• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Logotip HRS-a

Autor 9A2JK, 11. Listopad 2016, 19:28:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JK

Možda nije tema za Skupštinu, ali je za ''oko Skupštine''.
Dakle, predlažem da se konačno promjeni ovaj komplicirani znak
Hrvatskog radioamaterskog saveza.

Napravio sam i anketu iako se ankete na forumu baš nisu iskazale.

Predlažem da se makne pleter, a umjesto teksta HRVATSKI RADIOAMATERSKI SAVEZ
neka piše samo HRS.

Ili neki drugi prijedlog, ali da znak bude jednostavan, jer niti jedan savez na svijetu
nema ovako ''komplicirani'' znak.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6C

Nije logo veliki problem, ali ako ostavimo samo kraticu mogli bi nas na brzinu zamijeniti s nekim drugim savezom koji ima isti akronim...

Ima sijaset stvari koje bi trebalo pod hitno mijenjati u savezu, lako za ovu.
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A2JK

Citat: 9a6c  u 12. Listopad 2016, 05:49:33
...
Ima sijaset stvari koje bi trebalo pod hitno mijenjati u savezu, lako za ovu.

Slažem se!
Zato i predlažem da počnemo mijenjati one lakše i jednostavnije.
Kad promijenimo puno malih, one veće će se promijeniti same od sebe.

73
Martin 9A2JK

9A4OE

Citat: 9A2JK  u 11. Listopad 2016, 19:28:25
Možda nije tema za Skupštinu, ali je za ''oko Skupštine''.

Kako to misliš da nije tema za skupštinu HRS-a?
Pročitaj Statut HRS-a.
Logo je definiran statutom.
Statut može mijenjati, tko?
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A6WW

Konačno da je netko postavio i ovo pitanje.

Logo HRS je toliko neestetski, kičast i ružan da ga nikad nisam imao i ne bi htio imati na svojoj QSL karti (a nadam se niti moj radio klub). Jeste da smo amateri, ali onaj koji je logo izradio stvarno je to učinio ispod svakog estetskog (profesionalnog i amaterskog) kriterija. Uostalom, savez ima (naše) love pa nek plati profesionalnu tvrtku da dizajnira novi logo ili, još bolje, neka raspiše natječaj za design novog loga.

73 Zvonko

9A2JK

Citat: 9a4oe  u 12. Listopad 2016, 09:16:56

Kako to misliš da nije tema za skupštinu HRS-a?
Pročitaj Statut HRS-a.
Logo je definiran statutom.
Statut može mijenjati, tko?

OK, pogriješio sam.  :-[

Znak je nepotrebno prekompliciran.
Na HAM RADIO u Friedrichshafen-u svake godine se mogu napraviti značke sa pozivnim znakom,
imenom i znakom radioamaterskog saveza, ali ne i znakom našeg saveza. Kad sam prije 4-5
godina pitao zašto, odgovor je bio da je znak teško nacrtati. Nakon ''nekih akcija'' majstor je
dobio kvalitetni crtež i sad radi i sa znakom HRS-a. Ali nije to samo tako. Kad želite napraviti
značku to traje tri puta dulje nego ostali, pa ste ostavljeni da satima (doslovno) čekate da se
''nađe rupa u proizvodnji''.

73
Martin 9A2JK

P.S. Meni treba značka sa mojim znakom, imenom i znakom HRS-a, da me mogu vratiti
doma kad se izgubim.  8)

9A3SM

Martine,

Ovo sa značkama,naljepnicama,privjescima ili bilo kojim drugim promidžbenim materijalom od našeg saveza je ćorav posao.
Puno godina sam se trudio pitao, tražio i predlagao upravo potkrijepio i primjerima iz Fhafena gdje nacionalni savezi imaju značke, kemijske olovke, privjeske i slično svojih saveza a mi imamo šta PLAKATE TURISTIČKE ZAJEDNICE ... bezbroj puta sam ukazivao i predsjedniku i tajnici na ovo ali nije bilo volje ni želje da se to napravi i tu je početak i kraj ove teme. Za IOCA program smo svojevremeno sami dali napraviti značkice koje smo dijelili ljubiteljima IOCe u Fhafenu i to je jedino što je bilo amatersko ...

Nadam se da će "NOVO" vodstvo imati palicu u svojim rukama pa nešto od ovoga i usvojiti i početi se baviti promidžbom HRVATSKOG RADIO AMATERSKOG SAVEZA,a ne biti filijala turističke zajednice .

