• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Logotip HRS-a

Autor 9A2JK, 11. Listopad 2016, 19:28:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5HZ

Pozdrav!
Obojili smo u plavo Mladene i još nešto dodali hi.......pa da vidimo što pučanstvo kaže  :D
73 de 9A5HZ  Zlatko

9A4ZZ

Oboji v7aa u tamo plavo

9A4OE

Citat: 9A4ZZ  u 10. Studeni 2016, 11:14:17
Oboji v7aa u tamo plavo
onda se gubi smisao crveno bijelih kockica, nema bijelih
3-1 dovoljno, 5-3-1 možda previše
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A5HZ

Damire!
U pravu si. Probati ćemo nešto s plavom podlogom kao što je predložio Mladen, i bijelom umjesto crne a s crvenom ćemo vidjeti kako izgleda i da li treba možda svjetlija plava da bi crvena došla do izražaja ili možda dodati bijela polja uz crvena. Novo izdanje stiže uskoro ;)
73 de 9A5HZ  Zlatko

9A2BX

Na koncu ćete doći na moj raniji prijedlog.  ;D

9A5HZ

Pa blizu smo hi....evo dogurali smo i do v10 hi.......
73 de 9A5HZ  Zlatko

9A2BX

Moja ideja, vaš rad.
Tako to ide u kapitalizmu.
PS: U posljednjoj inačici izbacite svijetlo plavu podlogu i neka ostane bijela.
I to je to!
Onda na referendum.

9A2NO

Bok!
Zlatko svaka čast. Imaš smisla za dizajn...
Meni sviđa i ver.9 i ver.10. Ima sve što treba, i boje i oblik.
Sad samo da trome sjedine u savezu pokrenu inicijativu izrade znački,
naljepnica, krpica itd.... I da ne zaboravim, najbitnije.
Da plate autorska prava, na bilo koji ačin, dogovor sa autorom.
A uz to idu i dnevnici, tipske QSL karte i ostali promidžbeni materijal umrtvljenog saveza.

73 Dino

PS. Sada zna kome se mogu obratiti za budući dizajn QSL karata.
Zlatko, imaš smisla za jednostavno...

9A6AA

Citat: 9A2NO  u 10. Studeni 2016, 15:58:37
...
Sad samo da trome sjedine u savezu pokrenu inicijativu izrade znački,
naljepnica, krpica itd....

Dino, ne bu to išlo kak misliš.
Ne ovisi to o "sjedinama u savezu" već o Skupštini HRS-a, u čijoj je ingerenciji promjena Statuta, koji, pak, definira znak i logo.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6WW

Ivo, naravno u pravu si.

Ali mene (ili npr. moj klub, a i bilo koga drugog) nitko ne priječi da jedno od priloženih rješenja koristimo na našim  dokumentima - impresum, i naravno, ono najbitnije, QSL karte).

Bez obzira na skupštinu, vidim da su po ovoj temi diskultanti postigli prilično jedinstvo oko znaka, bez obzira što su neki u startu bili žestoko protiv.

Prema tome, može biti da neće niko zaraditi od autorskih prava, ali je vrlo moguće da će neki od predloženih znakova zaživjeti među članstvom (pa možda i na majicama, a ne samo na  QSL). A dal će HRS mijenjati znak,  to je onda i manje bitno. Neka koristi ga svoje interne akte logo koji želi, pa ko će čitat nek uživa.

73

9A5HZ

Pozdrav!
Vidim da je po ovoj temi rasprava pri kraju odnosno da samo blizu rešenja koje bi zadovoljilo većinu. To mije drago naravno. No sto se tiče honorara nemojte se puno sekirati. Nisam ovo radio zbog honorara ili bilo kakve novčane naknade nego iz čistog zadovoljstva da budem među onima koji misle da trebaju nešto pridonijeti a ne što će dobiti. Ako će po ovoj temi još nešto zatrebati tu sam.
Hvala svima koji su svojim raspravama pomogli u iznalaženju rješenja kao i Martinu koji je pokrenuo ovo temu. Ispričavam se ako sam nekog zaboravio.
Čujemo se na bandu
73 de 9A5HZ  Zlatko

9A6WW

Oprosti što sam te spominjao u kontekstu honorara, hi... ali naravno, u slučaju nekog natječaja to bi se podrazumijevalo.

U svakom slučaju si dobro prezentirao svoje ideje a i dobre vizualizirao tuđe.
Odnosno, ispalo rijedak primjer diskusije i suradnje na hrs forumu koji je u konačnici dao neki (doslovno) vidljivi rezultat. Zahvaljujem ti na trudu.

Također isprika Ivi (1AA) zbog pogrešnog naslova mog prethodnog posta. Trebalo je pisati "Emire, naravno da si u pravu...", no to se dešava kad čitam i odgovaram na postove na mobitelu bez naočala pa je svaki AA isti bez obzira na broj ispred.

Lijep pozdrav svima

9A6AA

Ma, dečki, možete vi staviti što god želite na QSL-ku (ne baš...). i na majicu. Pa čak i u slučaju da se petorici svidi pet raznih prijedloga pa na majicu svatko stavi znak koji mu paše. Baš bi lijepo i šareno izgledali jedan pored drugoga.
Oznake na QSL-kama determiniraju nečiji, stav, domoljublje, privrženost, neku korelaciju vlasnika kartice s onim što znak predstavlja. Možete na karticu staviti i Trumpovu sliku. Nije to hrabrost. Hrabrost je kada Tonči, 2BX, na QSL-ku, prije 40 godina ne stavi logo SRJ al' stavi: "CROATIAN Amateur Radio Station".
Sve dok HRS formalno ne preuzme promjenu znaka ovo je igra i zabava koja u konačnici može rezultirati nečim dobrim. Ali je zabava. Kruha i igara...
No, tanka je crta između demokracije i anarhije.
Da parafraziram Balaševića: ćud je ćud a red je red...
"DX never sleeps..."

9A2JK

Gotovo. Nema više glasanja.
Rezultati ankete ''Da li ste za pojednostavljenje znaka HRS-a'' su:

Za pojednostavljenje: 26
Protiv pojednostavljenja: 16

Ukupan broj ''glasača'': 42

To naravno ne znači da se rasprava o znaku/logu treba završiti.
Ja osobno mislim da je Zlatko, 9A5HZ, napravio odličan posao.
Kad je Zlatko ''uzeo stvar u svoje ruke'' bio sam siguran da to radi iz razloga
koji je i sam izrekao: ''iz čistog zadovoljstva da budem među onima koji misle da
trebaju nešto pridonijeti a ne što će dobiti''

Emir ima pravo. Postoji Statut koji se može mijenjati na propisani način.
Nema problema, jer to ne mora biti napravljeno 12.11.2016.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2BX

Emire!
Hvala!
Nije bilo uzalud, a bio sam i vidovit.