Čitam ovo, vidim šest "stranica" u temi a meni još nije jasno u čemu je problem

Koliko sam shvatio, sada je to neka siva zona, taj "remote" i vidim to ovako,
napravio čovjek sebi izdvojenu lokaciju za rad na amaterskim opsezima jer u stanu-zgradi-kući nema mjesta
ili ne smije postaviti antene a i šum po gradovima je postao nesnosan.
Dakle, uložio masu novaca, sate i sate rada da bi mogao biti aktivan na opsezima i onda shvatio
da 95% vremena to doslovno stoji neiskorišteno pa zašto to vrijeme ne bi prodao nekome tko želi platiti.
Zašto izdavanje novih znakova, svatko sa svojom oznakom i /9A a za 9A stanice /P
No, zapravo zašto sam se javio, (trenutno nemam pametnija posla) ja bi to potpuno zabranio.
Zapravo, ako netko sebi napravi izdvojenu lokaciju, remote rad samo korištenjem svoje infrastrukture,
znači radio link a to znači da udaljena lokacija ne bi smjela biti udaljenija od recimo 30-50km od fiksne lokacije.
Tko tako napravi, može/smije koristiti "remote" način rada, ostali koji nemaju "radio link pristup", ništa, nema rada.
Nikakve susjedne države, kontinenti. Ako netko želi raditi iz drugog kontinenta, put pod noge, stanicu na leđa i idemo.
Eto, samo još jedan komentar da se popuni prostor do sedme stranice rasprave !

I sad jedan ispravak krivog navoda:
Svi amateri znaju da ne smiju emitirati izvan bandova i što je carrier u usb i lsb, to im ne treba govoriti.
Svi amateri
bi trebali znati, a da li znaju, nisam siguran.
Pamtim davna vremena kada smo se igrali sa PSKmail (+FLdigi kao modem) da smo uvjek navodili CF a ne USB/LSB "dial" frekvenciju
i to je bio doslovno nepremostiv problem za mnoge.