Mato - 9A3SM

9A3IV

Maknuli bi nešto što je hrvatsko zato što je komplicirano???????????? Ne ponosite se što ste Hrvati, što imate  nešto svoje, prepoznatljivo???????? Sramim vas se. Niste ni zaslužili ništa drugo nego da budete CB amateri. I oni imaju više domoljublja i osjećaja za tradiciju. Užas. Molim da kad me sretnete zaobilazite u širokom luku. A sad idem u WC povraćati

Obično svoj post završim sa 73 Damkir ali ne zaslužujete 73

Damir
SVE ILI NIŠTA

9A3BCZ

Od svih reformi u radioamaterskom hobiju mi se "uhvatili" mijenjat logo / znak HRS-a...
Baš tipično Hrvatski.  ;)

Obrisao sam svoje razmišljanje o reformi jer je važnije promijeniti znak HRS-a tako da se mogu napraviti značke i bedževi za dijelit na sajmu, što će biti veliki doprinos za naš savez...

73 de 9A3BCZ, Zlatko

9A2JK

Citat: 9A3BCZ  u 12. Listopad 2016, 17:22:30
Od svih reformi u radioamaterskom hobiju mi se "uhvatili" mijenjat logo / znak HRS-a...
Baš tipično Hrvatski.  ;)

Promjena logotipa nije nikakva reforma, niti to treba biti.
I, da, naš znak je ''tipično hrvatski''.  ::)

73
Martin 9A2JK

9A4ZZ

Novi logo lako je izbrati, napraviti, pogledajte logo ARRL, i IARU I 99 % zemalja, valjda previše liče na logo SRJ koji je bio napravljen po istom šablonu.
73 DE 9A4ZZ

9A2JK

Citat: 9A3BCZ  u 12. Listopad 2016, 17:22:30
...
Obrisao sam svoje razmišljanje o reformi jer je važnije promijeniti znak HRS-a tako da se mogu napraviti značke i bedževi za dijelit na sajmu, što će biti veliki doprinos za naš savez...

Obrisao si svoje vlastite riječi?
Ne razumijem zašto?
Imaš potpuno pravo na svoje mišljenje i pravo to napisati na forumu.
Da li se netko s time slaže, potpuno je nevažno.

Imaš pravo i promijeniti svoje mišljenje. U tom slučaju korektno je napisati novi post.

Što se tiče promjene znaka HRS-a, potpuno si pogrešno shvatio moje razmišljanje.
Pogledaj malo znakove drugih radioamaterskih saveza. Svi su jednostavni da ih i malo
dijete može lako nacrtati i nemaju nikakve veze sa ''Ne ponosite se što ste Hrvati, što
imate  nešto svoje, prepoznatljivo?
''.
I naravno, nema veze sa ''dijeljenjem znački i bedževa na sajmovima''.

73
Martin 9A2JK

9A3BCZ

Pozdrav još jednom...

Promašio sam temu pa sam zato izmijenio svoj post. Naravno da kod svojih riječi stojim i da mislim da je našem HRS-u logotip najmanji problem, ali ok...valja počet od nečega.
Dao Bog da i to poboljša stanje radioamaterizma u Hrvatskoj...

Svako dobro vam želim u tom poslu, valjda neće završiti kao sa tablicama za aute u HR  ;D
73 de 9A3BCZ, Zlatko

9A6AA

Promjena logotipa?

S obzirom da je to definirano Statutom (znači, Skupšinom), za ovu je prekasno a za sljedeću prerano.

Bolje je imati dobrog predsjednika nego dobar logotip.

Dakle, zna se što je u ovim trenucima prioritet. Manite se ćorava posla.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6C

Slažem se s Emirom.

Nastranu logotipna estetika, ali baviti se njim u ovom trenu sliči na narodnu "selo gori, a baba se češlja".

Nastao je u trenutku iznimnog domoljubnog naboja, vjerojatno je prenakićen, ali bavljenje njim je gubljenje energije. Ako pogledamo malo oko sebe, velike države imaju relativno jednostavne zastave u par boja, a neke ekspedicijama zanimljive vrlo živopisne. Tako to ide.

Iako sam izgubio bilo kakav interes za savez i ono što bi trebao biti, ipak me zanima da vidim kakav će se program pojaviti u javnosti, da li će se savez početi ponašati odgovorno prema članstvu i štititi naše interese, počevši od idiotske CBradioamaterske kovanice pa nadalje.

Pa makar ostao i ovaj logotip.

NHF ALL
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti