• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Rad HRS-a

Autor 9A3TY, 06. Travanj 2016, 10:40:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TY

Citat: 9A3R  u 15. Siječanj 2020, 16:14:45
Svi članovi plaćaju klupsku članarinu (oko 20-25 kn, a poneku godinu i 0,00 kn - nula kuna)

Rudy, daj pomozi i drugim klubovima da se osamostale.
Kako izgurate godinu u kojoj je članarina 0 kuna? Tko plati banci troškove vođenja žiro računa? Tko plati HRS-u 500kn članarine?
Uz članarinu od 25 kn trebalo bi vam 80 članova da bi jednu godinu platili 25 a drugu 0 kn i s prikupljenim sredstvima uredno podmirili navedene troškove.

73 de Ivo, 9A3TY

9A3R

Ivo 9a3ty,

U to kako da se drugi klubovi osamostale to je na njima, a i ne znam što to znači.

Da bi naš Klub mogao izgurati godinu u kojoj je klupska članarina 0,00 kn, na računu moramo imati minimalno 600,00 kn. Od kojih se 500,00 kn plaća HRS-u i cca 100,00 kn (ili manje) za održavanje žiro-računa.
Ako klub ima 25 članova i svaki član plaća godišnju članarinu 25,00 kn skupi se 625,00 kn što je dovoljno za podmirenje godišnjih obaveza.

Tijekom godina članarina može biti i 30,00 kn - što je do sada bio najveći iznos, pa se skupi 25 članova x 30,00 kn = 750,00 kn i eto "viška" novaca.

Novac se može skupiti i na način da članovi sudjeluju u nekim od aktivnosti HRS-a npr. kao dio ekipe 9A0HQ u IARU HF contestu i dobiti od HRS-a neke novce. Ti novci se mogu potrošiti na iće i piće, potrošenu struju i sl. a mogu i ostati na računu kluba i eto mogućnosti da poštedimo članove plaćanja klupske članarine.

Klub nema nikakvih troškova "hladnog pogona", najma, komunalija, struje, vode i sl. Za aktivnosti Kluba koristi se privatna oprema i novci.

73, Rudy 9a3r

9A3TY

Citat: 9A3R  u 16. Siječanj 2020, 10:51:53
cca 100,00 kn (ili manje) za održavanje žiro-računa.

Mislim da će osim mene i mnoge druge interesirati kod koje banke imate otvoren račun jer za 8,33 kn mjesečno (ili manje kako kažeš) nisam do sada nigdje našao (HPB 30kn , PBZ 24kn, RBA 30kn, Erste 20 kn, Zaba 30kn).

Zašto vam je uopće potreban klub? Zbog pozivnog znaka? (kod nas je još neobično raditi multi-op na nečiji privatni znak poput K3LR?)  Zbog QSL službe?

Hvala na informacijama. 
73 de Ivo, 9A3TY

9A8A

Pozdrav !
Mislim da je to gotovo pa nemoguca misija?
Kod nas u klubu je clanarina 100kn po clanu, a kao novoosnovana udruga moramo 3 godine voditi dvojno knjigovodstvo i to nas kosta dosta?
Banka racuna, samo za postarinu i izvod 7,50kn ali ajde, prve dvije godine smo oslobodjeni placanja clanarine u HRS-u...itd..itd..
Za hladni pogon nam treba (uz placanje clanarine HRS-u) oko 1.000kn....
20-ak clanova bez problema to podmiri clanarinom ali ako se nadje koji sponzor onda je daleko lakse.. ;D

73
Mark

9A3R

Ivo 9a3ty, Mark i ostali koje zanima "tekuća" problematika,

Naš klub ima žiro-račun na OTP banci. Održavanje računa iznosi 20,00 kn mjesečno i koliko vidim po izvodima unazad 3 kalendarske godine taj se iznos + pripadajući dodatni troškovi, naplaćuju samo za mjesece u godini u kojima se je vršio neki promet (uplata ili isplata s računa).

Te radnje se kod nas vrše obično u 2 mjeseca kalendarske godine (uplata članarine klubu i uplata HRS-u godišnje članarine).
u 2017. godini godišnji trošak naknada banci bio je 91,25 kn, a ukupni pripis kamata bio je 1,07 kn
u 2018. godini godišnji trošak naknada banci bio je 79,79 kn, a ukupni pripis kamata bio je 0,29 kn
u 2019. godini godišnji trošak naknada banci bio je 163,75 kn, a ukupni pripis kamata bio je 0,10 kn (ove godine je prvi puta naplaćena godišnja članarina za Visa Electron karticu u iznosu od 50,00 kn, hm??????)

