• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Rad HRS-a

Autor 9A3TY, 06. Travanj 2016, 10:40:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5ST

Pozdrav svima!
Jel tamo piše po vlastitom nahođenu(pripadnost klubu)?
U čemu je problem?..
U važnost dozvola ne ulazim, iako takvi nebi trebali imat pravo pristupu takvih natjecanja...bez obzira zaboravija izvadit dozvolu ili bija na raspiratoru(možada malao ružno zvući udanašnje doba).
A ako netko frka ,mulja nagovara...itd...e onda...
Life time DQL!
73
9A5ST
Zeky

9A2Z

Za sve one koji nisu prije natjecanja čitali pravila za učestvovanje u natjecanju.

KUP JADRANA 2021
Natjecanje organizira Hrvatski radioamaterski savez s ciljem porasta aktivnosti 9A postaja u
KV natjecanjima.
U natjecanju mogu sudjelovati licencirane radioamaterske postaje koje rade s teritorija
Republike Hrvatske.

9A4ZM

Ne znam da li je prava tema, samo da se ne zagubi negdje u ladici ...

73 de Maki

9A2NO

Molim da mi poslikate novi namještaj QSL biroa.

LP Dino,

9A2JK

Vidi naslovnicu !  8)

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3TY

Gledam klasičnu agitpropovsku vijest na naslovnici HRS portala pod naslovom "IOTA contest 2023. @Pašman" i ne mogu a ne zapitati se :
Ako je organizator HRS zar nikome nije palo na pamet da na području na koje se ide ima mladih radioamatera koji bi bili presretni da mogu ići s ekipom i iz prve ruke nešto naučiti ?
Nekada je bio običaj da se "gosti" najave domaćinima kad idu negdje portabl kako se ne bi slučajno dvije ekipe našle na istom mjestu. Često bi to urodilo spajanjem ekipa u jednu cjelinu. Danas je tako mala aktivnost da više nema potrebe za tim ali baš zbog toga bi trebalo iskoristiti svaku šansu da mladi nešto vide uživo a ne na internetu. Čini mi se da je ovo još jedan dokaz da je HRS nekima majka a nekima maćeha.
73 de Ivo, 9A3TY

9A9EE

Gledam tema davno otvorena, sada osvježena... a mogla i trebala bi biti kontinuirano nadopunjavanja sa što više objava od što više zainteresiranih. Oni koji nisu zainteresirani, ionako će samo letimično čitati tuđe komentare ili samo kako u prethodnoj objavi natuknuto koristi blagodati koje HRS omogućuje.

Još nisam procesuirao i shvatio silinu na današnji dan objavljenih vijesti na naslovnici. Pohvala. Najprije sam pomislio da je administrator nekim starima stavio današnji datum, kad ono sve doista novo, ili ih se na sjećam   :D

Ono što mogu zaključiti da iste (da se nitko ne uvrijedi) glumce vidimo u raznim serijama, ulogama... neka ih... pitam se, zar doista nema drugih zainteresiranih ili su oni najbolji, imaju najviše slobodnog vremena pa po tom kriteriju se pojavljuju u raznim ulogama... ili je sve besplatno pa da ne propadne mogućnost... ili... samo promišljam, još ne zaključujem!!!

Nadalje, začudio me info o promjeni međunarodnog KV natjecanja... nisam protiv, jer ionako sve manje ljudi iz 9A zna CW... ali bez rasprave, prikupljanja mišljenja natjecatelja (recimo imamo CCC - usput napisano, na čijem popisu su i SK, kao i ugašeni klubovi) su mogli potvrditi da je ovo optimalan oblik koji nas očekuje ili iznjedriti još bolji... recimo, ja bih bio za ukidanje 160m kao što to imaju još neka natjecanja takvog tipa, jer gužve na SSB 160m SIGURNO neće biti, osim QSY, a i na CW 160m se mogao riješiti problem nepotrĆbnog preklapanja koje se pojedinih godina događa, a naše natjecanje je tada doista zanemarivo.

Evo, ovdje povlačim kočnicu, nije da kako mi neki kažu samo kritiziram. Pokušavam izreći svoj stav ne sa željom da nekoga posrami i sl., nego upravo da potaknem ako je moguće nešto bude bolje i kvalitetnije, a ako nije neka ide po starom...

73,

. .

9A6KX

Citat: 9A9EE  u 29. Kolovoz 2023, 18:10:21
Nadalje, začudio me info o promjeni međunarodnog KV natjecanja... nisam protiv, jer ionako sve manje ljudi iz 9A zna CW... ali bez rasprave, prikupljanja mišljenja natjecatelja (recimo imamo CCC - usput napisano, na čijem popisu su i SK, kao i ugašeni klubovi) su mogli potvrditi da je ovo optimalan oblik koji nas očekuje ili iznjedriti još bolji... recimo, ja bih bio za ukidanje 160m kao što to imaju još neka natjecanja takvog tipa, jer gužve na SSB 160m SIGURNO neće biti, osim QSY, a i na CW 160m se mogao riješiti problem nepotrĆbnog preklapanja koje se pojedinih godina događa, a naše natjecanje je tada doista zanemarivo.

