• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Broj članova

Autor 9A6AA, 22. Siječanj 2017, 21:17:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2QU

Zanimljiva rasprava o članstvu izazvala me je na malo istraživanja. Kao početni dokument poslužila mi je ovdje objavljena tablica "Popis članova HRS-a (12.11.2016.)".
Dakle, HRS ima 93 člana.
Prema podacima iz Registra udruga RH, 16 od njih nije uskladilo svoje statute sa Zakonom o udrugama (dozvoljavam da nešto od toga nije još "proknjiženo", jer i u toj bazi ima svašta - bez OIB-a, premda postoji, datumi prve registracije su uglavnom netočni itd.).
Prema podacima iz Registra neprofitnih organizacija, 9 klubova nije registrirano, a od onih 82 registrirana 18 ih nije predalo financijski izvještaj za 2015. godinu.
(Kod dva kluba koji su predali izvještaj sam slučajno primijetio da nisu imali rashode za članarinu, a još uvijek su punopravni članovi HRS-a!?).
Samo 55 članova poštuje zakone, dok su ostali u (ozbiljnom) prekršaju.

Razumijem da mnogi klubovi nemaju kapaciteta sve to pratiti, ali tu je njihov matični savez da im u tome pomogne.
Također, primijetio sam da ima klubova koji poštuju zakone, a nisu članovi HRS-a, niti im je članstvo prestalo (prema navedenoj tablici). Zašto?

Lp,
9A2QU, Željko

9A6XX

Mislim da je malo prepotentno reći da HRS brine o radijskim frekvencijama, da, u nekoj mjeri - iako je to i obaveza HAKOM-a, ali više indirektno plaćanjem članarine IARU.
U americi imamo izdanih 600.000 radioamaterskih licenci, a broj članova ARRL-a je 170.000. Da, tih 170.000 članova financira IARU za svih 600.000. Tako i kod nas.

Nitko zaista ne mora biti član HRS-a da bi se legalno bavio radioamaterizmom. Mislim da smo to već više puta zaključili.

Mislim da bi nam svima trebalo biti u interesu da nam HRS potraje - nekome radi QSLki, nekome radi komentiranja aktualnih radioamaterskih zbivanja, ali činjenica je i da ovi sevisi (kakvi god da jesu) spajaju veliki broj nas u nekakvu zajednicu.

Stanje u radioamaterizmu nije jednostavno, ni kod nas, ni drugdje. Više puta smo čuli kako su nam krivi današnji klinci koji su priglupi i što ti ja znam. Iza mene je ponešto tečajeva (iako u zadnje vrijeme sve manje), i da, nema puno klinaca koji bi baš kao neki 70ih, 80ih ili ja 90ih jedva čekali da sjedne za stanicu i naprave koju vezu, ili pak složi kakav sklop ili antenu - ali ne volim ni kada se sami međusobno omalovažavamo i degradiramo. Eto Adama koji već redovito napada RK Pazin ili RK Pulu kao da je ne znam kakva lova uložena. RK Pazin dobiva godišnje svoj prostor te između 10 i 15 tisuća kn od poreznih obveznika za svoje djelovanje - od čega par tisuća kn za ARG i par tisuća za RKPedu, ostalo je dovoljno da se potroši na račune za struju. Tu i tamo poneku tisuću od ŽTK IŽ, i u 10 godina 10ak tisuća od HRS-a. To je to. Kada to stavimo u kontekst društvene koristi, da kroz naš klub prođe godišnje i stotinu i više ljudi kroz naše edukacije, ne mislim da smo mi išta društvu ostali dužni za taj ulog. Ja smatram da su udruge kao RK Pazin ili RK Pula iz vremena ARGa svoj novac debelo opravdali. Ipak su neke generacije klinaca odrastale kroz ARG, baš kao što odrastaju i kroz nogomet i košarku, a onda kada klinci napuste srednju školu više te nogometne i košarkaške momčadi ne mogu sastaviti ni seniorsku ekipu, i što? Ih trebamo sve ukinuti?