Iznos klupske članarine u
2017. godini bila je 30,00 kn
2018.godini bila je 0,00 kn
2019.g bila je 30,00 kn
s obzirom na stanje na računu, u 2020. godini članarina će vjerojatno biti 0,00 kn

Ivo 9a3ty, pitao si zašto nam je uopće potreban klub. Kao što znaš, da bi se netko bavio radioamaterizmom u Hrvatskoj nije uvijek neophodno da bude član kluba niti da plaća članski doprinos HRS-u. Isto tako da bi se radio klub koji okuplja svoje članove bavio radioamaterizmom nije uvijek neophodno da taj klub bude član HRS-a. Sve ovisi o tom radioamateru i o interesu članova kluba.
Svaki član našeg kluba ima neki interes da je član upravo našeg kluba, a za sada je interes većine članova kluba da klub bude član HRS-a  8)

73, Rudy 9a3r

9A3TY

"Stručna služba na dnevnoj bazi provodi i koordinira svim aktivnostima Saveza, organizira provedbu,
prati provedbu, daje podršku te izvještava članstvo i sve dionike o aktivnostima Saveza." a u stvarnosti imamo ovo :

Sjednica IO 4/2019 je bila 16.11. a danas, 20.01. još uvijek nema zapisnika na webu. Koliko ono bijaše plaća tajnice i tajničine tajnice ?

Dakle, da utvrdimo gradivo (za one koji su možda još mamurni od dočeka Nove), danas je 20.01.2020.

A na webu (https://www.hamradio.hr/dokumenti-pravilnici-i-odluke/) imamo "Natječaj za organizaciju tečajeva za mlade – 2017"

Iako je u ovoj godini već održana elektronička Skupština i na istoj se pravo glasovanja utvrđivalo na temelju uplata članskog doprinosa u 2019. godini na webu još uvijek nema Popisa članica zaključno sa 31.12.2019. O uvidu u to koliko ima istine u tome da pojedinci imaju više "matičnih" klubova pa se tako napuhuje broj ruku za glasovanje da i ne govorim.

Izgleda da se zaboravilo na onu lijepu (hrvatsku  ;D ) riječ - transparentnost  :(

73 de Ivo, 9A3TY

9A3TY

Evo, nakon niti 4 mjeseca od održavanja sastanka IO dobili smo na uvid zapisnik.
Čestitke HRS-u !
Samo tako naprijed !
73 de Ivo, 9A3TY

9A1AA

Citat: 9A3TY  u 22. Veljača 2020, 11:00:30
Evo, nakon niti 4 mjeseca od održavanja sastanka IO dobili smo na uvid zapisnik.!

Imenjače, nisi u pravu.
Zapisnik je objavljen na webu
https://www.hamradio.hr/download/Zapisnik_IO_4_2019.pdf
73, Ivo 9A1AA

9A3TY

Imenjače, nisi skužio što sam napisao.
Hajde da sročim to drugačije .... Evo, prošlo je "tek" nešto više od tri mjeseca a "već" smo dobili zapisnik....

P.S. Riječ je o sarkazmu. 
73 de Ivo, 9A3TY

9A1AA

Moja isprika. Bio sam prebrz pa sam previdio ključnu riječ "već".
OK....eto link nije na odmet pa zainteresirani mogu pogledati taj (pre)dugo slagani zapisnik
Eto prilike za popravak prolaznog vremena za zapisnik 1/2020 ;)
73, Ivo 9A1AA

9A1AA

Prolazno vrijeme ipak je drastično popravljeno ;)

Zapisnik sa 1. sjednice IO u 2020. godini

https://www.hamradio.hr/download/Zapisnik_IO_1_2020.pdf

73, Ivo 9A1AA

9A3TY

Svaka čast !  ;D

Baš htjedoh pohvaliti kako neke stvari idu na bolje kad pročitah još jedan "Hrlizam"      (Martine jel te smijem plagirati?  ;) )

Hrvoje Horvat dao je prijedlog, s obzirom na proširenje opsega posla, postoji mogućnostda  se  financijski  stimulira  stručna  služba -naravno,  ukoliko  bude  rad  QSL  biroa  na zadovoljavajućoj razini. To će i predložiti na kraju godine kao neoporezivu stimulaciju ako se uspješno uhoda i počne djelovati.

