestiti komisiju da ti operatori koji su učestvovali u natjecanju nemaju važeće dozvole.

Svaka čast. Tako je. Eto, npr. 9A2WB je imao važeću dozvolu do 4 dana prije natjecanja. Možda je mislio da vrijedi do kraja pandemije ?  ;D
Iako su mi se neki smijali predlagao sam dodatak za HRSov računalni sustav koji bi slao obavijesti operatorima da im uskoro istječe dozvola pa se ovakve stvari sigurno ne bi događale.
No, zašto poništiti cijelo natjecanje zbog pojedinaca? Poslao sam poruku upravo zbog toga što netko svojim intervencijama odnosno lošim radom "ubija gušt" sudjelovanja. Zašto sve kazniti? Kao da spališ cijelo polje jer ima nešto kukolja.
Usput, da se HRS htio boriti za to da je pozivna oznaka čovjek a ne neki set opreme onda ne bi imali ovakvih "problema". Ali izgleda da je još uvijek radio postaja ubojitija od puške (a možda zaista i je ... npr. one od xxx kW EIRPa čijim se rezultatima HRS kontinuirano hvali).

73 de Ivo, 9A3TY

9A2JK

OK ... želio sam da o natjecanjima raspravljamo u posebnoj temi,
a ne sve ''u đuture''. Izgleda da je raspravljati u ovoj temi zanimljivije ...  ;)

73
Martin 9A2JK

P.S. Budući da nas nitko ne podsjeća na istek važenja osobne iskaznice,
vozačke dozvole i sl., ne bi nas trebao nitko podsjećati ni na istek važenja Dozvole za korištenje
radioamaterskog spektra. Natjecateljska komisija može provjeriti je li netko radio s važećom
dozvolom ili samo prihvatiti izjavu natjecatelja.

9A2Z

Ivo, ovo što si napisao, da HRS vodi evidenciju o važećim dozvolama nije potrebno. Zašto se svi mi brinemo o valjanosti vozačke dozvole. Naravno da za to postoje određene kazne ako je vozačka nevažeća (istekla). To mora biti osobna stvar svakog pojedinca. Ovdje u radioamaterizmu i HAKOM-u kao da nema nikakvih zakonskih odredbi oko valjanosti dozvole za rad i upotrebe pozivnog znaka. Pozivni znak ne bi nitko smio upotrebljavati ako za to ne postoji važeća dozvola za rad sa tom pozivnom oznakom. Ovdje u mojem okruženju ima puno tzv. radioamatera koji bez imalo srama krše zakon jer ne posjeduju dozvole za rad. Sve je besplatno, možda da se naplaćuje bilo bi drugačije.
Rezultati Kup Jadrana su kao konačni, po meni nisu. Kršilo se naj osnovnije pravilo natjecanja a to je U natjecanju mogu sudjelovati licencirane radioamaterske postaje koje rade s teritorija Republike Hrvatske.

Uz ostale sumnjive radnje Najbolje da se ovo natjecanje poništi bilo bi to najpoštenije.

73 de 9A2Z

+++

9A2JK

Citat: 9A2JK  u 16. Studeni 2021, 11:46:28...
ne bi nas trebao nitko podsjećati ni na istek važenja Dozvole za korištenje
radioamaterskog spektra. 
...
Ispravak netočnog navoda.  :-X
Ne postoji ''radioamaterski spektar''!
Treba pisati '' ... radiofrekvencijskpg spektra...''