HRS za sve svoje programe dobiva 300.000kn. Samo jedan HZTK program (nekakav tečaj gdje vjerojatno ima više "mentora" nego klinaca) dobiva preko 500.000kn, a mi sebe bacamo pod noge i ovdje se prepucavamo kao da se radi o ne znam kakvim novcima. Nas sigurno ne mora biti sram što smo društvu dali, neka se sramote oni koji odlučuju o proračunu u HZTK, a i na drugim razinama proračuna.

73,
Hrle - 9A6XX

9A3LI

Citat: 9A2TE  u 29. Siječanj 2017, 11:16:28

U medunarodnim potpisima i ugovorima koje se mora pridrzavati prilikom dodjele nekog spektra

Mora? Ne mora, to su samo preporuke a ne zakoni, zakone svatko donosi svoje
ali ako nisi gazda u svom dvorištu onda te nitko ne cijeni i ne poštuje, tj. ne uzima za ozbiljno.
Udaljavamo se od teme.

9A6XX

Citat:Varaš se Damire. Nisi ti to napravio. Pa Hrletova revizija je rekla da je sve u redu a da si uplatio to ne bi bilo u redu dakle nisi uplatio 

P.S. Za one koji nisu skužili ovo je bio čisti sarkazam.

Samo jedno pitanje. Da li si zatražio i dobio službeno izvješće revizije?

73,
Hrle - 9A6XX

9A2JK

Citat: 9A3LI  u 29. Siječanj 2017, 11:08:53
...
HAKOM predlaže vladi, vlada predlaže Saboru i Sabor u petak prihvati novi zakon po hitnom čitanju ili kak to ide.
U čemu je problem?

Tu se apsolutno slažem s tobom.
Sabor može donesti i zakon da svi moramo nositi žute cipele.
Dok toga (novoga zakona) nema, moramo se pridržavati ovih trenutno napisanih.

Mislim da bi bilo konstruktivnije i pametnije usmjeriti raspravu na rješavanje problema
koji muče mnogo klubova, a to su administrativni problemi.

Na tragu Željkovog, 9A2QU, posta predlažem da HRS angažira i plati stručnjaka koji
će nam napraviti obrazac (šprancu) statuta i drugih dokumenata koje po zakonu moraju
voditi klubovi. Naravno uz ove obrasce obavezno trebaju ići jasne upute za popunjavanje.

Predlažem da se objavi natječaj za taj posao. Siguran sam da bi se mnogi javili i za dva
dana posla zaradili neku lovicu, a mi bi svi dobili jednoobrazne obrasce, koji bi bili po zakonu
i u koje bi samo upisivali tražene podatke.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6XX

Citat:Zanimljiva rasprava o članstvu izazvala me je na malo istraživanja. Kao početni dokument poslužila mi je ovdje objavljena tablica "Popis članova HRS-a (12.11.2016.)".
Dakle, HRS ima 93 člana.
Prema podacima iz Registra udruga RH, 16 od njih nije uskladilo svoje statute sa Zakonom o udrugama (dozvoljavam da nešto od toga nije još "proknjiženo", jer i u toj bazi ima svašta - bez OIB-a, premda postoji, datumi prve registracije su uglavnom netočni itd.).
Prema podacima iz Registra neprofitnih organizacija, 9 klubova nije registrirano, a od onih 82 registrirana 18 ih nije predalo financijski izvještaj za 2015. godinu.
(Kod dva kluba koji su predali izvještaj sam slučajno primijetio da nisu imali rashode za članarinu, a još uvijek su punopravni članovi HRS-a!?).
Samo 55 članova poštuje zakone, dok su ostali u (ozbiljnom) prekršaju.

Razumijem da mnogi klubovi nemaju kapaciteta sve to pratiti, ali tu je njihov matični savez da im u tome pomogne.
Također, primijetio sam da ima klubova koji poštuju zakone, a nisu članovi HRS-a, niti im je članstvo prestalo (prema navedenoj tablici). Zašto?