Ajde Hrle, molim te, odgovori na pitanje koje postavljam već godinama - Što dvije zaposlenice rade svaka po 176 sati mjesečno ?
A volio bih čuti i zašto netko mora posebno zadužiti stručnu službu da objavi popis plaćenih članarina. Zar to ne spada u redovne poslove?
73 de Ivo, 9A3TY

9A2JK

Citat: 9A3TY  u 03. Ožujak 2020, 15:18:39
(Martine jel te smijem plagirati?  ;) )

Ako si mislio na kokizam, mene ne možeš plagirati ni da hoćeš. Naime, ja sam tu riječ čuo prije par
mjeseci. Razgovarali smo o našem časopisu, uspoređivali koliko ARRL (malo) plaća za objavljene 
članke u QST i kolika je (bila) cijena za članak u Radio HRS, pa je netko izrekao riječ kokizam. 

Djelatnice u stručnoj službi sigurno imaju Ugovor o radu, a postoji i opis radnog mjesta u kojemu 
piše što trebaju raditi. Ne znam kako je to moguće mijenjati. Trebalo bi pitati pravnike.

Što se QSL biro tiče, ja ne bi ''popravljao ono što nije pokvareno''. Takvi zahvati obično ne završe dobro.

73
Martin 9A2JK

Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6XX

Činjenica je da ima mnogih koji nisu zadovoljni s radom QSL biroa. Ne može se funkcionirati dominantno po nekakvim privatnim linijama - digli smo naknadu, pokušali potaknuti na druge načine, ali pomaka nema.

Dosad se nije nitko javio da bi preuzeo tu dužnost, a pitali smo mnoge, pozivali ljude i ovuda da se jave. IO je procijenio da postoji mogućnost da se QSL biro vrati u Dalmatinsku 12 i krenulo se u tom smjeru. Ja ne mislim da je to baš tako banalno i ako budem u prilici da predložim to što tamo piše i da QSL biro radi, bit ću zadovoljan.

Ivo (3TY) ja se nadam da će se moj hrleizam ostvarit, kao i neke druge želje koje sam imao u ovom sazivu. Za to je potrebno razumijevanje i uvažavanje, često sporim koracima, a u trenucima kada hobi pada i kada svi dižu ruke, a pametni samo pametuju, daj bože da takvih izama ima više. Što će ostat iza mudrosti koje ti ovdje često nudiš?

73,
Hrle - 9A6XX

9A4QV

Citat: 9A2JK  u 03. Ožujak 2020, 18:55:39

Ako si mislio na kokizam, mene ne možeš plagirati ni da hoćeš. Naime, ja sam tu riječ čuo prije par
mjeseci. Razgovarali smo o našem časopisu, uspoređivali koliko ARRL (malo) plaća za objavljene 
članke u QST i kolika je (bila) cijena za članak u Radio HRS, pa je netko izrekao riječ kokizam. 
.
.
.
73
Martin 9A2JK

Mislim stvarno.... zaista su HAM priče lošije od najlošije ribičke priče...
Martine, je li ti se razbio internet?
O čemu bulaznite? O niskoj cijeni za članak u QST-u prema visokoj cijeni u HRS-u? Daj mi pošalji broj dilera  ;D

Jedna stranica članka u časopisu QST plaća se $65, bila ta stranica fotografija, shema, tablica text ili miješano.
Ako ti jedan članak ima 3 stranice onda je to $195.

Ako bi Radio HRS plaćao po toj "tvojoj niskoj tarifi", onda bi za jedan broj časopisa HRS autorima morao isplatiti $3900 ili 25350 kn bazirano na broju od 60 stranica.
Daj si malo truda pa probaj iskopati u financijskim planovima koliko je sredstava planirano za izdavaštvo, konkretno časopis. Da ti pomognem, unazad par godina nema te stavke u financijskom planu.
Npr. 2016. je bilo predviđeno ukupno 15.000 kn za izdavanje časopisa.

Pa sad ti meni pokušaj objasniti kako to QST plaća manje od HRS-a?
Ribičke priče su "mila majka"....