73
Martin 9A2JK

9A3DF

Poštovani kolega 9a3ty!
Jako sam osjetljiv na spominjanje mojeg imena, pa tako i pozivne oznake u bilo kojem kontekstu, a naročito u negativnom, kao u ovom slučaju.Prije pisanja, mogao si provjeriti na što se odnosi moja žalba.Radi se o vezi sa 9a2zh ,koju sam održao sa njim , primio njegov broj , a on je nije upisao u log. To sam komisiji dokazao snimkom naše veze.Da li sam prije pisanja žalbe trebao provjeravati da li dotična stanica ima važeću dozvolu?
Moram priznati da volim raditi u našim kv natjecanjima. Vrlo je interesantan koncept natjecanja i molio bih sve koji u njima sudjeluju da se drže propozicija , kako ne bi uništili i ovaj dio naše aktivnosti. Ovdje aludiram na stanice koje rade sa snagom većom od dozvoljene, a to je teško dokazati .Mislim da nije pravo zadovoljstvo osvojiti visoki plasman sa neregularnom snagom. Stanice koje su sudjelovale u natjecanju , a nisu imale važeću dozvolu, nisu to napravile namjerno. Zbog toga se pridružujem ideji da bi Savez u suradnji sa HAKOM om trebao na neki način upozoriti članove o tom propustu, s tim više jer su dozvole besplatne.
Zahvaljujem na razumijevanju!
Srdačan pozdrav!
9a3df

9A3TY

Citat: 9A3DF  u 16. Studeni 2021, 14:30:54
Poštovani kolega 9a3ty!
Jako sam osjetljiv na spominjanje mojeg imena, pa tako i pozivne oznake u bilo kojem kontekstu, a naročito u negativnom, kao u ovom slučaju.Prije pisanja, mogao si provjeriti na što se odnosi moja žalba.

Poštovani kolega 9a3df,
ako sam te povrijedio navođenjem činjenice da si poslao žalbu ili ironijom o njenom eventualnom sadržaju koji bi opravdao ovu zločestu samovoljnu promjenu rezultata bez ikakvog pismenog traga najdublje ti se ispričavam. Nisam niti u jednom trenutku mislio, niti želio reći, da ti imaš ikakve veze s ovom prljavom rabotom.
Samo da podsjetim, nekada su žalbe bile dostupne za javni pogled, sada to više nisu.

Citat: 9A2JK  u 16. Studeni 2021, 11:46:28
Budući da nas nitko ne podsjeća na istek važenja osobne iskaznice,
vozačke dozvole i sl., ne bi nas trebao nitko podsjećati ni na istek važenja Dozvole za korištenje
radioamaterskog spektra.

Martine, to što te (za sada) nitko ne podsjeća da ti istječe osobna nema nikakve veze s tim da li će HRS kao "dodatnu besplatnu uslugu" tebi poslati mail i podsjetiti te na skori istek dozvole.
Pa čemu nam služi pusta tehnologija ako je nećemo koristiti da nam olakša život? Ti možda imaš izvrsno pamćenje pa pamtiš kad ti koji dokument istječe, ili si u mirovini pa ti većina dokumenata vrijedi trajno ?! ali ima i drugih koji ne gledaju svako malo po novčaniku i registratorima da bi ustanovili što je sljedeće za obnovu.

No, ova diskusija je krenula u krivom smjeru, kao i obično. Onaj tko je zakuhao kašu i samovoljno promjenio rezultate se sigurno neće javiti i sve će otići pod tepih kao i onih 40.000kn od prošle godine kao što neće ni objasniti zašto se organizira online predavanje na kojem mogu sudjelovati samo klubovi iz nekih županija. A županije u kojima su Vukovar i Škabrnja ne smiju. A svima su ih puna usta ovih dana. Kao da nam nije dovoljno podjela u životu ?!

Ja sam odradio svoje, informirao sam javnost da se zna i to je za mene to. Svakome na njegovu dušu. Možda se jednom skupi kritična masa koja će reći - DOSTA JE BILO!

Odo ja opet u forumski QRT.

Živi i zdravi a po mogućnosti i veseli bili !

73 de Ivo, 9A3TY

9A3TY

Citat: 9A2JK  u 16. Studeni 2021, 11:46:28
Budući da nas nitko ne podsjeća na istek važenja osobne iskaznice,
radioamaterskog spektra. 

