• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Broj članova

Autor 9A6AA, 22. Siječanj 2017, 21:17:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JK

Da li stvarno ovdje baš sve treba crtati?
Da sam htio googlati, onda bi to i napravio.

Zar ne bi bilo dobro da svi klubovi imaju iste statute?
Zar ne bi bilo dobro da svi klubovi imaju iste obrasce
za vođenje materijalnog i financijskog knjigovodstva,
jednom riječju ''papirologije''?

Ja mislim da bi to bilo dobro i zato to predlažem.

73
Martin 9A2JK

P.S. Za slučaj da ću morati googlati, lijepo molim,
vas znalce, za linkove na ispravne obrasce. TKS.


P.S.2 Ivo, nije da ti kontriram,  ;) ali stručna služba po
uplati članarine ne izdaje nikakvu potvrdu o članstvu u HRS-u.
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3TY

Citat: 9A2JK  u 29. Siječanj 2017, 19:18:00
P.S.2 Ivo, nije da ti kontriram,  ;) ali stručna služba po
uplati članarine ne izdaje nikakvu potvrdu o članstvu u HRS-u.

Kod nas na selu se kaže : "Ako koza laže rozi ne lažu".
Pogledaj dokument u privitku.
73 de Ivo, 9A3TY

9A2JK

Zanimljivo.  :-\
Ja redovno dobivam samo onu potvrdu o prijedlogu
pozivne oznake. Također, ja redovno i na vrijeme
plaćam članarinu (naravno, da bi mi bilo jeftinije   ;D ).

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3SM

Ivo,

Ima li kakakv kontest za sljedeći vikend ??
Imaš li kakve propozicije za diplomu ?
Imaš li kakvu šemu da nekoga zamolim da mi napravi žicu za telegrafiju i tastiranje iz programa ??

To mi daj poslije ovoliko politikanstva ... za sve tvoje sam rekao da te podržavam u tvom razmišljanju ali poslije svega ćeš biti kao naš nadam se bivši rukometni selektor koji novinaru malo prije odgovara  na neko pitanje kaže ( mi smo sinovi svjetlosti pa otvori knjigu i pročitaj šta to znači ) e tako i ti .. zakon, nije po zakonu vlast, bezvlašće itd itd.

Niti ja kao niti bilo tko pametan nije za bezvlašće ali te onda pitam prije nego si počeo sa pojedincima fatati igre riječi kome si i zašto plaćao  članarine prije 2 i više godina jer se onda to kosilo sa ovim tvojim predavanjima koja sada cijelo vrijeme šalješ nama ... zar onda nisi i ti bio u kršenju zakona kako kažeš .. itd .. itd ...

Za plaćanje kojekakvih stanarina OiV ili bilo kome ako nije objekat naš to iskreno ne razumijem .. pa stanarina je normalna stvar  jer su prošla dobra stara vremena kada smo mi amateri bili povlašteni od bilo koje službe pa smo sve dobili besplatno .. na žalost nema toga više i ako nam treba ( meni ne treba) repetitor ili bilo šta drugo koje služi nekome ko ga koristi moramo platiti .. nemamo naš objekat i ako ćeš biti podstanar plati .. to je tako i ako imaš mogućnosti da utječeš na cijenu za repetiror na tvome području ja ti skidam kapu ...

Naravno i dalje ti dozvolim da razmišljaš svojom glavom ali nikako ne mislim da mi po drugi puta pale svjetlo da bolje vidim .. od toliko svjetlosti bi mogao oči izgubiti .. nastavljam ja po starom i nije mi uopće loše dapače svakim danom mi je sve bolje i draže biti radio amater starog kova ...

VY 73 de Mato - 9A3SM

9A3TY

Mato,

Ima.
Imam.
Imam.

Šalu na stranu, čini mi se da neke stvari nisi baš skužio pa da zato tako odgovaraš.
Prije X godina sam i ja slijepo, kao "guska u maglu" pratio svirača čarobne frule. To više ne radim.
I ne, nisam bio u kršenju zakona niti sam rekao to tebi. Niti je onaj tko je platio direktno članarinu HRSu kršio zakon al onaj u HRSu tko je prihvatio ta sredstva i dao toj osobi ista prava je prekršio Statut a ako su joj poslane QSLke onda je najvjerojatnije i prekršio zakon jer nije izdao račun za obavljenu uslugu. Znam ja da je sve ovo glupo al ili ćemo raditi kako treba ili je bolje da uopće ne radimo.

OiV : nije uopće upitno da li treba ili ne treba plaćati im najam prostora i ostale usluge. Naravno da treba dok god nemamo alternativu. Pitanje je da li treba plaćati za komad kutije koja stoji neiskorištena. Ako imamo opremu koja NE RADI ili opremu koju NE MOŽEMO KORISTITI zbog smetnji i sl. problema onda ne vidim smisla da se za takvo što plaća iti jedna jedina kunica. Samo to. Ni više ni manje. Pogledaj kojeg datuima je izdana dozvola za repetitor na Ćelavcu, zatim pogledaj datum kada je objavljena vijest da ekipa ide na Ćelavac pustiti u pogon repetitor. Pitaj da li je itko čuo taj repetitor i odradio vezu preko njega. A pogledaj koji je danas datum.

Isto tako stoji i Adamova primjedba da se montira (karikirano) 5 kutija umjesto jedne koja može zamijeniti 10 kutija i posljedično će se plaćati smještaj 5 kutija umjesto jedne. A to je rezultat stihije, odbijanja suradnje tj.  stava "ja-znam-sve-i-ne-treba-mi-nitko" itd.

Cilj moje diskusije nije natezanje s pojedincima već pokušaj da se poprave stvari za koje smatram da se ne rade kako treba ili se uopće ne rade (a trebale bi se raditi). Kao i u svakoj demokraciji tako i ovdje to se ostvaruje kroz informiranje što većeg broja ljudi o činjenicama (ne alternativnim činjenicama !!) kako bi uporabom svojih vlastitih sivih ćelija donijeli zaključak i poduzeli nešto. Ako si drugačije shvatio očito moram poraditi na komunikacijskim vještinama.

73 de Ivo, 9A3TY

9A3SM

Ivo, sve razumio, ma i slažem se s tobom oko odredjenih stvari.
Ne trebaš ni po čemu posebno raditi samo ti nastavi ovako razumin ja tebe ...
Ugodnu večer tebi i oko tebe

Mato - 9A3SM
9A3TY

I dok mi (barem neki) razbijamo glavu kako privući i zadržati mlade nekim sci-fi pristupom u GB su skužili da je dovoljno okupiti se oko objekta sa Matine slike There are no formal talks about radio, just a group of like-minded people chatting over pub food and a couple drinks..

http://www.southgatearc.org/news/january2013/keeping_new_radio_hams.htm

Znači, najbolje što novi predsjednik i tajnica mogu napraviti je sklopiti sponzorski ugovor s "domaćim" pivovarama i mladi će vječno ostati u klubovima (iako ne i vječno mladi i vitki) ;D
73 de Ivo, 9A3TY