Lp,
9A2QU, Željko

Vrlo vrlo složena i teška tema koja nas čeka. Ima tu i više tema od ove koju si nabrojao, npr. fiktivno puhanje brojeva članova - klub plati članski doprinos za ljude koji više nisu aktivni, ili u registru udruga može sve biti čisto, a papiri koje je sudski registar prihvatio su lažni. Nedavno smo imali prilike nažalost vidjeti javno prepucavanje kluba, za koji ljudi tvrde da su se našli nakon nekoliko godina, a u registru sve sprovedeno i čisto ko suza. Ne kažem da je itko išta skrivio, ali od kluba do kluba ima razno raznih pitanja za koje je pitanje kapaciteta da se HRS sa svime time bavi?

Ne znam ni koliko često se javljaju klubovi za bilo kakvu pomoć.

73,
Hrle - 9A6XX

9A2QU

Martin, na čemu si Ti?
Pa imamo plaćenu stručnu službu, a primjera i gotovih obrazaca pun Internet!

Hrle, možda ovaj kratki pregled za nekoga nije problem, ali ja sam ga uočio kao takvog.

Znam tko zna traže li klubovi pomoć i kakvu...

Lp,
Željko, 9A2QU

9A4QV

Evo Željko me pretekao u odgovoru Martinu. Ja ne razumijem zašto onda na natječajima za tajnicu ili administativnog radnika tražiti onda ikakvu stručnu spremu kad za napisati jedan A4 dokument moraš tražiti i platiti vanjsku uslugu? Ja vam stvarno želim pomoći i ukazati da vam je bolje ta vaša financijska sredstva koristiti u neke druge svrhe.

Hrle, pa ne napadam ja vas, samo iznosim istinu i činjenice. Šta bih sad trebao to poduprijeti skimmerom i SDR-om koji se vrti 24/7 da vidiš koliko malo aktivnosti je iz Istre na svim područjima. Moraš shvatiti jednu stvar a to je da je broj udruga narastao i to jako puno u odnosu na prije 20 godina kad si imao radio klub, foto, modelarski, rukomet, nogomet i košarku. Kolač se dijelio ovisno o tome tko je imao nož. Ako je taj bio skloniji tadašnjoj narodnoj obrani onda su radioamateri dobili više a sportaši malo manje a ako je referent bio bivši zastavnik u JNA koj je volio ujutro trčati do iznemoglosti prije zastave onda su loptaši dobili više.

Danas imaš hrpu svakojakih udruga i svi kmeče za lovicom od države. Logikom stvari, više kmečavaca manje love. Da bi se država obranila od tih plizavaca, onda se nameću neki kriteriji koji nemaju blage veze sa trendovima u svijetu. Sad je recimo trend ekologija. Zamisli da se sakupljači plastičnih boca udruže u udruge i naprave nacionalni savez na nivou države. Dignu si forum i raspravljaju koje su boje čepovi najkvalitetniji za reciklažu i da li je lakše sakupljati 5l ili 2l boce. Kontest i diploma za najveći broj skupljenih boca u 24 sata. Vjerujem da bi za svoj rad dobili veća financijska sredstva nego radioamateri danas.

Paradigma se mora promijeniti, samofinanciranje je jedini način da opstane ovaj hobi. Usluge pošteno naplatiti ali i odraditi i svi će biti zadovoljni.
Ako pogledaš na forum u Sloveniji možeš vidjeti poziv svima koji moraju uplatiti godišnji porez da 0.5% tog poreza mogu uplatiti direktno na neprofitne udruge u državi i tih 0.5% poreza im se odbija od ukupnog kojeg moraju uplatiti državi. Tako svatko može sam odrediti kome želi dati određena financijska sredstva. To može poticati izvrsnost određenih udruga i time automatski namaknuti određena sredstva koja su potrebna za rad.