Ispravak netočnog navoda :

"U Osobni korisnički pretinac korisnici mogu zaprimiti 37 različitih obavijesti od javne uprave (podsjetnici za istek dokumenata; stanje uplata dopunskog zdravstvenog osiguranja; obavijest o verifikaciji podataka u državnim maticama; obavijesti o početku i završetku blokade računa; obavijesti od REGOS-a, HZMO-a i HZZ-a; obavijest iz sustava e-SPIS o zakazanim ročištima; promjena u predmetu...) "

Izvor: https://vlada.gov.hr/vijesti/u-sustavu-e-gradjani-na-sve-e-usluge-ukupno-2-254-570-prijava-najvise-u-osobnom-korisnickom-pretincu/17095

73 de Ivo, 9A3TY

9A3MR

Dakle, Alen, 9A3MR je član RK Kaštilac, bio je to prije Kupa Jadrana, za vrijeme i poslije njega. Kao takav je prijavljen u plasmanu i Zimskog kupa kao i HRK tekuće godine.
U periodu dok su objavljeni prijavljeni rezultati nisu objavljeni plasmani klubova, kad su objavljeni privremeni rezultati objevljeni su i rezultati klubova gdje se vidjelo da je Alen prijavljen kao član 9A1CKL. Tu sam valjda pogriješio, nisam zvao Alena niti uložio protest, smatrao sam da je njegovo pravo da se prijavi za klub koji hoće.
9A3MA me nazvao i rekao da je pogriješio u prijavi jer je previdio da mu u rubrici pripadnost klubu upisan 9A1CKL a ne 9A1CIG. Jedino što sam mu moga reći da se obrati komisiji ili administratoru, nit sam koga zvao niti igrao "zakulisne igre". Možda je Alen trebao napisati službeni protest ali možda bi bilo malo nezgodno da piše pismeni protest protiv samoga sebe?

Što se tiče rada postaja koje nemaju valjanu dozvolu za rad, imao sam dosta pritisaka da kaznim ovoga ili onoga , naredim nešto ovome ili onome...koji put se osjećam kao teta u dječjem vrtiću koju djeca potežu za kecelju: teta.. Ivica oblači čarape naopako, teta... Marko ne pere ruke kad se popiški.
Ne mogu nikome (i ne želim) naređivati, nemam namjeru glumiti policajca prema članovima, većinom su to punoljetni ljudi koji bi trebali znati što su njihove zakonske obaveze.

73, Rolando 9A3MR

9A3TY

To što je on član nekog kluba imalo je veze dok su vrijedila stara pravila. Sada više nema nikakve veze.
Već u prijavljenim podacima (dakle ne još niti neslužbenim) se vidjelo za koji klub je on prijavio svoje bodove bez obzira što nije bilo rezultata po klubovima.
Nakon deadline-a za predaju dnevnika nema promjene podataka. Točka. To je najsvetije pravilo.
Ako vas nije sramota slobodno se kitite s tim pdf-om i daskom (ako je bude).
Dogodine ćete još lakše pobijediti. Ne pada mi napamet opet po buri dizati stup i antenu u zadnji čas ne bi li dodao koji bod klubu kad radite ovakve stvari.
A bome nećete viditi ni mojih 100kn. A dignut ću i glas da se ne plati ni za klub. Pa vi onda opet poklanjajte 40.000kn - ali svojih.
73 de Ivo, 9A3TY

9A2JK

Dozvolu za korištenje radiofrekvencijskog spektra ... izdaje državna agencija – HAKOM.
Ako bi netko i trebao nekoga podsjećati na istek te dozvole onda je to onaj koji je i izdaje.
Moguće je da HRS napravi softver koji će to automatski raditi (slati podsjetnike). Nije to nikakvo
tehnološko dostignuće. Ali, pitam ja vas, što sve treba da bi to radilo?
a) Savez bi od nekoga trebao ažurno primati informacije o svakoj izdanoj dozvoli i njenom roku trajanja
b) Netko treba napraviti softver koji će to raditi
c) U taj softver netko treba ažurno unositi informacije o dozvolama
d) ....

Sve to košta novce, kojih ionako nemamo za sve projekte koje bi htjeli.
I na kraju, zašto bi trebalo nekoga podsjećati na njegove dužnosti?

73
Martin 9A2JK