Dečki, zaista ne znam kako vaše tvrdnje čine ARGUMENTIRANU raspravu.
Članstvo u HRS-u kao i u svakoj drugoj udruzi registriranoj po Zakonu o udrugama uređeno je Statutom udruge, u ovom slučaju Statutom HRS-a.
Članak Statuta koji to uređuje je nedvosmislen. Pojedinac ne može biti redovni član HRS-a. Osim počasni (a ni onda ne može biti član Skupštine).
Dajte već jednom prihvatite činjenicu da vi kao pojedinci formalno pravno niste članovi HRS-a.
Ako vam argument Statuta nije dovoljan pitat ću vas da nam pokažete odluku o primanju u članstvo HRS-a.
Sigurno je nemate. Ali vaš klub je ima. Ima je i moj.
Ako vam ni to nije dovoljno, pokušajte se pronaći u članskoj evidenciji HRS-a koju je dužan voditi po Zakonu o udrugama
. Nešto što liči na to je objavljeno i na ovim web stranicama. Sigurno se nećete pronaći.
Odakle vam onda uopće ideja da ste članovi HRS-a ?
To što je Ljilja, da bi udovoljila nekima, izdavala potvrde o članstvu i tako kršila Statut i nitko na to (osim mene) nije reagirao ne znači da je to bilo legalno, ispravno niti da ste članovi HRS-a.
Odgovor na pitanje koliko je članova HRS-a glasi (prema službenoj evidenciji objavljnoj na
http://www.hamradio.hr/download/Popis_clanica_2016.pdf ) 101-8=93
E sad, pravo pitanje je vjerojatno trebalo biti - za koliko svojih članova su članice HRS-a uplatile članski doprinos.
(Usputno pitanje je i zašto se taj podatak tako ljubomorno čuva. Bez njega ionako verifikacijska komisija ne može raditi svoj posao dakle stručne službe imaju taj podatak. Očito nekome ne odgovara da se objavi a stručne službe ga u tome podržavaju. to reći nego sramota. Ili su samo neradnici? Opet sramota. A sramota je i to što se ne javlja niti predsjednik koji je na izbornoj Skupštini u nizu svojih "obećanje-ludom-radovanje" najavio i službena obraćanja svih na funkcijama u HRSu na ovom forumu pa od toga ništa, niente, nada.)