Znači savez broji 93 člana, evo da i to saznamo, bez obzira što polovica ne posluje u skladu sa pravilnicima. 1600 radioamatera koji plaćaju taj doprinos ili kako se to već naziva. Kažeš Hrle da vam krz klub prođe stotinjak ljudi kroz razne programe. Lijepa brojka, samo gdje su ti ljudi nestali? 1600 radioamatera je manje nego ranijih godina kao što si i sam naveo. Proizvodnja veća a manje finalnih proizvoda, šta te briga dok ne plaćaš proizvodnju iz svog džepa....

9A6XX

Adam, naravno da će se pojaviti modeli koji će biti drugačiji, ali neće u potpunosti nestati ovi današnji principi - jer samo zbog privatnog interesa upitno je koliko bi ostalo od kulture (pa i tehničke), umjetnosti, očuvanja tradicije i sl. Ja samo kažem da vrijednost nije samo u broju ljudi na opsezima, a tebi je to jedno jedino mjerilo našeg doprinosa zajednici. Možda HRSu da, ali ne i onima koji financiraju rad mladih - a to je za HRS u 99% HZTK, a u radioklubovima lokalna zajednica.

Ljudi su odrasli i društveno se odgajali uz Mišu i Nadiju- ma tko god poznaje te ljude i njihove polaznike, zna o čemu pričam - a sada se pojedinci nađu vrijeđati te i takve rezultate i tražiti ih po skimmeru, jednako tako i kroz Radioklub Pazin i druge klubove - Ludbreg, Bjelovar... a najčešće uz tih par tisuća kuna što se dobije, ulaže se još jako puno vlastite energije - jer želimo. Da, kroz naše edukacije (koje nisu samo radioamaterske) prođe X ljudi. Ne vidim zašto bi išta od toga moralo biti na skimmeru ili u članskim doprinosima HRSu? Ja bi volio da je, ali nije. No, da ne tražimo po skimmeru, ponosan sam kad vidim da je jedinom predstavniku 9A1IST u Zimskom KV kupu radioamaterska diploma potpisana u RK Pazin pred svega par godina. Čovjek je položio, dobio je znak koji je htio i sad uživa u eteru. Pitanje da li bi se to ikada dogodilo da nije bilo RK Pazin i organizacije tečajeva i HRS koji može organizirati ispite umjesto HAKOMa i dodjeljivati pozivne oznake. A zamisli koliko je takvih prilika propušteno... a ti baš stalno prozivaš one koji barem nešto pokušavaju...

73,
Hrle - 9A6XX

9A3TY

Citat: 9A3SM  u 28. Siječanj 2017, 11:22:42
Ivo,
Strpljivo čitajući sve ove tvoje umotvorine dolazi se do zaključka svi mi ( osim vas nekoliko) smo ludi a vi ste pametni.
Kad ćeš ti shvatiti da igranje tvojih riječi članarina / članski doprinos; član kluba/nije član kluba = član saveza, nije član saveza su više bedastoće kojima nema kraja.
Naravno da ne mislim da ti se treba uskratiti pravo tvoga mišljenja ili pisanja ali majke ti pa ovo je sve ludje iz dana u dan .

Mato, žao mi je što moje držanje do točnosti definicija tako doživljavaš. Vjeruj mi da si ti zadnja osoba od koje bih očekivao da mu nije stalo do pravnog poretka i zakona RH.

Zaposli se u odvjetnički ured pa kao i Tonči Majica svojevremeno ako smatraš da si nečim zakinut tuži HRS, državu i izganjaj svoje pravo i riješi sam sebi problem koji smatraš da nije ispravan.

Uh, uh. Da sam štel biti fiškal onda bih upisao Prvni fakultet a ne Elektrotehnički.

Briga mene osobno ( za sebe govorim) kako te formulacije jesu ili trebaju biti men ije od svega najbitnije da dobijem zakonitu dozvolu za rad i da mogu pošteno raditi u iživati u ovom što volim.

To je srž svega. 99,9% ljudi koji su platili članski doprinos HRS-u na ovaj ili onaj način BOLI BRIGA što se i kako radi u HRS-u. Zato nam je kako nam je.

Vidiš, meni je glupo da HRS troši novac na zakup prostora na Ćelavcu za repetitor koji tamo ne radi i nije izgledno da će uskoro proraditi. Opterećujem se (i što je još gore - opterećujem vas) glupostima jer to ionako nije moj novac?  Možda, ali zar ne bi bilo pametnije platiti tečaj, kamp, odlazak na natjecanje za još 12 mladih ljudi, udžbenik, reklamni materijal,...  umjesto pokloniti OiVu?

Citat: 9A6XX  u 29. Siječanj 2017, 11:40:49
Samo jedno pitanje. Da li si zatražio i dobio službeno izvješće revizije?

Hrle, ja vjerujem ljudima dok se ne uvjerim u suprotno. Ja vjerujem da je izvješće revizije pozitivno. Zar je ikada zabilježena ikakva neispravnost u HRS-u? Naravno da nije. Tamo nisu ljudi i tamo se ne radi jer ljudski je griješiti i tko radi taj i griješi a s obzirom da nema pogrješaka znači da u HRSu nema ljudi i da se ne radi (za one koji nisu skužili ovo je opet igra riječi i logike u cilju sarkastičnog komentara).
A ti da si čovik onda bi lipo reka - je, griješilo se ali dok sam ja u IO čvrsto obećajen da će se (HRS) popraviti i da više neće griješiti. Ali izgleda da si i ti (HF)robot pa da ne griješiš. Sreća naša.

Koliko vidim HRS ima samo jedan problem a to je .... tadaaaa .... ovaj forum. Ugasite forum (i.e. napravite Potemkinovo selo) i cvjetat će tisuću ruža tj. naglo će se povećati broj članova (a da uvedemo članski doprinos i nakon što smo SK?  ;D).

Je, lipo se pohvaliti napravljenim a još lipše je kad netko drugi to što si napravio i vidi pa te pohvali.
No, ne treba zato bježati od pokuda. One su tu kao smjernica kako još bolje raditi. Naravno, ne treba zaboraviti da nikada (ama baš nikada) ne možeš zadovoljiti baš svakoga.

73 de Ivo, 9A3TY

9A2JK

Citat: 9A2QU  u 29. Siječanj 2017, 12:11:34
Martin, na čemu si Ti?
Pa imamo plaćenu stručnu službu, a primjera i gotovih obrazaca pun Internet!

OK, ajde daj mi molim te link, pa da skinem i to onda imamo kako treba.

Jedan od velikih razloga ovakvog (lošeg) stanja u dobrom dijelu klubova je papirologija.

Nikome se ne da ''boriti'' sa ispunjavanjem ''glupih'' papira, pogotovo što ne znamo što
i kako treba to ispuniti.

Da se razumijemo, ''regulirani papiri'' (statut i financijsko knjigovodstvo) neće riješiti
probleme u klubovima, ali će biti jedan od koraka ka njihovom rješavanju.

I drugo, ne vjerujem da će to napraviti stručne službe, jer to nije u opisu njihovog
radnog mjesta. Zato treba platiti i onda se ''možemo rugati''.

Treće, to je samo moj prijedlog, pa ako se ne prihvati, ''vozimo dalje''.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6XX

Citat:Hrle, ja vjerujem ljudima dok se ne uvjerim u suprotno. Ja vjerujem da je izvješće revizije pozitivno. Zar je ikada zabilježena ikakva neispravnost u HRS-u? Naravno da nije. Tamo nisu ljudi i tamo se ne radi jer ljudski je griješiti i tko radi taj i griješi a s obzirom da nema pogrješaka znači da u HRSu nema ljudi i da se ne radi (za one koji nisu skužili ovo je opet igra riječi i logike u cilju sarkastičnog komentara).

Znači nisi tražio jedan od osnovnih dokumenata koje bi trebao kao član NO. Možda ne znaš, ali pozitivno mišljenje revizije ne znači da nema nepravilnosti u radu. Itekako je moguće da je zabilježena neispravnost, ali da je revizor i dalje dao pozitivno mišljenje.

Citat:Koliko vidim HRS ima samo jedan problem a to je .... tadaaaa .... ovaj forum. Ugasite forum (i.e. napravite Potemkinovo selo) i cvjetat će tisuću ruža tj. naglo će se povećati broj članova (a da uvedemo članski doprinos i nakon što smo SK?  ;D).

Je, lipo se pohvaliti napravljenim a još lipše je kad netko drugi to što si napravio i vidi pa te pohvali.

Okrećeš pilu naopako. Tko kaže da je HRSu ovaj forum problem? Da je problem, Skupština bi ga ugasila. Ovaj IO nije odlučio ugasiti forum. Moj glas sigurno nikada neće biti da se ovaj forum ugasi, nego se zalažem, kao i još neki, da vratimo one koji su isključeni. Još jednom pozivam sve koji žele biti moderatori na forumu da se jave. Ostaviti forum na jednom čovjeku je mrcvarenje.

Od tebe ne očekujem nikakvu pohvalu. Širiš svoje poslanje u NO kao da si kakav mučenik, ne vjeruješ nikome, a nisi se spreman pomaknut u okviru trenutnih uvjeta da napraviš nešto za HRS. Ja čekam da ti staviš svoj potpis na neku odluku, pa ćemo vidjeti što si provjerio, kad si provjerio i kako si provjerio. Ali iz sve ove tvoje silne predstave imam osjećaj da ćeš se mučenički samo povuć iz svega.

73,
Hrle - 9A6XX

9A4QV

Citat: 9A6XX  u 29. Siječanj 2017, 13:22:19
Adam, naravno da će se pojaviti modeli koji će biti drugačiji, ali neće u potpunosti nestati ovi današnji principi - jer samo zbog privatnog interesa upitno je koliko bi ostalo od kulture (pa i tehničke), umjetnosti, očuvanja tradicije i sl. Ja samo kažem da vrijednost nije samo u broju ljudi na opsezima, a tebi je to jedno jedino mjerilo našeg doprinosa zajednici. Možda HRSu da, ali ne i onima koji financiraju rad mladih - a to je za HRS u 99% HZTK, a u radioklubovima lokalna zajednica.

Ljudi su odrasli i društveno se odgajali uz Mišu i Nadiju- ma tko god poznaje te ljude i njihove polaznike, zna o čemu pričam - a sada se pojedinci nađu vrijeđati te i takve rezultate i tražiti ih po skimmeru, jednako tako i kroz Radioklub Pazin i druge klubove - Ludbreg, Bjelovar... a najčešće uz tih par tisuća kuna što se dobije, ulaže se još jako puno vlastite energije - jer želimo. Da, kroz naše edukacije (koje nisu samo radioamaterske) prođe X ljudi. Ne vidim zašto bi išta od toga moralo biti na skimmeru ili u članskim doprinosima HRSu? Ja bi volio da je, ali nije. No, da ne tražimo po skimmeru, ponosan sam kad vidim da je jedinom predstavniku 9A1IST u Zimskom KV kupu radioamaterska diploma potpisana u RK Pazin pred svega par godina. Čovjek je položio, dobio je znak koji je htio i sad uživa u eteru. Pitanje da li bi se to ikada dogodilo da nije bilo RK Pazin i organizacije tečajeva i HRS koji može organizirati ispite umjesto HAKOMa i dodjeljivati pozivne oznake. A zamisli koliko je takvih prilika propušteno... a ti baš stalno prozivaš one koji barem nešto pokušavaju...

