• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Pravilnik za dodjelu prijedloga pozivnih oznaka

Autor 9A2M, 10. Rujan 2022, 02:05:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TY

Citat: 9A2M  u 21. Kolovoz 2023, 06:12:02
Zaključno moj prigovor je odbijen sa obrazloženjem da HAKOM nema pravne osnove ocjenjivati Pravilnik za dodjelu prijedloga pozivnih oznaka jer da svojim podzakonskim propisima nije regulirao način na koji će Savez donositi odluke o prijedlogu pozivnih oznaka niti je propisano da HAKOM daje suglasnost na Pravilnik i ocjenjuje njegovu zakonitost.

Moram priznati da me ovaj dio iznenadio. Naime, do sada je HAKOM izuzetno kvalitetno radio svoj posao. To da HAKOM "pere ruke" od toga kako HRS dodjeljuje prijedloge a HAKOM mu je dao te ovlasti je zaista neugodno iznenađenje. Jesu li ti barem dali naputak kome se drugom možeš obratiti (osim HRS-u) tj. da li su naveli tko jest nadležan za ocjenu zakonitosti ?
73 de Ivo, 9A3TY

9A2M

Citat: 9A3TY  u 21. Kolovoz 2023, 09:23:59
Citat: 9A2M  u 21. Kolovoz 2023, 06:12:02
Zaključno moj prigovor je odbijen sa obrazloženjem da HAKOM nema pravne osnove ocjenjivati Pravilnik za dodjelu prijedloga pozivnih oznaka jer da svojim podzakonskim propisima nije regulirao način na koji će Savez donositi odluke o prijedlogu pozivnih oznaka niti je propisano da HAKOM daje suglasnost na Pravilnik i ocjenjuje njegovu zakonitost.

Moram priznati da me ovaj dio iznenadio. Naime, do sada je HAKOM izuzetno kvalitetno radio svoj posao. To da HAKOM "pere ruke" od toga kako HRS dodjeljuje prijedloge a HAKOM mu je dao te ovlasti je zaista neugodno iznenađenje. Jesu li ti barem dali naputak kome se drugom možeš obratiti (osim HRS-u) tj. da li su naveli tko jest nadležan za ocjenu zakonitosti ?

Naravno da jesu. Stavljam u privitak cijeli dopis pa pročitaj.

9A2M

Evo još dva privitka kako je tekla moja komunikacija s HAKOM-om prije nego što sam im poslao Prigovor.
Prigovor je isto u privitku.

Dakle, kada se pročita Rješenje od HAKOM-a, potpuno je jasno da su 100% u pravu i da ni od čega "ne peru ruke". Oni rade svoj posao sasvim ispravno i u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima.

I zaključno napominju da je konkretan spor u domeni Zakona o udrugama.

To znači da ja jedino mogu privatnom tužbom pokrenuti spor protiv HRS-a. Naravno, sve o svom trošku. Odvjetnici su skupi, naši sudovi pretrpani raznim predmetima i rješavanje traje godinama.

To sve zna Stručna služba, Izvršni odbor i predsjednik HRS-a, računaju da mi mali obični radioamateri nemamo novaca za sudove i da je jako mala šansa da ćemo se s njima upuštati u sporove.

Zato se tako i ponašaju.

Ali ničija nije gorila do zore pa neće niti njihova.

9A3TY

Citat: 9A2M  u 21. Kolovoz 2023, 17:12:56
Dakle, kada se pročita Rješenje od HAKOM-a, potpuno je jasno da su 100% u pravu i da ni od čega "ne peru ruke". Oni rade svoj posao sasvim ispravno i u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima.
I zaključno napominju da je konkretan spor u domeni Zakona o udrugama.

Čuj, složit ćemo se da se ne slažemo. Ako delegiraš dodjelu pozivne oznake nekom drugom koji onda zlouporabi te svoje ovlasti npr. diskriminacijom nečlanova članica HRS-a ili kao u ovom slučaju kršenjem vlastitog pravilnika onda bi bio red da interveniraš.
Baš me interesira na što iz Zakona o udrugama bi se trebao pozvati ako neki pravilnik ne valja ili se ne primjenjuje u jednom slučaju a primjenjuje u drugom.

Što se tiče pokretanja spora protiv HRS-a, nije ni to neki bauk a možda bi se našli i donatori za financiranje odvjetnika. No, za što bi ih konkretno tužio ? 

Zdravi i veseli bili !
73 de Ivo, 9A3TY