• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Rad HRS-a

Autor 9A3TY, 06. Travanj 2016, 10:40:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2NO

Bok Hrle

Ma gdje si izvukao 500.000 kn... toliko skoro HRS nema prihod na godinu ( ajd' prihod 889.064 kn...).

73 Dino

9A6XX

Za mene postoji samo jedan sustav radio veza u kriznim situacijama.
Dino, ko se još sjeća 2019.

Dominiraju po običaju pljuvačke, pa sam stavio malo na vagu nešto što sam ja vidio da bi moglo biti bolje nego što je bilo prije.
Dalje neću ulaziti u debate, ima dovoljno ljudi koji sve znaju,...  svako po svome...

73,
Hrle - 9A6XX

9A2NO

Ma ne Hrle, niti debata niti trolanje.

Znam savez ( HRS ) od Ćosića pa do Željka... što dalje sve gore.
Sve ovo što si naveo je samo šminkanje na papiru. Puno para a malo muzike.

73 Dino

9A2JK

Hrle, 9A6XX (bivši ?) član IO Saveza, dobro je napisao.

Predlažem pročitati Članak 10. Statuta, CILJEVI, PODRUČJE DJELOVANJA, ZADACI I DJELATNOSTI 
SAVEZA. Pogledajte posebno stavak. 6, Članak 10. Statuta HRS-a: ''zaštita amaterskih radijskih 
komunikacija, a posebno frekvencija namijenjenih radioamaterskoj službi,''. Sve na ovu temu, 
kratko i jasno, piše na stranici 7. najnovijeg broja časopisa ''RadioHRS'' – FREKVENCIJSKO 
PODRUČJE 144-146 MHz OBRANJENO !!!
Osim toga, samo kao podsjetnik, bez greške funkcionira:

Izdavanje prijedloga poz. znaka (što je i zakonska obaveza Saveza),
Web stranice Saveza,
Web stranice članova HRS-a koje su na serveru kojega održava i plaća Savez,
Ovaj forum,
DX Cluster
...

Nisam siguran da je došlo do poboljšanja rada QSL biroa. Vidio sam na slikama
da je uz pomoć Zlatka, 9A2EU i možda još nekih amatera, u stručnim službama
zapakirana određena količina karata za slanje u druge biroe. U dolaznom smjeru,
karte su se mogle preuzeti na Jarunu za one koji su bili tamo ili su imali nekoga
''kurira'' da ih preuzme za njih. Ja nisam bio i nisam imao nikoga da ih preuzme, 
a poštom nismo primili ništa.

Jako sam protiv davanja novaca klubovima za održavanje tečajeva. Naravno da je dobro 
kad ti netko da novce, ali ja to vidim kao prelijevanje naših novaca u džepove pojedinaca. 
Je li Savez dobio potpuni izvještaj kako su ti novci potrošeni? Je li nadzorni odbor provjerio 
te izvještaje, ako su ikad došli? Da budem do kraja jasan. Klub održi tečaj, a dio novca ide 
voditelju tečaja u njegov džep. Sve po zakonu, jer i volonterski rad se, po zakonu, plaća. 

Za rad stručne službe, moja najveća zamjerka je da svako jutro ne dobivam kavu
skuhanu po mojoj želji. To bi svakako trebalo popraviti.  ;)

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3TY

Citat: 9A2JK  u 13. Studeni 2020, 16:25:34
piše na stranici 7. najnovijeg broja časopisa ''RadioHRS'' – FREKVENCIJSKO 
PODRUČJE 144-146 MHz OBRANJENO !!!

Kako to pišeš ispada kao da su tajnice s puškom na ramenu branile frekvencijsko područje.

Koliko nas je to koštalo mogli smo platiti i koncesiju za sljedećih ohoho godina.  ;D
73 de Ivo, 9A3TY

9A4QV

Čitam malo ove hvalospjeve i razmišljam da se hitno elektronski naručim kod nekog psihijatra, jel ja vjerojatno nisam normalan...
Jedno čitam, a mozak mi prikazuje sasvim druge rezultate.

Jedan kaže da je dignuo časopis iz pepela, a jedva da je štampan jedan proj u godinu dana, možda ipak u zadnje dvije-tri godine taj jedan broj.
Pa gledam ima li tih brojeva u PDF-u jer tako su rekli, bit će 4 broja godišnje u PDF-u, jbt..nema ni ranijih brojeva u PDF-u a kamoli novih.

Onda ovaj drugi priča o savezu kao svjetskom spasitelju HAM područja, ljudi, dajte i meni te droge...ili barem broj od dealera... Koji bandovi, pa jel vi uopće posjećujete stranice hakoma.... Šutite o tome da smo "izgubili" 3.4 GHz i kako stvari stoje i 2.4 GHz, nismo ih doslovce izgubili nego su nam došli teleoperateri na frekvenciju a mi sekundarni korisnici i ne smijemo im smetati....Šta ste vi obranili, pokrijte se ušima....

Onda ovaj šta priča o savezu kao spasitelju spominje neke kunice od tečaja, a ne vjerujem zlim glasovima koji iznose neistine o tome kako je neki savez "blagodario" jednom klubu 40.000 kunica za sanaciju prostorija...

A paz sad, ovo, ajde, nek mi netko kaže kad je u svog radnom vijeku dobio Božićnicu u 11. mjesecu?
Niste dobili Božićnicu u 11.mjesecu? Pa tko vam je kriv kad radite u krivoj firmi.
A ima vas koji ste dobili Božićnicu u 11. mjesecu? Svaka čast. Ali garant je niste dobili u prvoj polovici 11.mjeseca...znači opet radite u krivoj firmi, tko vam je kriv...

I naravno, rezlutati glasovanja, iako svi znamo kako se završio ovaj, što bi rekli Američani "drill", rezultata još nema, jer "peglanje logova" iz ovog contesta nije jednostavno. Znaju oni da među amaterima ima pravih majstora za peglanje logova koji bi im mogli naći puno neispravnih veza što bi rezultiralo lošim UBN-om...
Jbt, prije bi YU2OO ravnalom provjerio sve papirnate logov i qrb na karti u UKT takmičenju nego ovi zbrojili 50 glasačkih listića....

Svašta....
Ludilo brale....

9A3EME

Adame,
Nisi u pravu-ne tvrde zli glasovi da je iskrcana lova za sanaciju prostorija već tekst na službenim stranicama Radio kluba Zagreb(tekst o uređenju prostorija)
Samo mi nije jasno kakve veze ima sanacija sa sredstvima za "EDUKACIJE
MENTORA ZA RAD S DJECOM I MLADIMA "
https://www.rkz.hr

"S obzirom da RKZ nije niti približno raspolagao potrebnim financijskim sredstvima za obnovu, Izvršni odbor RKZ-a donio je odluku da se obratimo svima nama bliskim institucijama iz djelatnosti tehničke kulture  te eventualno namaknemo potrebna sredstva. Prvo smo se za pomoć javili ZZTK od kojih nam je i prouzročena šteta no odgovor je bio da nažalost nemaju slobodna sredstva  da nam pomognu u obnovi. Nažalost, i od ostalih smo imali  vrlo skroman odaziv pa smo odlučili obratiti se i  tvrtkama u kojima netko od nas ima utjecajnih ljudi koji bi nam donirali financijska sredstva. Rezultat svih naših aktivnosti tijekom srpnja  je da smo od nekoliko tvrki dobili  potporu a dio nam je kroz provođenja programa pomogao i HRS."
   ;D ;D ;D
Jerko,9a3eme

9A2EU

Citat:Nisam siguran da je došlo do poboljšanja rada QSL biroa. Vidio sam na slikama
da je uz pomoć Zlatka, 9A2EU i možda još nekih amatera, u stručnim službama
zapakirana određena količina karata za slanje u druge biroe. U dolaznom smjeru,
karte su se mogle preuzeti na Jarunu za one koji su bili tamo ili su imali nekoga
''kurira'' da ih preuzme za njih. Ja nisam bio i nisam imao nikoga da ih preuzme,
a poštom nismo primili ništa.

Martine molim te ne širi fake news, jer je za RK Đurđevac preko Marinka 9A3JB vama poslano oko 900 grama QSL-ki u zadnja 4 mjeseca.

73
Zlatko, 9A2EU

9A2JK

Zlatko,

točno, Marinko mi je donio hrpu QSL-ki. Međutim, ja sam pogrešno zaključio
da je to ono što je bilo ostalo kod njega, jer jedno duže vrijeme zbog
zdravstvenih razloga nije prolazio kroz moj kraj.

Znači to su karte razvrstane u prostorijama Saveza i koje sam ja mogao
preuzeti na Jarunu da sam bio tamo, što sam u posljednji tren otkazao,
a nisam ni imao nikoga da ih preuzme.

ZLATKO, ISPRIKA TEBI I SVIMA KOJIMA SE TREBA ISPRIČAVATI.
Pogrešno sam shvatio.

73
Martin 9A2JK

9A1AA

Zlatko, samo naprijed sa poslom oko QSL biro-a
Oprosti Martinezu jer posljedice Martinja u njegovom kraju dugoo su vidljive :D :D hik
73, Ivo 9A1AA

9A1AA

Objavljen je zapisnik sa 3. sjednice IO HRS-a održane elektroničkim putem 11.11.2020.

https://www.hamradio.hr/download/ZAPISNIK_IO_3_2020.pdf
73, Ivo 9A1AA

9A2JK

Wow (kak bi rekli ameri)!
Ovo puno toga objašnjava i to smo trebali svi imati prije ove
elektronske Skupštine.

Ivo, 9A1AA, NIJE ovo tvoj propust. Znam ja da bi ti to objavio
i ranije, samo da si imao.

73
Martin

9A1AA

Točno tako Martine.
Kod mene je bilo zadržavanje od 2 sata jer ipak je nedjelja i vrijeme za popodnevni odmor, hi
73, Ivo 9A1AA

9A3TY

Unaprijed se ispričavam svima jer sam se pozdravio s vama i rekao da više neću pisati na ovom forumu ali ipak što je previše je previše pa ću napraviti izuzetak.
I onda se pitajte zašto sve više ljudi ne želi raditi u domaćim natjecanjima ....

73 de Ivo, 9A3TY

9A9EE

Citat: 9A3TY  u 14. Studeni 2021, 20:48:37
Unaprijed se ispričavam svima jer sam se pozdravio s vama i rekao da više neću pisati na ovom forumu ali ipak što je previše je previše pa ću napraviti izuzetak.
I onda se pitajte zašto sve više ljudi ne želi raditi u domaćim natjecanjima ....
Ajme...
Više ne pratim toliko naša natjecanja (osim što bacim oko na rezultate, ali bez analize).

Ali jako dobro kužim kada se na nešto ukaže...

Ovo svakako zavrjeđuje osim javne isprike ne samo članovima 9A1RKV koji trebali biti prvi nego SVIMA koju sudjelovali u natjecanju, a nemaju prste u pekmezu te OSTAVKU na funkcije onih koji su potpisani kao odgovorne osobe u organizaciji.

Ivo, neka si se javio i ukazao na ovo...

Doduše, postoji teoretska mogućnost  ;) da je ovo bug na robotu, onda ne da ga treba ispraviti, nego isto tražiti OSTAVKU robota  :-*

73,

. .

P.S. Šteta kada zbog najbitnije sporedne stvari na svijetu opet svi sretni i ujedinjeni, odjednom se pokvari raspoloženje...