73,
Hrle - 9A6XX

Hrle, naša djelatnost bi se i trebala vrtjeti oko aktivnosti na bandovima i omasovljenju članova koji se bave radioamaterizmom kao takvim a ne kojekakvim privjescima radioamaterizma. Ovakvo tvoje vrludanje je i dovelo do toga da smo izbačeni iz klasifikacije. Pogledao sam vaše aktivnosti u klubu. Pa vama je preko 90% radionica IT sektor i business. Jesi li ti predstavnik radio kluba ili IT kluba informatičara? Učlanite se u savez informatičara, robotičara ili čega već a ne ovako kroz novac namjenjen radioamarterskim djelatnostima popularizirati sasvim neke druge.

Događa se to da se radioamateri bave IT sektorom, CB-jaši radioamaterizmom, CB-om se bave sad neki kvazi letači i tako ukrug. Svatko se bavi onim što mi nije u opisu udruge. Pogledaj stranice HZTK-e i CB radionice, kao da vidim preslikan HRS rad od prije desetak godina. Nekad smo bili rado viđeni gosti u Kraljevici, danas su to CB-jaši. Nas ni u tragovima.....

Znači imali smo jednog predstavnika u Zimskom kupu? Koliko ste ih vi imali?
U klubu smo se odavno složili da nećemo više (ozbiljnije) sudjelovati u tim maškarama od kontesta. Kao prvo, ne želimo biti pokusni kunići za neke kvazi robote a kao drugo mislim da smo 4 godine zaredom na klupskoj razini pokazali tko je 9A1IST. Toliko operatera koji rade CW i SSB vi ne možete skupiti za jedno WW natjecanje a kamoli u lokalnom kontestu. A i rezultati su previse odskakali od ostatka konkurencije pa neka i drugi osjete draž i materijaliziraju te pehare i diplome kroz neke donacije lokalne uprave jer mi to nismo koristili.

Eto toliko, i dok još imamo malo volje i članova objavite koje su to lokacije OiV dogovorene i sa kojom opremom da stignemo poskidati ili premjestiti ono što je van dogovorenoga.

pozz
QV

9A6XX

Citat:Učlanite se u savez informatičara, robotičara ili čega već a ne ovako kroz novac namjenjen radioamarterskim djelatnostima popularizirati sasvim neke druge.

Ne, mi za te edukacije dobivamo 5.000kn ove godine kroz RKPedu zaseban program i to nema veza s radioamaterizmom direktno, ali na taj način čuvamo i svoju poziciju i za radioamaterske djelatnosti. NIKAD nikakav novac namjenjen radioamaterima nije otišao u nikakve druge segmente. Opet, nije bitno što ste ti i 9A1IST napravili, koliko je meni drago da čovjek koji je položio u našem klubu pred par godina radi za vas i član je vašeg kluba. A ovo o vašim rezultatima, ja ipak neću kao i ti "stručno" ocjenjivati vaše rezultate.

73,
Hrle - 9A6XX

9A3TY

Citat: 9A2JK  u 29. Siječanj 2017, 15:06:01
OK, ajde daj mi molim te link, pa da skinem i to onda imamo kako treba.

Martine, u registru udruga imaš mogućnost preuzimanja statuta bilo koje udruge.
Izaberi neki radio klub, provjeri da ima označeno da je usklađen s novim zakonom i skini njihov statut.
Toliko je teško?

Što se ostalih dokumenta tiče rado ću ti poslati primjere Knjige primitaka i izdataka, Knjige ulaznih računa (vjerujem da ti Knjiga izlaznih računa, na žalost, ne treba), ... ako te stvarno interesiraju. Inače, Google is your friend. Ja ih sve pronašao na taj način. Naravno da bi bilo ljepše da je stručna služba HRSa to odradila za sve nas a ne da mi u svoje slobodno neplaćeno vrijeme radimo takve stvari. Ja se odavno zalažem za to da je HRS tu radi nas a ne mi radi HRS-a.

Citat: 9A2JK  u 29. Siječanj 2017, 15:06:01
I drugo, ne vjerujem da će to napraviti stručne službe, jer to nije u opisu njihovog
radnog mjesta.

A što JEST u opisu njihovog radnog mjesta? Ja sam već X puta pitao nek mi netko kaže što to dvije djelatnice rade cca. 170 sati mjesečno (svaka) pa nitko, ama baš nitko da se javi. Računovodstvo im vodi ZTK. QSL službu im vodi Amalukas d.o.o., kampove im vode udruge - članice HRS-a, planove rada i financijske planove pripremaju (valjda) članovi IO, ...
Programi prema ZTK se pišu jednom godišnje (iz do sada viđenog riječ je više manje o copy-paste kao i mi po udrugama), Skupština ima jedna ili dvije godišnje, sastanaka IO par komada više. To sve imaju i klubovi i pišu sve te papire a nitko ne dobije niti lipe za to. I to sve uz svoje redovno radno vrijeme. Propisane evidencije nisu uredne, izdani dokumenti nisu uredni (inače ne bi izdavali potvrde za ljude koji nisu platili članarinu), ... 

Kažeš da je HRS tu da bi se borio za naša prava. Da, vidjeli smo to na djelu kad se pisala nova klasifikacija djelatnosti udruga pa više nemamo radioamaterizam nego samo CB radioamaterizam.

Citat: 9A6XX  u 29. Siječanj 2017, 15:35:10
Znači nisi tražio jedan od osnovnih dokumenata koje bi trebao kao član NO. Možda ne znaš, ali pozitivno mišljenje revizije ne znači da nema nepravilnosti u radu. Itekako je moguće da je zabilježena neispravnost, ali da je revizor i dalje dao pozitivno mišljenje.

Hvala na poduci. Svima nam je potrebna. No, ako se ne varam, ako je uočena neka nepravilnost onda je ista trebala biti i ispravljena, zar ne?!

Citat: 9A6XX  u 29. Siječanj 2017, 15:35:10
Od tebe ne očekujem nikakvu pohvalu. Širiš svoje poslanje u NO kao da si kakav mučenik, ne vjeruješ nikome, a nisi se spreman pomaknut u okviru trenutnih uvjeta da napraviš nešto za HRS. Ja čekam da ti staviš svoj potpis na neku odluku, pa ćemo vidjeti što si provjerio, kad si provjerio i kako si provjerio. Ali iz sve ove tvoje silne predstave imam osjećaj da ćeš se mučenički samo povuć iz svega.

Vidiš kako nisi fer. Ja se baš spremao pohvaliti te za tvoje zalaganje u IO za transparentnost u pogledu ugovora s Oivom a ti ovako. Ne širim ja nikakvo poslanje. Ja samo iznosim svoje mišljenje kao i svi ostali koji se ovdje javljaju s tim da ih vrlo često popratim odgovarajućim dokaznim materijalom za razliku od većine drugih.
Mučenik? Ajoj. No comment. Da napravim nešto za HRS? Izabrali ste me u NO i kad želim to odraditi kako treba onda me "optužujete" da nikome ne vjerujem. Pa zar to nije pozitivno? Trust no one. Ovo što radim u lokalnoj zajednici po pitanju radioamaterizma nije dovoljno? (Ne računam pisanje na forumu u to :-) ) OK, daj prijedlog što bi ja to po tvome trebao napraviti - u kako ti kažeš "okviru trenutnih uvjeta". Možda ti se želja i ostvari.  ;D

A onda nastavi pa daj prijedloge što bi svi drugi, oni koji su dušom i tijelom u i uz HRS trebali, po tvom, napraviti (pa makar mislili ponešto drugačije od tebe i ostale rukovodeće ekipe) .
A onda pokušaj to obrazložiti tj odgovoriti na pitanje - A zašto?

P.S. Konkretno pitanjce za tebe : Da li je po tvom mišljenju Potvrda o članstvu u HRS-u koju izdaje stručna služba pojedincu, fizičkoj osobi, po uplati članskog doprinosa legalna i u skladu sa Statutom HRS-a. Molim jednostavan odgovor sa DA ili NE. Unaprijed zahvaljujem.

73 de Ivo, 9A3TY