Unutar KV povjerenstva razmatrali smo micanje 160m iz propozicija te smo došli do zaključka da najveći kontesti (CQWW, WPX, RDX, IARU HFC) imaju 160m band te da bi se trebali držati prakse većih oko toga, također izbacivanjem 160m smanjuje se ukupan broj QSO u kontestu samim time i zabava, manje zabave manji poriv za radu u takvom natjecanju, a poanta svega je povećanje aktivnosti u istome...

Što se tiče cro-cc koji je na izdisaju godinama, otvoreni smo za sve prijedloge i konkretan rad oko unapređenja, predlažem novu temu za isto

73 6kx

9A9EE

Mirko, hvala na pojašnjenju.
Eto, ipak poneki voditelj povjerenstva ne samo da prati forum nego i pojašnjava stvari... UFB!

Nego, ne znam je li već bilo negdje spominjano:
Rado bih da nam netko potvrdi je li tvrdnja istinita, ili ako nije onda je uvodna laž.

O čemu se radi?

Odite u izborniku portala na Projekti HRS-a, zatim odaberite (najnoviji!!!, dakle, podaci bi trebali biti ažurni) Mladi u eteru - MUE, zatim otvorite .PDF promo letak OLD SCHOOL - NEW COOL! (nisam printao pa ne znam gdje dođe nakon preklapanja srednje gornje polje) na kojemu ispod naziva Saveza stoji:
"Nacionalni strukovni savez tehničke kulture, koji okuplja preko 2000 radioamatera u više od 90 radioklubova diljem Hrvatske."

Može li nam netko dati popis 91 ili koliko kluba?
Može li netko barem navesti godinu kada je Savezu platilo preko 2000 radioamatera članarinu?

Fake news? Ili što?
I još se usude na isti stranicu stisnuti logo Ministarstva i HZTK... Možda se na to gleda kao argument jačega da potkrijepi istinu/laž.

73,

. .

9A4W

Mirko molio bih te da mi kažeš koje u našem KV povjerenstvu. 73 Toma 9a4w

9A2M

Citat: 9A9EE  u 30. Kolovoz 2023, 19:33:47

Nego, ne znam je li već bilo negdje spominjano:
Rado bih da nam netko potvrdi je li tvrdnja istinita, ili ako nije onda je uvodna laž.

O čemu se radi?

Odite u izborniku portala na Projekti HRS-a, zatim odaberite (najnoviji!!!, dakle, podaci bi trebali biti ažurni) Mladi u eteru - MUE, zatim otvorite .PDF promo letak OLD SCHOOL - NEW COOL! (nisam printao pa ne znam gdje dođe nakon preklapanja srednje gornje polje) na kojemu ispod naziva Saveza stoji:
"Nacionalni strukovni savez tehničke kulture, koji okuplja preko 2000 radioamatera u više od 90 radioklubova diljem Hrvatske."

Može li nam netko dati popis 91 ili koliko kluba?
Može li netko barem navesti godinu kada je Savezu platilo preko 2000 radioamatera članarinu?

Fake news? Ili što?
I još se usude na isti stranicu stisnuti logo Ministarstva i HZTK... Možda se na to gleda kao argument jačega da potkrijepi istinu/laž.

73,

. .

Tome, toliko radioklubova i članova je bilo možda prije 15-tak godina. Na HRS web-u je prva godina za koju postoje podaci 2014.
Zadnja godina je 2022 sa neutvrđenim datumom!

Pazi sada, danas je 30.08. a nema objave popisa, broja klubova i uplaćenih članarina za 2023! Iako većina to obavi do 31.03.!

Cenzura ili nešto drugo?

73 de 9A2M, Hrvoje

9A3TY

S obzirom koji "profesionalci" rade te stvari puno očekuješ.
Vidi ovaj biser na službenim dokumentima (a onda baci pogled koje su se kompetencije tražile pri zapošljavanju)
73 de Ivo, 9A3TY

9A9EE

Jesu li potonule sve lađe?
Jesu li svi brodovi potopljeni?
Je li se po prvi puta aktivirao tzv. sustav za (ili u) kriznim situacijama?

Dajte nam info... ako se ništa ne piše i ne čita ispada kao da se ništa ne događa, ne radi... :P

Evo krenula i nova školska i nastavna godina... kurikulumi se sada dogovaraju... bilo bi lijepo vidjeti i čuti one klubove, pojedince koji godinama nisu aktivni sa djecom i mladeži da su barem pokušali i kroz  taj sustav...  ništa posebno ni osobno, samo razmišljajući pišem...

73,

. .

9A6KX

Citat: 9A4W  u 30. Kolovoz 2023, 20:58:20
Mirko molio bih te da mi kažeš koje u našem KV povjerenstvu. 73 Toma 9a4w
Pozdrav Toma, nekako sam na prvu previdio tvoje pitanje - 9A2ZI, 9A3LET i 9A6KX.

73 Mirko

9A2JK

Citat: 9A9EE  u 06. Rujan 2023, 21:55:15

Evo krenula i nova školska i nastavna godina... kurikulumi se sada dogovaraju... bilo bi lijepo vidjeti i čuti one klubove, pojedince koji godinama nisu aktivni sa djecom i mladeži da su barem pokušali i kroz  taj sustav...  ništa posebno ni osobno, samo razmišljajući pišem...

Evo, u mojem malom gradu počeli smo u osnovnoj školi raditi pripreme.

Nego, koliko vidim (imam nove đozluke), tvoj klub broji samo 10 (deset) članova!
Radiš li ti što s osnovnoškolcima?

73
Martin 9A2JK

Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.