OK, ajde daj mi molim te link, pa da skinem i to onda imamo kako treba.
Martine, u registru udruga imaš mogućnost preuzimanja statuta bilo koje udruge.
Izaberi neki radio klub, provjeri da ima označeno da je usklađen s novim zakonom i skini njihov statut.
Toliko je teško?
Što se ostalih dokumenta tiče rado ću ti poslati primjere Knjige primitaka i izdataka, Knjige ulaznih računa (vjerujem da ti Knjiga izlaznih računa, na žalost, ne treba), ... ako te stvarno interesiraju. Inače, Google is your friend. Ja ih sve pronašao na taj način. Naravno da bi bilo ljepše da je stručna služba HRSa to odradila za sve nas a ne da mi u svoje slobodno neplaćeno vrijeme radimo takve stvari. Ja se odavno zalažem za to da je HRS tu radi nas a ne mi radi HRS-a.
I drugo, ne vjerujem da će to napraviti stručne službe, jer to nije u opisu njihovog
radnog mjesta.
A što JEST u opisu njihovog radnog mjesta? Ja sam već X puta pitao nek mi netko kaže što to dvije djelatnice rade cca. 170 sati mjesečno (svaka) pa nitko, ama baš nitko da se javi. Računovodstvo im vodi ZTK. QSL službu im vodi Amalukas d.o.o., kampove im vode udruge - članice HRS-a, planove rada i financijske planove pripremaju (valjda) članovi IO, ...
Programi prema ZTK se pišu jednom godišnje (iz do sada viđenog riječ je više manje o copy-paste kao i mi po udrugama), Skupština ima jedna ili dvije godišnje, sastanaka IO par komada više. To sve imaju i klubovi i pišu sve te papire a nitko ne dobije niti lipe za to. I to sve uz svoje redovno radno vrijeme. Propisane evidencije nisu uredne, izdani dokumenti nisu uredni (inače ne bi izdavali potvrde za ljude koji nisu platili članarinu), ...
Kažeš da je HRS tu da bi se borio za naša prava. Da, vidjeli smo to na djelu kad se pisala nova klasifikacija djelatnosti udruga pa više nemamo radioamaterizam nego samo CB radioamaterizam.
Znači nisi tražio jedan od osnovnih dokumenata koje bi trebao kao član NO. Možda ne znaš, ali pozitivno mišljenje revizije ne znači da nema nepravilnosti u radu. Itekako je moguće da je zabilježena neispravnost, ali da je revizor i dalje dao pozitivno mišljenje.
Hvala na poduci. Svima nam je potrebna. No, ako se ne varam, ako je uočena neka nepravilnost onda je ista trebala biti i ispravljena, zar ne?!
Od tebe ne očekujem nikakvu pohvalu. Širiš svoje poslanje u NO kao da si kakav mučenik, ne vjeruješ nikome, a nisi se spreman pomaknut u okviru trenutnih uvjeta da napraviš nešto za HRS. Ja čekam da ti staviš svoj potpis na neku odluku, pa ćemo vidjeti što si provjerio, kad si provjerio i kako si provjerio. Ali iz sve ove tvoje silne predstave imam osjećaj da ćeš se mučenički samo povuć iz svega.
Vidiš kako nisi fer. Ja se baš spremao pohvaliti te za tvoje zalaganje u IO za transparentnost u pogledu ugovora s Oivom a ti ovako. Ne širim ja nikakvo poslanje. Ja samo iznosim svoje mišljenje kao i svi ostali koji se ovdje javljaju s tim da ih vrlo često popratim odgovarajućim dokaznim materijalom za razliku od većine drugih.
Mučenik? Ajoj. No comment. Da napravim nešto za HRS? Izabrali ste me u NO i kad želim to odraditi kako treba onda me "optužujete" da nikome ne vjerujem. Pa zar to nije pozitivno? Trust no one. Ovo što radim u lokalnoj zajednici po pitanju radioamaterizma nije dovoljno? (Ne računam pisanje na forumu u to :-) ) OK, daj prijedlog što bi ja to po tvome trebao napraviti - u kako ti kažeš "okviru trenutnih uvjeta". Možda ti se želja i ostvari.

A onda nastavi pa daj prijedloge što bi svi drugi, oni koji su dušom i tijelom u i uz HRS trebali, po tvom, napraviti (pa makar mislili ponešto drugačije od tebe i ostale rukovodeće ekipe) .
A onda pokušaj to obrazložiti tj odgovoriti na pitanje - A zašto?
P.S. Konkretno pitanjce za tebe : Da li je po tvom mišljenju Potvrda o članstvu u HRS-u koju izdaje stručna služba pojedincu, fizičkoj osobi, po uplati članskog doprinosa legalna i u skladu sa Statutom HRS-a. Molim jednostavan odgovor sa DA ili NE. Unaprijed zahvaljujem.