Članak 6. Statuta HRS definita ZNAK HRSa!
Kasnije se spominje da logotip HRS-a ima isti oblik znaka ili da se znak ujedno koristi kao logotip.
Logotip se najčešće prikazuje na službenim dopisima, kovertama itd. On zaista ne treba biti kao i ZNAK HRS-a
Kako se ovdje priča o logotipu, primjer lijepog logotipa imate ako navratite na CRO CC stranicu ( ne znam tko je autor ali je lijepo osmišljen...)
Ako pričamo o znaku, onda na vrhu stranice HRS, baš i nije onakav kako su ga opisali.
Dakle zlatni pleter se niti ne primjećuje, već su neke zamrljane žute crtice.
Inače povijesno zaista je jedan od prvih hrvatskih simbola pleter iako mnogima to smeta.. ( Krstionice, križevi , itd . Pa vi u Zadru i Ninu to najbolje znate. Ne moram vam ja o tome pričati.)
Da li pečat zadržava formu znaka, ja to zaista ne znam. Nisam baš imao puno šanse vidjeti pečat HRS-a
Logotip svakako treba mijenjati jer nije potrebno imati i znak i logotip isti...
Znak je znak i složili se mi ili ne , on je karakteristika ZAJEDNICE UDRUGA, a ne svake udruge posebice. On treba imati i obilježje države, ne samo interesne grupe. Kakve će znakove, logotipove i pečate imati udruge, ovisi o njima...
Pozdrav Zvone 9a2vx