• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Logotip HRS-a

Autor 9A2JK, 11. Listopad 2016, 19:28:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TY

Pohvale svima koji su se aktivno uključili a ponajviše dizajneru koji je uspio ukomponirati različite želje.
Kad bi barem ovako išle i ostale stvari gdje bi nam bio kraj.
73 de Ivo, 9A3TY

9A4DC

Pohvala dizajneru. Svidja mi se Prijedlog novog logotipa koji ukljucuje Povijest (bivsi znak bivreg SRH,tj SRJ-HI),tj romboid s otvorenim titrajnim krugom,skracenicom HRS i sahovnicom cvrsto na zemlji. VRLO DOBRO. Medjutim, zamolio bi dizajnera da ga malo izmjeni na nacin da umjesto crvene crte poruba stavi zuti pleter (bilo bi vrlo lijepo kao pijetet curama i deckima od prije 25 god koji su omogucili da budemo 9A i posebna DXCC, a ne YU2).Nadam se da se moj susjed Ivo slaze?
Vy 73 to ALL
9A4DC

9A5HZ

Pozdrav!
Kada sam radio rješenje ima sam u vidu rješenje ostalih u svijetu a ne prijašnja rješenja ali to ne znači da neću probati s pleterom. Očekuj to u naredni par dana. Treba i nešto raditi drugo hi......
Zahvaljujem 
73 de 9A5HZ  Zlatko

9A2BX

"Kockice" (ispravno - kvadrati) dio su prepoznatljivosti Hrvatske kao države i Hrvata kao naroda u međunarodnim razmjerima.
Pleter je posebno osebujan i dio identiteta Hrvatske i Hrvata.
Međutim, pleter i "kockice" iz praktičnih razloga ne idu zajedno.
Logo mora sadržavati nacionalni identitet, ali i kompatibilnost sa već ustrojenim standardima logo-a ostalih članica IARU-a i EU.
Sve ostalo je - kič!

9A5HZ

Pozdrav!
Kao što sam i obećao evo i novih verzija 
73 de 9A5HZ  Zlatko

9A2BX

V12 !
V11 djeluje optički manji.

9A7DD

Pozdrav,

mene onako čisto informativno zanima da li je objavljen negdje natječaj za promjenu loga, uvjeti natječaja, do kad traje natječaj ?
Vidim raspravlja se o redizajnu, stavljaju se prijedlozi, ali nigdje na HRS stranicama ne mogu naći tekst natječaja.
Hvala na odgovoru.

73 de 9A7DD
9A7DD, Denis (ex. 9A7DCK)

9A2Z

Nema natječaja vjerojatno ga neće niti biti   ???
Mi "fanatici" se ovdje malo zabavljamo  ;) . Pridruži se i ti sa svojim prijedlogom.
Imam jedan Hrvatski logotip bez pletera  ;D

9A2BX

Ja sam utakmicu za logo shvatio ozbiljno.
Za to nije potreban natječaj.
Za one koji smatraju isto neozbiljnim, predlažem njihov logo:

9A5HZ

Stjepane, dobro je sviđa mi se možda još neku sitnicu dodati ali ovog časa ne znam što. Kad se sjetim dodam hi....
Natječaj toga nema a tko zna da li će ga i biti. Vjerojatno ne ali mi radimo i raspravljamo  ;D
73 de 9A5HZ  Zlatko

9A2Z

Pozdrav Zlatko!
Mi barem nešto radimo  ;) Napravio si ti puno "za jednu izložbu" Izbor je veliki.
Imam još jedan logotip bez pletera  :)

9A5HZ

I ovaj je dobar. Ima sve.Probaj staviti dvije kockice ali dijagonalno. Onak kak ima HRT u svojem lugu. Ja bi to napravio ali ovdje nemam alat za raditi. Mogu sutra tamo na drugoj lokaciji.
73 de 9A5HZ  Zlatko

9A3AL

Idemo si to malo bolje predočoti

9A2JK

Denis, 9A7DD, nema nikakvog natječaja. Logo HRS-a je radioamaterska tema, a ovaj forum
je za raspravljanje o radioamaterskim temama. Ja sam načeo temu, zato jer mislim da
postojeći logo nije dobar. Naravno, drugi misle drugačije, treći misle ''trećije'' itd ...  ;)

Ovo sa pleterom, meni se ne sviđa, jer se vraćamo na početak, a to je kompliciranje.
Logo treba biti jednostavan, a ''crvena kockica'' je ono što čini hrvatski logo prepoznatljivim.
Pleter definitivno ne. Da ne ponavlajam, vidi što o kvadratima piše Tonči, 9A2BX.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6WW

Ova verzija s pleterom nije dobra, pleter je jednostavno presitan i ovako ukomponiran je suvišan detalj.

Što se pletera tiče, imam drugi prijedlog. Pogledajmo logo naših susjeda, ZRS. Oni imaju dvije verzije, jednu "osnovnu", klasični ham-radio romb, i drugu "proširenu", taj isti romb stavljen u krug s tekstom.  Predlažem da se napravi isto i sa našim logo,  t.j. dvije verzije, jedna osnovni romb, a druga romb uokviren s pleterom (nešto kao znak Croatian Contest Club-a, vidi http://www.cro-cc.net ), ali s rombom u sredini.

I dok je osnovni romb pogodan za QSL, značke i sl., prošireni je pogodniji za upotrebu u dokumentima HRS.

Ilustracije radi, znakovi ZRS u prilogu.
73